2014 yılında göreve gelirken bacasız sanayi olan turizmi kalkındıracağının sözünü veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şehre tur otobüslerinin ayrıca Yedikuyular Kış-Yaz spor kompleksi ile bunu başardı. Yedikuyular kayak merkezine 6 ayda 730 bin kişi gelirken, TURSAB heyetinin tur otobüsler ile 1 ay içiresinde 2 bin kişi giriş yaptı. İzmir’den gelen heyet ise belediyenin yaptığı tüm hizmetlerin yerinde olduğunu belirtti. İnanç, doğa, kış, yayla Turizmlerinde lider olmak için çalışan, 300 rakımdan 3500 rakıma çıkan iklimi, mavisi ile Akdeniz yeşili ile Karadeniz’i andıran Kahramanmaraş’ta kültür destinasyonu için kolları sıvadı. Büyükşehir Belediyesinin kente kazandırdığı müze, yedikuyular kayak merkezi ve dondurma festivali ile önemli bir kültür elçisi olurken, il dışında gastronomiyi tanıtmak adına da önemli işlere imza atıyor. Tur şirketlerinin şehre yerli ve yabancı turist getirmesi ve Büyükşehir Belediyesinin yaptığı tüm yenilikler ile bu sene şehre on binlerin girmesi bekleniyor. 3-5-7 günlük ziyaretlerde özellikle Kahramanmaraş’ın İnanç, doğa, kış, yayla yerleri gelen ziyaretçilere tanıtılacak. Öte yandan şehre gelen turistler çarşıları gezerek esnafa da can suyu oluyor.

ÇOK GÜZEL HİZMETLER YAPILMIŞ

İzmir’den gelen yerli turistler Manşet mikrofonlarına şunları söyledi

Turan Tatarhan: “ Kahramanmaraş güzel insanları canı yakın. Misafirperver. Güzel bir şehriniz var, temiz bir şehriniz var. ilk defa geliyorum, gözüme ile çarpan şey ise şehrin temizliği oldu. Benim hoşuma gitti. İlk girişi güzel. Şehre giriş çok güzel. Dondurması çok güzel. Tekrarlamayı düşünüyoruz”

10 SENE ÖNCEYE GÖRE ÇOK DEĞİŞİM VAR

Nurullah Sarıdoğan: “10 sene önce geldiğimde şehre girilmiyordu. Ama şu an Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin çok güzel düzenlemesini görüyoruz. İnsanlar rahatça gezebiliyor. En çok ta dikkatimi çeken nokta, engelliler için yapılan yenilikler oldu. Park alanları çok güzel olmuş. İnanın ki çok temiz olmuş. İnsanlar çok saygılı. Daha çok devamının gelmesini isterim. Bütün şehirlerde saydığım bu özellikler var ama bu şehir biraz daha farklı. Daha çok hizmet vermeye başlamış. Allah herkesten razı olsun”

ÇOK DÜZENLİ, ÇOK TEMİZ, ÇOK TERTİPLİ

Leman Karaca: “Memleketim Aydın oradan geliyoruz. Şehriniz çok güzel, düzenli, temiz. Çok düzenli ve çok temiz gördük. Gezebildiğimiz kadarı ile beğendik çok hoşumuza gitti. Yöresel yemekleriniz çok güzel. Başta dondurmanız , içliköfte yedik çok güzeldi. İlk gözüme çarpan direk çarşıya girdiğimiz için oranın düzeni çok hoşumuza gitti. Temizlik çok hoşumuza gitti. Diğer şehirlerde de gezdik. Oralarda böyle kargaşa, iş yerlerinde biraz iç içe girme, biraz derbederlik gibi gördük. Burada bize göre daha geldi”

Levent Aydın Karaca: “Memleketinize gelmekten gerçekten çok memnun oldum. Güzel bir şehir. Daha iyi hizmetlerinizi Büyükşehir Belediye Başkanınız yapar. Sevdik burayı, memnun geldik, memnu ayrılıyoruz. İnşallah tekrar geleceğiz”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz