AK Parti 7’nci Olağan Kongresi bugün Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşti. Kongrede AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu sayısı daha önce 50 iken 75’e çıkarılarak, başkan vekilliği sayısı da 2’ye yükseltildi. Yapılan kongrede MKYK’ya Kahramanmaraş’tan Türk İslam Karakoç seçildi.

TÜRK İSLAM KARAKOÇ
1970 tarihinde KAHRAMANMARAŞ-Elbistan İlçesine bağlı, Eski adı CELA olan Ekinözü Kasabasında doğdu.
İlk ve Ortaokul Cela Kasabasında tamamladı. Şair ve yazar Abdurrahim KARAKOÇ'un büyük oğludur.
Liseye Elbistan Mükrimin Halil Lisesinde Başladı, Ankara Sincan Lisesinden Mezun Oldu. 1988 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi  Hukuk Fakültesinden 1993 yılında Mezun oldu.
1996 yılında bu tarafa yaklaşık 18 yıldır Ankara Barosuna kayıtlı olarak serbest Avukatlık yapmaktadır.
İş Hukuku Alanında Master, Enerji ve Fikri-Sınai Haklar Hukuku Alanında Eğitim/Sertifikası, Ceza Hukuku ile İcra Hukuku Alanında özel uzmanlık çalışmaları vardır.
Sosyal Alanda Bir çok Sivil toplum Örgütünde görevler aldı ve halen bazı görevleri devam etmektedir. Sivil toplum Kurumları olarak Hukuk-Demokrasi Derneği kurucusu, Türk Hukuk enstitüsü Yön.kur üyeliği, Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Kurucu/Yöneticiliği, Sosyal Politikalar Vakfı,  Avrasya Demokrasi Derneği kurucusu, Tekdav Vakfı, Eko Avrasya Derneği Yon Kur, sayabilir. Ayrıca bir dönem Çanakkale Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu üyeliği yapmıştır.
Siyasi Olarak BBP Ankara İl başkan Yardımcılı Görevinde bulunmuştur.
Evli ve iki çocuk babasıdır. Fransızca, az seviyede Rusça lisanlarını bilmektedir.

Editör: Mahmut Beyaz