Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde yaklaşık 650 bin aboneye hizmet veren, AKEDAŞ, elektrik perakendeciliğinde ki markasını gelecek nesillere taşıyor. Bu kapsamda planlamaları arasında yer alan okul projesini hayata geçiren AKEDAŞ, bundan sonraki süreçte de geleceği eğitecek. Görkemli bir törenle 2017-2018 eğitim öğretim yılında hizmete açtığı okulda, alanında ki uzman öğretmenlerle geleceğe yön verecek.

İNSANİ YATIRIMLAR ARTTIRILMALI’

AKEDAŞ İlköğretim Okulu açılış programında konuşan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, İlerlemiş toplumlar seviyesine ulaşabilmek için insani yatırımların arttırılması gerektiğini ifade ederek, “Hayat boyu eğitim dediğimiz zaman özellikle milli eğitim bakanlığımızın ve hükümetimizin artık sadece okulda değil, hayatın her alanında ve toplumun her bireyinin birer öğretmen olarak, gençlerimizi yetiştirme keyfiyeti, en önemlisi de hükümet, millet ve her bireyin amacı haline gelmiş durumda. Esasen ilerlemiş toplumlara da baktığımız zaman, eğitimi marifeti, çocukların yetişmesi, insana yatırımı ve bu anlamda insana en fazla yatırımı yapan toplumlar, birey olarak aile olarak şehir olarak toplum olarak en gelişmiş toplumlardır ve medeniyetlerini unutmayan geleceğe sıkı sıkı sarılan toplumlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle minik çocuklarımız, sevgili öğrencilerimizin bu eğitim öğretim yılında büyük bir aşk ile büyük bir şevk ile öğretmenleriyle beraber, velileriyle beraber, kamuoyuyla beraber, özel sektörle beraber el ele vererek şehrimizin eğitim hizmetlerini iyileştirmede tam bir ve beraber olması bizim en güçlü yönümüzü oluşturuyor. Kahramanmaraş ilimizin demek ki en kuvvetli yanı eğitime verdiğimiz önemdir. Eğitim sadece milli eğitim bakanlığı sadece kamu kuruluşlarına bırakılmayacak kadar önemli, anlamlı ve satan alma gücü en düşük insandan en büyük sanayicimize kadar herkesin kendi alanıyla ilgili imkân kabiliyeti ile ilgili bu eğitime hizmet etmesi gereken bir alandır. Dolayısıyla eğitim dediğimiz zaman özel sektörümüz, sanayimizin de bu alanda bunun kendine misyon edinmesi, şehrimizi gerçekten çok kuvvetli bir avantaja dönüşüyor, şehrimizin kalkınması açısından. Bu yüzden ben Kahramanmaraş’ımıza eğitim alanındaki hayırseverlerin yaptığı yardımlardan dolayı çok menün kaldığımı ifade etmek istiyorum. Fedakâr öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin başarılarının artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

EĞİTİMİN YANINDA KİŞİSEL GELİŞİM

Programda Kahramanmaraş’ın eğitim durumu hakkında da bilgeler veren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş ilimizde de 18 milyon öğrencinin heyecanını, ilimizde yaklaşık 300 bin öğrenciyi okullaştırarak yaşamış oluyoruz. Biz bu dönem içerisinde yaklaşık 3 buçuk milyon kitabı öğrencilerimizle buluşturduk. Yine 27 bin öğrencinin bu süreç içerisinde taşıma faaliyetlerini yürütüyoruz. Bakanlığımızın değiştirmiş olduğu müfredat programıyla ilgili olarak, 51 ders programında yapılan değişiklikle yaklaşık 100 bin içeriğin tanıtımıyla ilgili olarak, ilde bulunan bütün öğretmenlerimize bu konuyla ilgili olarak faaliyetlerimizi yaptık ve bitirdik. Geçtiğimiz yıldan bu zamana kadar devam eden çalışmalarımız, faaliyetlerimiz öğrencilerimizin kişisel gelişimleri ile birlikte, tarihini, kültürünü, medeniyet anlayışını tanımaları için yapmış olduğumuz çalışmalarda Çanakkale’ye gönderdik, oralarda öğrencilerimizin bu vatanı nasıl kazanıldığıyla ilgili olarak direk bilgiler edinmesini sağladık. Değişen müfredat programı ile birlikte yürütmüş olduğumuz projelerle ilgili geçen yıl Kahramanmaraş’ımız da yaklaşık 360 bin okuma gerçekleşti. Anadolu mektepleri ile ilgili olarak okuma faaliyetlerimiz hızlı bir şekilde devam etmekte, kıraathane de kültür günleri ve bunlara balı olarak da münazaralar, tartışmalar devam edip gitmekte” diye konuştu.

