Üyelerinin her anlamda gelişmesine yönelik birçok projeye imza atan Mehmet Uyduran başkanlığındaki Kahramanmaraş Kasaplar Odası, bu kez ise Kahramanmaraş ve Adıyaman bölgesinin elektrik dağıtımını sağlayan Akedaş Elektrik Perakende Satış A.Ş. ile yaptığı iş birliğiyle üyelerine rahat bir nefes aldırdı. Elektriği yüksek tüketen iş yerlerinin başında gelen özellikle kasaplara maddi anlamda destek olmak adına harekete geçen Uyduran, Akedaş Elektrik Perakende Satış A.Ş. yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler neticesinde önemli bir başarıya imza attı. Akedaş Elektrik Perakende Satış A.Ş. ile Kasaplar Odası arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Kasaplar Odası üyelerine piyasanın oldukça üstünde bir indirim oranıyla yılda 1 faturaya varan indirim imkanı sunuldu. Protokol, Akedaş Elektrik Perakende Satış A.Ş. Kahramanmaraş Bölge Müdürü Alihan Kaptanoğlu ve Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Uyduran tarafından imzalanırken, oda üyeleri de toplantıya yoğun ilgi gösterdi. Protokol kapsamında oda üyeleri, vergi levhaları ve kimlik fotokopileri ile birlikte AKEDAŞ’a başvurdukları takdirde indirimden faydalanabilecekler.

1 NİSAN’DAN İTİBAREN İNDİRİMLİ ŞEKİLDE ELDE ETMİŞ OLACAKSINIZ”

Programda oda üyelerine seslenen Akedaş Elektrik Perakende Satış A.Ş. Kahramanmaraş Bölge Müdürü Alihan Kaptanoğlu, “Öncelikle bu özel gecede bizleri de davet edip, konuya ilgi gösterdiği için teşekkür ediyorum. Kasaplar Odamızla yapılan çalışmalar sonucu imzalayacağımız protokol çerçevesinde tüm kasaplarımıza indirimli elektrik enerjisi tedarik edeceğiz. Yapılan bu indirimle birlikte piyasanın oldukça üstünde bir indirim oranıyla yılda 1 faturaya kadar tasarruf imkanı olacak. Birincisi aboneliği kendinde olan müşterilerimizle ilgili bir çalışma olacak. Bu çalışmada Kasaplar Odası üyelerinin vergi levhaları ve kimlik fotokopileri ile birlikte, Serbest Tüketici Sözleşmesi imzalamanız durumunda hızlı ve kolay bir şekilde indirimli elektrikten faydalanmaya başlayabilecekler. 1 Nisan’dan itibaren enerjinizi indirimli şekilde elde etmiş olacaksınız” dedi.

YIL SONUNDA BİR FATURAYA VARAN İNDİRİM OLACAK”

İndirimlerin aylık olarak faturaya yansıyacağını ve yıl sonunda bir faturaya varan indirim imkanı bulacaklarını anlatan Kaptanoğlu, “Burada olmayan üyelerimiz de kendilerine en yakın Tüketici Hizmetleri Merkezlerimize gelerek ilgili evraklarla birlikte başvurularını yapabilirler. Üye listeleri bizde mevcuttur. Bu üye listesi neticesinde üyemize indirimli enerji tedarik etmeye devam edeceğiz. Sözleşmemizin herhangi bir süresi yok, siz bize başvurana kadar indirimli bir şekilde enerji tedarik etmeye devam edeceksiniz. İndirimler aylık olarak faturanıza yansıyacak, yıl sonunda bir faturaya varan oranda olacak. Herhangi bir geçiş işlemi, herhangi fatura değişikliği olmayacak miktarı dışında. Enerjiniz aynı kalitesinde, aynı zamanlarda faturalanacak. Ancak enerjimizi indirimli bir şekilde tedarik edeceğiz. Bunun için ekstra bir geçiş işlemi ya da bedel talep etmiyoruz. Sadece Serbest Tüketici Sözleşmesi’ni imzalayarak bu indirimden faydalanabileceksiniz” şeklinde konuştu.

YENİ ABONELER DE İNDİRİMDEN FAYDALANABİLECEK”

Yeni abonelik açtıran esnafların yapması gerekenleri de anlatan Kaptanoğlu, “Şuan yeni açılan abonelikler de var, bu abonelerimizi de Abonelik Sözleşmesi imzalamak için şubelerimize geldiğinde Kasaplar Odası üyesi olduklarını belirtmeleri durumunda onlarla da bir Serbest Tüketici Sözleşmesi imzalayarak ayrı bir proje kapsamında indirimli elektrik vermeye devam edeceğiz. Eğer abonelik sizin adınıza değilse, abonelik geçiş işleminizi de yapabiliriz. Yine en yakın Tüketici Hizmetleri Merkezlerimize giderek bu başvuruda bulunabilirsiniz. Bu vesileyle Kasaplar Odası Başkanımız Mehmet Uyduran’a, yönetimine ve sizlere teşekkür ediyor, hem sizlerin hem de AKEDAŞ için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

İNDİRİM ESNAF ARKADAŞLARIMIZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ”

Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Uyduran ise Akedaş Genel Müdürü Medine Tanış’a teşekkür ederek, “Öncelikle Akedaş Genel Müdürümüz Medine Tanış’a teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Yaklaşık 1 ay önce Akedaş’la görüşmelerimizin sonucunda üyelerimiz için önemli bir iş birliğine imza attık. Esnaflarımızın yüksek tüketimlerinden dolayı kasapların biliyorsunuzki 3,5-4 milyara yakın aylık elektrik tüketimi var. Bunun yüksek olduğunu bize ikram niteliğinde yapmalarını talep ettik. Onlarda makul karşıladı. Burada esnafımızın çıkarları söz konusu, yılda en az bir faturaya yansıyacak yani bir fatura esnafımızın cebinde kalacak bir oran belirlediler. Sağ olsunlar bu taleplerimizi makul karşıladılar. Bu konu üzerinden toplu bir sözleşme yapalım, üyelerimizi toplayalım ricasında bulundular. Bizde Maşallah esnafımızın yoğun katılımıyla beraber çok şükür gerçekleştirdik. Esnaflarımızdan görüştüklerimizin hepsi memnuniyetteler. Herkesin cebine bir menfaat olduğu için herkes memnun, çokta olumlu karşıladılar. İnşallah yönetimde oldumuzda hizmetlerimize devam edeceğiz. Bu vesileyle siz değerli basınımıza teşekkür ediyorum. Sizin aracılığınızla Akedaş yönetim kuruluna teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz