Federasyonun resmi üyesi olan Kıbrıs Türk Turizm Yazarları Derneği ev sahipliğinde toplanan yönetim kurulu, Genel Başkan Mevlüt Yeni öncülüğünde, ayrıca KKTC’de yeni kurulan Ulusal Birlik Partisi-Halkın Partisi koalisyon hükümetinde Başbakan ve bazı Bakanlar ile Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisini ziyaret ederek başarılar diledi.

Federasyon heyeti, KKTC Başbakanı Ersin Tatar, TC Lefkoşa Büyükelçisi Murat Başeri, Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu ziyaret ederek yeni görevlerinde başarılar diledi.

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ayrıca temasları çerçevesinde KKTC’deki meslektaşları ile de buluşarak, KITUYAD, Dış Basın Birliği yönetimi ve Kıbrıs Postası Gazetesi ile Kıbrıs Genç Tv’yi ziyaret ederek mesleki anlamda yapılabilecek iş birliklerini görüştü.

Ziyaretlerde, Antalya Gazeteciler Cemiyetini temsilen ayrıca AGF Genel Başkanı Mevlüt Yeni, Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazeteciler Derneği temsilen Nazmi Pınar, Birol Bebek, Didem Gürses, Burdur Gazeteciler Cemiyeti adına Kürşat Tuncel ve Adnan Taraşlı, Osmaniye Cebeli Bereket Gazeteciler Cemiyeti temsilen Ali Cihangir, Isparta Gazeteciler Cemiyeti’ni temsilen Şevket Karahan ve Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği’ni temsilen Ahmet Duran Yenigün yer aldı.

KKTC Turizm Bakanı Ünal Üstel: “ Akdeniz Bölgesi Gazetecileri KKTC Turizmine doğrudan katkı koydukları için son derece önemli bir misyona sahip”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yeni kurulan UBP-HP hükümetinde Turizm ve Çevre Bakanlığı görevini üstlenen Bakan Ünal Üstel, aynı coğrafyanın ve aynı milletin bir parçası olan Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun diğer bölgelerden farklı olarak ayrı bir misyon ve sorumluluğa sahip olduğuna dikkat çekti.  Özellikle Basın Camiası ile sıkı işbirliği içerisinde olunması gerekliliğine dikkat çeken Bakan Üstel, “ Kuzey Kıbrıs’ın uğramış olduğu haksız ambargolara rağmen yıllardır vermiş olduğu tanıtım mücadelesinde hiç şüphesiz ki en büyük destekçimiz Anavatanımız Türkiye’dir. Uluslararası arenada, çeşitli fuar ve etkinliklerde Türkiye’miz sayesinde varlık gösterirken, ülke turizminin gelişimi için el birliği ile çalışmaktayız. Aynı dil, aynı ırk, aynı millet ve soya sahip olan Kıbrıslı Türklerin, Anavatanları olan Türkiye’de de doğru tanıtım ile daha birbirini anlaşılır hale gelebilmesi için yeni dönemde siz basın dünyasının destekleri ile birlikte çalışacağız. Türkiye’mizin dört bir yanında, özellikle karşılıklı direk deniz ve hava ulaşımının olduğu illerden başlayarak ciddi bir tanıtım çalışmasına başlayacağız” dedi.

Bakan Üstel, gazetecilik mesleğinin büyük sorumluluk gerektirdiğine de dikkat çekerek, “söz konusu vatan ve Türk Birliği ise gerisi teferruattır” dedi. Akdeniz Bölgesi Gazeteci cemiyetlerinden oluşan, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun kendisini ziyaret eden ilk medya örgütü olmasının da kendisi için her zaman ayrı bir yere sahip olacağına dikkat çekti.

Başkan Yeni, “ Önce Türkiye sonra tüm Dünyada Kuzey Kıbrıs’ın duyurulması için çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz”

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mevlüt Yeni, Akdeniz Bölgesi’nde bulunan cemiyetlerimizin ev sahipliğinde her ay farklı bir ilde gerçekleşen Federasyon Yönetim Kurulu toplantılarının bu kez resmi üye ülke olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirdiklerini belirterek, her toplantı ve çalışmalarının sonucunda yaptıkları gibi bölgenin üst düzey ita amirlerini ziyaret ederek buluştuklarını anımsattı.

Yeni, “ Bizler Akdeniz Gazeteciler Federasyonu olarak kendi coğrafyamız olan Akdeniz Bölgesinde yaptığımız her toplantımız vesilesi ile ayrıca bölge üst kademe yöneticileri ile buluşmaktayız. Zira bugün sizlere de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirdiğimiz yönetim Kurulu toplantısı sebebiyle, nezaket ziyaretinde bulunarak, yeni görevinizde başarılar dilemek istedik. Burada bulunduğumuz süre içerisinde meslek örgütlerimizdeki arkadaşlarımız ile kurum-kuruluşları ziyaret ederek birlikte, Kuzey Kıbrıs için neler yapılabileceğini görüşmekteyiz. Özellikle ada ekonomisinin temeli olarak gördüğümüz turizm alanında geçmişte tanıtım için yurt dışında ciddi faaliyetlerde bulunduk. Önümüzdeki süreçte ise bu faaliyetlerimizin devamlılığını sağlayarak, Kıbrıslı Türk soydaşlarımız üzerinde uygulanan haksız ambargoları sivil toplum olarak, medya olarak kırmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Yeni, “ Kuzey Kıbrıs için yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır”

Geçmişte KKTC ile kurduğumuz iletişim köprüsü bir birine sıkı bağlarla bağlı Türk milleti için ciddi kazanımlara da dönüştü. Kıbrıs Türk Turizm Yazarları Derneği Başkanı Nazmi Pınar’ı yönetimimize alarak attığımız ilk adım sonrası kendisini Federasyonumuzun Genel Başkan Yardımcılığına getirmemiz neticesinde, kurucu üyesi olduğumuz Türkiye’nin en büyük çatı örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) yönetimine seçilmesinin de önünü açtık. Böylelikle kardeşimiz Nazmi, uluslararası birçok toplantı da TGK adına katılarak İngilizce sunum yaparken, Kuzey Kıbrıs’ı temsil ettiğinden bahsetme ve tanıtım yapma şansını yakaladı. Geçtiğimiz yıl Çin’de gerçekleşen Dünyanın sayılı medya buluşmalarından olan “ Kuşak-Yol Projesi Medya Buluşması”nda, Kıbrıslı Rum ve Yunanistan’dan gazetecilerin de katıldığı toplantı da Hem Türkiye hem KKTC adına yaptığı sunum hepimizin için önemliydi. Rusya Sochi kentinde ise binlerce gazetecinin katıldığı toplantıda benzer sunumu birlikte yaptık. Almanya Nünberg’te yine mesleki çalışmamız sırasında KKTC olarak temsiliyetin sağlanmasının önünü açtık. Tüm bunlar birer loby çalışması olarak görülmeli. Zor ve uzun olan bu yolda bıkmadan, usanmadan Kuzey Kıbrıs’a uygulanan haksız ambargoları iletişim ve medya gücü ile kırmaya devam edeceğiz” dedi.

AGF heyeti Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu ile Ada’nın 2. büyük sektörü Eğitim üzerine istişare etti.

Kuzey Kıbrıs ekonomisinde lokomotif sektör turizm kadar önemli yere sahip üniversiteler ve 365 gün turizm misyonu taşıyan eğitim sektörü ile ilgi konuların görüşüldüğü ziyarette, yeni kurulan hükümette görev alan, geçmiş yıllarda da Eğitim Bakanlığı yapan Nazım Çavuşoğlu’na nezaket ziyareti gerçekleştiren,  Akdeniz Gazeteciler Federasyonu heyeti temaslarına devam etti.

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nu oluşturan Gazeteci cemiyet Başkanları ile bir arada bulunmaktan memnun olduğunu belirterek, “ geçmiş dönemden tanıdığım değerli Başkan Mevlüt Yeni’nin ekibi ile birlikte Kuzey Kıbrıs için yürüttüğü çalışmalar her zaman takdire şayandır. Medyanın toplumlararası iletişimde rolü çok büyüktür. Günümüzde özellikle sosyal medyanın kontrolsüz bir güç olarak önümüzde bulunduğunu düşünecek olursak, gerçek ve doğru bilginin, güvenilir kaynaklı haberlerin önemi her geçen gün artmaktadır. Eğitim gibi hassas bir alanda sizlerin destekleri ile Anavatan Türkiye’de sağlıklı bilginin paylaşılmasını son derece önemsemekteyim. Bu bağlamda sizleri tekrar bir arada ülkemizde görmekten de memnuniyet duymaktayım” dedi.

Başkan Yeni: “ Kuzey Kıbrıs’ta Türkiye’den gelip okuyan kardeşlerimizin yanı sıra yüzlerce yabancı öğrencinin varlığı ülke tanıtımı için ciddi bir şanstır. Onlar gönül elçileridir”

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mevlüt Yeni, ziyarette yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs’a Türkiye başta olmak üzere Dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerin bir şans olduğuna dikkat çekerek, “ hem KKTC’nin ekonomik gelişimi hem de doğru tanıtılması için burada okumak için bulunan beyin gücü, pırıl pırıl gençler bir şanstır. Bunun tarafınızca iyi değerlendirilmesi ve bu öğrencilerin her birinin memleketlerine döndüklerinde birer Kuzey Kıbrıs, gönül elçisi olduklarının unutulmaması gerekir.  Bu bağlamda medya ayağında, eğitim camianız için yapılması gereken doğru enformasyon için gerekeni geçmişte yaptık, bugünde yapmaya devam edeceğiz. Buradaki öğrencilerin her birinin ayrı başarı hikayeleri var. Buradan mezun olup kendi ülkelerine dönen çok sayıda üst düzey göreve gelmiş, hatta Bakan, vekil, dünyaca ünlü şirketlerde Ceo olan kişiler var” dedi.

AGF Heyeti KKTC Çalışma Bakanı ile de biraya gelerek medya çalışanları ve sorunları üzerine görüştü

KKTC’de yeni kabinede görev alan bir diğer isim olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu’nu da ziyaret eden Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Heyeti hayırlı olsun temennilerini iletti, basın sektöründe çalışan meslektaşlarının sorunları üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Bakan Sucuoğlu, heyeti kabulünde yaptığı açıklamada, Anavatandan gelen Gazetecilerle kucaklaşmaktan memnun olduğunu belirterek, Kuzey Kıbrıs’taki meslektaşları içinde her zaman desteğe hazır olduğunu belirtti. Sucuoğlu,“ üzerinde bulunduğumuz Ada’nın etrafında onlarca savaş gemisi ve bölge menfaatlerinin peşindeki ülkeleri düşünecek olursak, Anavatan Türkiye ile uyum içerisinde çalışan kurum ve kuruluşların varlığı son derece önemlidir. Hepimizin birlikte olması ve uyanık olması gerekir. Araya nifak tohumları serpmeye çalışan dış kaynaklı propagandalara kanmamalıyız ve engel olmalıyız. Bu anlamda hem ülkemiz basını hem Türkiye’miz basının görev ve sorumluluğu Kıbrıs için büyüktür. Bizler de basın çalışanlarının yanındayız ve çalışma şartları için de iyileştirmelere desteğe hazırız. ” dedi.

Merkezi Antalya’da bulunan Akdeniz Gazeteciler Federasyonu;  Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Hatay Gazeteciler Cemiyeti, Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazeteciler Derneği,  Burdur Gazeteciler Cemiyeti, Osmaniye Cebeli Bereket Gazeteciler Cemiyeti, Isparta Gazeteciler Cemiyeti, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği tarafından oluşuyor.

Editör: Mahmut Beyaz