Türkiye’yi uluslararası platformlarda temsil eden edebiyatın başkenti ve tekstilin zirvesi, dondurmasından biberine tarhanasından daha birçok ürüne kadar isim yapmış olan Kahramanmaraş şimdi de animasyon eserleriyle ününe ün katıyor. Yaklaşık 35 kişilik bir ekiple 9 D Medya şirketi tarafından hazırlanan ve çocukların yaratıcılıklarını ve hayal dünyalarını zenginleştirmeyi hedefleyen Akıllı Tavşan Momo çizgi filmi Kahramanmaraş’ta çiziliyor. Temel konu olarak yardımlaşmayı ve iyilik yapmayı baz alarak çıkartılan ve TRT kurumunda görevli pedagoglarca da onaylanan Akıllı Tavşan Momo çizgi filmi, çocukların yaratıcılıklarını ve hayal dünyalarını zenginleştirmeyi hedefliyor.

“ÇİZGİ FİLMİMİZ TRT ÇOCUK’TA GÜNLÜK OLARAK YAYINLANIYOR”
Konuyla ilgili konuşan 9 D medya şirketi Genel Koordinatörü Çağrı Başkan, şunları söyledi: “2014 yılından beri şirketimiz medya sektöründe faaliyet gösteriyor. Akıllı Tavşan Momo çizgi filmini yapıyoruz. 2015 yılında yapımına başladık. 2016-2017 döneminde TRT Çocuk’ta yayına girdi. Çizgi filmimiz TRT Çocuk’ta günlük olarak yayınlanıyor. Şu ana kadar ortalama 3 sezon teslim ettik ve 4’üncü sezon içinde çalışmalarımız devam ediyor. Biz seyircilerden aldığımız olumlu tepkiler doğrultusunda çok büyük bir kitleye ulaştığımızı gördük. Kahramanmaraş’ta 10 Şubat’ta AVM etkinliğimizde olacak.”

“YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAKİ BAZI YÖNETMENLERİMİZİN FİKİRLERİYLE ORTAYA ÇIKTI”
Akıllı Tavşan Momo Yönetmeni Mahmut Hasan, şunları kaydetti: “Akıllı Tavşan Momo Projesi yurt içi ve yurt dışındaki bazı yönetmenlerimizin fikirleriyle ortaya çıktı. Akıllı Tavşan Momo’nun her bölümde farklı farklı hikâyeleri var. Momo, çözülemeyen olayları çözen bir tavşan. Akıllı Tavşan Momo’yu yaklaşık 35 kişilik bir ekiple çıkartıyoruz.”

“MOMO OLAYLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURUYOR”
Akıllı Tavşan Momo Yardımcı Yönetmeni Yunus Emre Günaydın, şöyle konuştu: “3 D programları içerisinde çizgi film üretiyoruz. Akıllı Tavşan Momo’da bizim burada TRT Çocuk’a sunmuş olduğumuz bir proje. Biz bu proje içerisinde karakterlerimizin başlarından geçen olayları, yaşadıkları sıkıntıları ve Momo’nun bu sıkıntıları nasıl çözebileceğini görüyoruz. Momo daha fazla dedektif yönlü bir karakter. Mesela bölümün içerisinde bir olay oluyor. Karakterler bu olayı çözüme kavuşturamıyorlar ve Momo’dan yardım istiyorlar. Momo’da bu olayları çözüme kavuşturuyor.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz