AK Parti Onikişubat İlçe Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil, İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre divan heyetinin seçilmesi, ardından ise faaliyet raporunun okunmasıyla devam etti. Kongrede İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Çay, Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel ve Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu birer selamlama konuşması yaptı.
Daha sonra kürsüye gelen Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş ise yapılan bu kongrelerin kendileri için çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Özellikle gençlerin siyasetteki aktifliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Ecertaş, daha çok çalışıp çıtayı bir adım daha ileriye götüreceklerini söyledi. Müslümanların tek umudunun Türkiye olduğunun altını çizen Ecertaş, Türkiye’nin İslam coğrafyasında bu denli liderlik üstlenmesinin en önemli nedeni olarak geçmiş tarihi gösterdi. AK Parti’nin artık kendi kadrolarını yetiştirdiğini ifade eden Ecertaş, Kahramanmaraş olarak bölgenin kapısının gençlere açılması gerektiğini vurguladı.

DAHA ÇOK ÇALIŞIP ÇITAYI BİR ADIM DAHA İLERİ GÖTÜRECEĞİZ”
Ecertaş, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Bizim Onikişubat ilçesinde, 178 tane kardeşimiz ben bu ilçenin yönetiminde görev almak istiyorum demiş. Bu o kadar büyük bir sorumluluk getiriyor ki bizim yönetimimizde ki arkadaşlarımıza, hem geçmiş dönemdeki Akif kardeşimize hem yeni gelecek olan Cemil kardeşimize, Cemil kardeşimizin yönetiminde ki tüm arkadaşlara, çünkü 25 kişilik bir kadro var. 25 kişilik kadro arasına girmek hakikaten çok büyük bir sorumluluk getiriyor. Diğer arkadaşlarımıza da burada o kadar çok yapacak iş var ki, biliyorsunuz Kahramanmaraş mahalleleri ile güçlü bir şehir. Kahramanmaraş’ın gençlik kolları burada ilk kurulduğu andan itibaren gençlerin saha da yaptığı çalışmaları ile meşhur. Kahramanmaraş AK Parti’den bu teveccühü birden almadı ki, o kadar özverili çalışmayla, kıymetli başkanlarımız burada il başkanlığı yaparken, il yönetiminde çalışırken bütün bunlar bize çok büyük bir sorumluluğu hatırlatması lazım. Daha çok çalışıp çıtayı bir adım daha ileri götüreceğiz. Bir önemli konu daha var o da şu; Türkiye sizce tüm dünyada ki mazlumların umudu olması, Türkiye’nin dünyada ki en büyük coğrafyaya sahip olmasından mı kaynaklanıyor? Hayır. Türkiye’den büyük Rusya var, Amerika var, Çin var, Kanada var, Brezilya var. Bunların hepsinin coğrafyası bizden büyük. Acaba en büyük nüfusa sahip olmasından mı kaynaklanıyor? Hayır. Endonezya var, Bangladeş var, Hindistan var, Pakistan var. Demek ki Müslüman nüfusuyla yüksek olmasıyla da alakalı değil. Neyle alakalı bir durum? Fatih Sultan Mehmet’le alakalı bir durum, Alpaslan’la alakalı bir durum, Abdulhamithanla alakalı bir durum.”

AK PARTİ BİZİM CANIMIZDIR”
“AK Parti bizim canımızdır” diyen Ecertaş, Türkiye’nin kaderiyle AK Parti’nin kaderinin birleştiğini kaydetti. Ecertaş, “Özellikle 16 Nisan Referandumundan sonra millet olarak aldığımız kararla, bu ülke de artık yüzde 51 alan, bu ülkeyi idare edecektir. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, artık Türkiye’nin kaderi AK Parti’nin kaderi ile özdeşleşmiş. Bu saatten sonra AK Parti birlik beraberliğini korursa, bu saatten sonra AK Parti gücünü dinamizmini arttırırsa, Türkiye birlik beraberliğini koruyup, Türkiye gücünü dinamizmini arttıracaktır. O yüzden AK Parti bizim gözbebeğimizdir, AK Parti bizim canımızdır. En önemlisi bu partinin geleceğini gençler oluşturmaktadır. AK Parti artık kendi kadrolarını yetiştiriyor. AK Parti kendi mutfağında, gençlik kollarında, kendi siyasetçisini, vatanına, milletine hizmet edecek olan adamını yetiştiriyor. Bu kongrenin ne kadar büyük bir olaya öncülük ettiğini gördük. Bundan sonra bu bilinçle çalışmamız lazım” diye konuştu.

KAMPÜSE HOŞ GELDİN


Gençlik Kolları olarak “Kampüse Hoş Geldin” projesi kapsamında daha çok insana ulaşarak, gençlik kolları üyesi yapılması gerektiğini anlatan Ecertaş, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Kahramanmaraş’ta olduğu gibi Türkiye’nin her yerinde insanlar, liseden çıktı ve üniversite sınavına girdi. Kahramanmaraş’ta da sınava girdiler. Aynen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde olduğu gibi Türkiye de ki 176 Üniversiteye bu gençler girdi. Bizim de Kampüse hoş geldin diye bir kampanyamız var. Bu üniversiteye giren gençleri kucaklayalım istiyoruz. Üniversiteye giren gençlere ilk hoşgeldini biz söyleyelim istiyoruz. İlk hoşgeldini Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşları söylesin istiyoruz. Çünkü Türkiye’de 400 bin tane öğrenci üniversiteyi kazandı. O 400 bin tane adamın en az 100 bin tanesine dokunmamız lazım. O sebepten dolayı sizin katkınıza ihtiyacım var. Bizler 1920’de siyaset yapıyor olabilirdik. 40’ta 50’de yapıyor olabilirdik. Celal Bayar’ın dava arkadaşımız olma ihtimali vardı, Turgut Özal’ın dava arkadaşı olma ihtimali vardı, Süleyman Demirel’in yol arkadaşımız olma ihtimali vardı ama Allah bize neyi nasip etti? Recep Tayyip Erdoğan’ın dava arkadaşı olmayı nasip etti. Recep Tayyip Erdoğan’ın 50 yıllık siyasi hayatı var, 50 yıllık siyasi hayatının en güçlü en zor anlarında bizleri ona yol arkadaşı olmayı nasip etti. Bundan dolayı Hamt etmemiz lazım ve bir o kadar daha çalışmamız lazım. Türkiye’nin hiçbir yerinde 15 Temmuz’da AK Parti’nin üyesi ya da gençlik kollarından evinde oturan bir kişi yoktu, hepsi dışarıdaydı. Bu vesile ile bizlerde çok büyük bir sorumluluk var. Bu sorumluluğun hakkını vermemiz lazım. Daha çok çalışmamız lazım. Biz Kahramanmaraş olarak bölgenin kapısını gençlere açmamız lazım. Memleketimizi daha çok geliştirmemiz lazım.”

ÇOK ÇALIŞACAĞIZ VE KİMSENİN ÖNÜNDE EĞİLMEYECEĞİZ”


AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel ise konuşmasında şunları kaydetti: “Biz bugüne kadar eşi benzeri görüşmemiş bir siyasi hareketin mensuplarıyız. Bizler genel başkanımızın ifade ettiği gibi kadın kolları ve gençlik kolları olmadan bir dava ve bir parti yürümez. Biz kadın ve gençlik kollarımız olmadan bu davayı hiçbir yere ulaştıramayız. Gençler kendinize güvenin. Artık bu parti 2002’den çok daha farklı bir noktada. Artık kendi insan kaynağımızı kendimiz yetiştiriyoruz. Bu bizim için çok önemli bir gurur meselesidir. Cumhurbaşkanımız bizlere güvenerek 2023, 2053 ve 2071 vizyonunu çok rahat bir şekilde hedef olarak gösteriyor. Çok çalışacağız ve kimsenin önünde eğilmeyeceğiz. Kaliteli, dürüst gençler olacağız.”

Kongrede, 400 delegeden 296’sının oyunu alan Cemil Tuğrul Özdöşemeci, bayrağı mevcut Başkan Mehmet Akif Erdoğan’dan devralarak, Onikişubat İlçe Gençlik Kolları’nın yeni başkanı oldu.  

Kongrenin ardından AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş’a hediye takdim etti.

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz