Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, yoğun ilçe ziyaretlerine Pazarcık’tan başladı. Pazarcık’da görev yapan mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Ünal’a, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan ile çok sayıda partili eşlik etti. Özel bir mekanda düzenlenen toplantıda ilçede görev yapan mahalle muhtarlarının taleplerini dinleyen Ünal ve beraberindeki heyet, sorunların çözümü için görüş alışverişinde bulundu. 

“BU SALDIRILAR BİZİM EKMEĞİMİZE, AŞIMIZA YAPILDI”
Mahalle muhtarlarına seslenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, AK Parti’nin 18 yıldan bu yana Türkiye’nin sorunlarına çözüm bulduğuna dikkat çekerek, AK Parti’yi kıymetli yapan en önemli faktörün milletin teveccühü olduğunu söyledi. Ünal, “Bir sorun çıktığı zaman bakıyorum bazıları kıyameti koparıyor, sorun çıkacak biz de çözeceğiz. 18 yıldan beri bu ülkenin sorunlarını kim çözüyor? Hatırlayın, geçmişte bu ülkede böyle gelmiş böyle gider derlerdi. Hükümetler değişir, sorunlar değişmezdi ama Elhamdülillah bugün 2002’den, 2003’den, 2004’den, 2005’den, 2010’dan, 2011’den sorunlar bugünlere kaldı mı? Kalmadı. Onlar çözüldü, şimdi yeni sorunlarımız var, onlara çözüm buluyoruz. Yeni ihtiyaçlarımız var, onları da karşılayacağız. Yeter ki karşılıklı diyalog içerisinde, çözümden yana bir tavır alarak, sorunun bir parçası olarak değil, sorunu büyüterek değil, sorunu çözümsüz hale getirerek değil, çözümü konuşarak bu sorunları çözmeliyiz. Türkiye’ye baktığınızda birileri bu ülkenin geleceği adına umut, hayal, çözüm, heyecan oluşturmak yerine felaket tellallığı yapıyorlar. Hatırlayın 2008 yılında kıyamet koparıyorlardı, ‘kriz geldi, kriz geliyor, ekonomik krize giriyoruz’ diyorlardı, Cumhurbaşkanımız, ‘kriz bizi teğet geçecek’ dedi. Teğet geçti mi, geçti. Bu ülke geçtiğimiz 6 yıl içerisinde birçok saldırıyla karşı karşıya kaldı. Bu saldırılar bizim ekmeğimize, aşımıza yapıldı. Bu saldırılar bizim çocuklarımızın geleceğine yapıldı. Bakın bu saldırılar AK Parti’ye yapıldı diye kimse düşünmesin. Çünkü AK Parti, bu milletin oylarıyla, bu milletin sorunlarını çözmek için seçilmiş iktidar. AK Parti’yi kıymetli yapan bu millet tarafından seçilmiş olmasıdır. Bu millet AK Parti’yi seçmeseydi, AK Parti’nin bir kıymeti olur muydu? Kıymetli olan bu milletin teveccühüdür. Bu milletin seçtikleri bu millete hizmet ediyor, Elhamdülillah” dedi.

“BUGÜNLERE HEP BERABER ÇALIŞARAK, EMEK VEREREK ULAŞTIK”
Özellikle eğitim noktasında Türkiye’nin AK Parti ile çağ atladığının vurgusunu yapan Ünal, Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti, “Bakın şimdi okullarımız açılıyor, çocuklarımız sıralarının üzerinde ücretsiz kitaplarını buluyorlar. Hep anlatıyorum, bizim zamanımızda öğretmenler, ‘çocuklar tebeşir toplayacağız’ derlerdi. Ya da ‘çocuklar yarın gelirken herkes bir odun getirsin’ derdi, hatırlıyorsunuz değil mi? Akşama kadar o odunlar yanar da sınıflar ısınırdı. Tebeşir parası toplanırdı, parası olan var, olmayan vardı. Ama elhamdülillah Rabbim bize bu günleri nasip etti. Bugünlere hep beraber çalışarak, emek vererek ulaştık. Bu ülkeye yapılan saldırı bu ülkenin çocuklarının geleceğine, hepimize yapılmış saldırıdır. Burada CHP’li, AK Parti’li, MHP’li diye ayırt etmemek gerekir. Çocuklar hepimizin çocukları, ülke hepimizin ülkesi. Gezi olaylarını yaşadık, 17-25 Aralık’ı yaşadık, 6-7-8 Ekim olaylarını yaşadık. Bu ülkede şehirlerin sokaklarına çukur kazdılar, el yapımı patlayıcılar yerleştirdiler ama hamdolsun devletimizin gücü bunların temizledi. Bugün Diyarbakır’da, Hakkari’de, Tunceli’de, Şırnak’da pırıl pırıl sokaklarda gece saat 2’ye kadar caddelerde gezilebiliyor, çocuklar güven içerisinde oynayabiliyorlar. Allah bu ülke düşmanlarına da fırsat vermesin.”

“EDEN ANALARIN ACISINA, FERYADINA SESSİZ KALIYORLAR”
Çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin, HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemine değinen Ünal, annelerin feryadına bütün kesimlerin kulak vermesi gerektiğini ifade ederek, “Diyarbakır’da analar neden HDP’nin önünde evlatlarını istiyorlar? O analar niye feryat ediyorlar? Ben de babayım, siz de babasınız. Bir çocuk büyütmek ne kadar zor hepimiz biliyoruz, onları 2-3 yaşına getirmek, 15 yaşına getirmek, üniversiteye göndermek nasıl bir duygu. Bir çocuk yetişiyor ve o çocuk okula gitmesi gerekirken, üniversiteye gitmesi gerekirken birilerinin organizasyonuyla dağa çıkarılıyor. Artık bu ülkede elhamdülillah bu dönem kapanıyor, artık analar isyan ediyor. 
Akademisyeniyle, gazetecisiyle, sanatçısıyla bu isyana sessiz kalmamak lazım. Bu ülkenin şehirlerinde çukur kazılıp, el yapımı patlayıcılar yerleştirilirken akademisyenler terör örgütüne bu ülkede demokratik siyaset var, demokratik siyasetin olduğu yerde terör olmaz, şiddet olmaz, silah olmaz demesi gerekirken o gün akademisyenler devlet katliam yapıyor diyorlar. O gün devlet katliam yapıyor diyen akademisyenler bugün neden anaların acısına, feryadına sessiz kalıyorlar. En ufak bir meselede ortalığı ayağa kaldıran sanatçılarımız nerede? Anneni feryadının siyasi, dini tarafı olmaz, anne annedir. Annenin Türkü, Kürdü, Ermenisi, Fransızı, İngilizi olmaz, annenin Alevisi, Sünnisi olmaz. Bir anne feryat ettiği zaman herkesin o feryadı duyması gerekir. Çünkü ana yüreği hiçbir şeye benzemez” dedi.

“BİZ ZULME KARŞI ALİ’YİZ”
Sözlerinin devamında muhtarların Muharrem ayını kutlayan Ünal, birlik ve berarebirlik çağrısı yaparak, “Muharrem ayı içerisideyiz ve her birimiz şunu diyebilmeliyiz, ‘Biz zulme karşı Ali’yiz, biz zulme karşı Kerbela’da Hüseyin’iz, biz ehli beyt için yananlarız’ diyebilmeliyiz zulüm söz konusu olduğunda. Çünkü biz Müslümanların tarihinde Kerbela, acının ve zulmün hatırlanması ve adaletin yüceltilmesi için unutulmaması gereken bir gündür. Bu duygularla hem Muharrem ayınızı tebrik ediyorum, hem de toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Muhtarlarımızdan gelen talepleri aldık, sizlere söz veriyorum gereken çalışmaların tamamı yapılacak” açıklamalarında bulundu.
Ünal, beraberindeki heyetle birlikte Çağlayancerit ilçesine geçerek,  ilçede görev yapan muhtarlarla istişarelerde bulundu. 


(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz