Türkiye genelinde ve yurtdışında Kahramanmaraş Dondurma Sektöründe Şubeleşerek hızla ilerleyen kalitesinden ve Doğallığından ödün vermeyen, gastronomi ödülüne sahip, lezzet ötesi dondurma çeşitleriyle her yaş gurubuna hitap eden damaklarda ayrı bir tat, farklı bir lezzet bırakan AKDO Dondurma Ahmet Davarcıoğlu, “Mutluluğun Anahtarı Dondurmamızda Saklıdır. Mutluluğu arayan ve mutlu olmak isteyen herkesi tüm şubelerimize bekliyoruz. İnsanlara mutluluk dağıtan dondurmanın beyindeki keyif bölgelerine etki ettiğini hemen hemen hepimiz bilmekteyiz. İnsanlar bazen mutlu olmak için dondurma, tatlı ve kurabiye gibi şekerli yiyecekleri kutlama, özel gün gibi güzel ve keyifli anlarla bağdaştırıyor. Dolayısıyla bu tarz yiyecekler tükettiğimizde kendimizi mutlu hissetme olasılığımız çok yüksek. Ayrıca şekerli yiyeceklerin beyindeki bazı keyif verici bölgeleri aktive etme özelliği olduğu biliniyor. Bu anlamda keyifsiz bir anınızda dondurma sizi mutlu etmeye yetebiliyor.” 

Çok Şanslıyız

Davarcıoğlu, “Aslında durum bizim çocukluğumuzdan çok farklı, artık her mevsim dondurma yemek mümkün. Sadece külahta yemekle kalmadığımız gibi paketli dondurmalarda istediğimiz organik meyvelerden oluşan doğal bitkilerden yapılan tüm çeşitleri bulabiliyoruz. Bundan dolayı çok şanslıyız. Dondurma yazın sıcak havalarda serinletici bir gıda değil akşam yemeği sonrası dostlarımızla ve ailemizle geçireceğimiz uzun ve güzel kış akşamlarına eşlik edecek bir tatlı türüdür. Kalorisi diğer geleneksel şerbetli tatlılara göre çok daha düşük. Süt ve süt ürünleri grubunda yer alan dondurma, içerdiği protein, karbonhidrat, yağ, A, D, E vitaminleri ve kalsiyum, fosfor, magnezyum gibi minerallerle yeterli ve dengeli beslenme düzeninde hem çocuklar hem de büyükler için iyi bir alternatif. Sağlık yönünden çok faydalı ve dört mevsim tüketilmesinde hiç bir sakınca olmadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ayrıca dondurma mutluluk verici özelliğe sahiptir.”diyebiliriz.

Hamileler Ve Çocuklar İçin Mutluluk ve Kalsiyum Deposu”

Aileler süt içmeyen, peynir ve yoğurt yemeyen çocuklarına rahatlıkla dondurma yedirerek mutlu edebilir diyen Ahmet Davarcıoğlu; “Çocukların dört mevsim dondurma tüketmesinde bir sakınca olmadığı gibi tam tersi çocukların hasta oldukların da Enfeksiyonlara karşı korur ve vücutta mikropların gelişmesini de önlemiş olur. Ve vücudun hastalıklar esnasında tüketmiş olduğu sıvının geri kazanılmasını sağlar. Aynı zamanda hasta olan kişilerde sıvı kaybını önler. Süt içmeyen bir çocuğa rahatlıkla dondurma yedirerek çocuğu mutlu edebilirsiniz. Ayrıca Anne adaylarının hamilelik sürecinde daha çok dondurma tüketmesi bebeğin gelişmesinde anneyi ve bebeği stresten uzak sağlıklı olma yönünde çok önemli rol oynamaktadır. Çünkü kalsiyum deposu, mineraller ve vitaminler var. Bunlar hamile olan bir Anneyi hem çok güzel besler. Hem de çok mutlu eder. ” Şeklinde ifade etti.

Editör: Mahmut Beyaz