KENTİN PUAN ORTALAMASI YÜKSELDİ

Sistemden kaldırılan TEOG sınavına da değinen İl Milli Eğitim Müdürü Akkurt, şunları kaydetti: “Bütün bu eğitim faaliyetlerinin içerisinde geçen yıl ve bu yıl itibari ile cumhurbaşkanlığımızın talimatı ile kaldırılan TEOG sınavında, Kahramanmaraş’ta 298 öğrencimiz tüm sorulara doğru cevap verdi. Dolayısı ile eğitim faaliyetlerinin içerisinde yapmış olduğumuz çalışmaların karşılığını kendi içinde göstermiş oldu. Geçen yıl ve önceki yıla bağlı olarak, puan ortalamamızın yaklaşık 10 puan genel ortalamada yükselttik.”

SURİYELİ ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMİ

Son olarak Akkurt konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şuan da Kahramanmaraş ilinde milli eğitim müdürlüğü olarak bizim götürdüğümüz projelerin toplamı, diğer paydaşlarımızla birlikte 111 adet. Bunları bin 518 dersli, üç bin 900 pansiyon, 8 spor salonu, 12 atölye ve 20 lojmanı ifade etmektedir. Bunların içerisinde bakanlığımızın katkıları olduğu gibi, hayırseverlerimizin katkısı, Büyükşehir Belediyemizin katkısı, Onikişubat Belediyemizin katkısı ve AFAD’ın da yapmış olduğu katkıları var. Biz normal eğitime geçişle ilgili olarak 2019 yılını hedef olarak belirledikten sonra, Bakanlığımızla bunlarla ilgili olarak bütün çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmaları biz tek başımıza yapmadık. Bakanlığımızın ve ilimizin yöneticileri dâhil olmak üzere, valimizin önderliğinde hayırseverlerimizin, bakanlığımızın katkıları ile bu noktaya geldik ve hedeflediğimiz bu noktayı da sizlerin katkıları ve yardımlarıyla en kısa sürede yerine getireceğinize inanıyoruz.”

İŞADAMLARINDAN BÜYÜK DESTEK

Okulun kente kazandırılması için büyük emek sarf eden AKEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Öksüz ise, hizmete açılan okulda işadamlarının büyük desteği olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi: “AKEDAŞ Kahramanmaraş’a Kahramanmaraşlı sanayicilerinin kazandırmış olduğu çok önemli bir kurum. AKEDAŞ’ın Kahramanmaraş sanayicileri tarafından yönetilmesi ilimize çok büyük katkılar da bulundu. Bunların başında, halkımızın en kolay ulaşabileceği bir kurumdur. AKEDAŞ yarı resmi bir kurumdur çünkü enerjiyi alması, satması, dağıtımı, hepsi sıkı kurallarla takip ediliyor. Ayrıca bunun yanında gecikmiş hizmet alan veya bazı işlerini derhal çözemeyen herkesin kolaylıkla ulaşabildiği bir kurum olması da Kahramanmaraş için büyük bir avantaj. Tabi Şehrimizin birçok sosyal konularına destek oluyor. Enerji sektörü sanayinin can damarıdır. Sanayicilik paylaşmak demektir. AKEDAŞ okulları da bunun örneklerinden birisidir. Hemen hemen ilköğretimde Maraş’ın en büyük kompleksi bu okul 48 derslik olarak. AKEDAŞ’ın halkı ile paylaştığı proje bu proje. Bu kurumların öğretmenlerimize ve çocuklarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yeni eğitim ve öğretime başlayan çocuklarımıza da başarılar diliyorum.”

Programdan sonra okul içerisini gezen protokol üyeleri, sınıflara girerek öğrencilerin sıralarına oturdu.
Programa Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, AKEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve çok sayıda davetli katıldı.

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz