Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olurlarıyla AK Parti Seçim İşleri Başkan ve Yardımcıları belirlendi. Seçim İşleri Başkanlığına, Ali İhsan Yavuz yeniden atanırken, yardımcılıklarına ise Ahmet Özdemir SKM Başkanı, Recep Özel Akdeniz Bölgesi, Serpil Kavrak Karadeniz Bölgesi, Yusuf Başer Marmara Bölgesi, Atilla Kaya Ege Bölgesi, Nurettin Çelik İç Anadolu Bölgesi, Oğuzhan Kaya Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Samir Altunkaynak Doğu Anadolu Bölgesi 1, Veysel Ayhan Doğu Anddolu Bölgesi 2, Muhammet Fatih Toprak yurtdışı görevlerine getirildi. Kahramanmaraşlı isim Ahmet Özdemir’in yeniden bu göreve atanması, şehirde olumlu hava estirdi.

Ahmet Özdemir kimdir?

1977 yılında Kahramanmaraş ilinde doğdu. İlkokulu Namık Kemal İlkokulunda, ortaokulu İmam Hatip Ortaokulunda, lise öğrenimini İse Atatürk Lisesinde tamamladı. 1996 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı ve 2001 yılında mezun oldu.

Askerlik hizmetini yedek subay olarak İzmir ve Ankara illerinde tamamladı. Onbeş yıldır Kahramanmaraş ilinde Avukatlık yapmasının yanında; 2016 yılından itibaren Uzman Arabulucu ve 2018 yılından itibaren de Uzlaştırmacı olarak görev yapmaktadır. Dört yıl Kahramanmaraş Barosu yönetim kurulu üyeliği ve Baro saymanlığı görevlerinde bulundu. Beş yıl süreyle Kahramanmaraş Barosunda Adli Yardım Komisyonu Başkanlığı yaptı.

2006 yılından 2013 yılına kadar AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve bu süre zarfında İl Başkan Yardımcısı olarak Sosyal İşler Başkanlığı, Tanıtım ve Medya Başkanlığı ve iki dönem Seçim İşleri Başkanlığı görevlerinde bulundu. İl Başkan Yardımcılığı görevini ifa ederken 17 Ağustos 2013 tarihinde yeni kurulan metropol ilçelerden Onikişubat ilçesine Kurucu İlçe Başkanı olarak AK Parti Genel Merkezi tarafından atandı. Daha sonra 13 Aralık 2014 tarihinde yapılan ilçe kongresi ile yeniden ilçe başkanlığı görevine seçildi.

24 Aralık 2015 tarihinde, ise AK Parti Genel Merkezi tarafından Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevine atandı. 24 Şubat 2018 tarihine kadar bu görevi ifa etti. Daha önce 1994 ve 2002 yılları arasında Refah, Fazilet ve Saadet Partilerinin gençlik teşkilatında ve ana kademesinde yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili olarak seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Üyesi, AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı görevlerine devam etmektedir.

İngilizce ve orta düzeyde Arapça bilen Özdemir, evli ve iki çocuk babasıdır.

cdd8a83c-3a5f-4296-b01e-6e1277d5f8dc

Editör: Çağatay Gedik