AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Muhalefetin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı düşürmekten başka hiçbir projesinin olmadığını söyleyen Ünal, muhalefetin ülkenin geleceğine dair çözümler üreten bir olgu olması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin önünün açık olduğunu ve koronavirüs sonrası çok daha iyi noktalara geleceğini aktaran Ünal, bunun için gerekli reform hazırlıklarının olduğunu kaydetti.

“5’NCİ KOL FAALİYETİ TAM OLARAK İÇ CEPHEYİ ÇÖKERTME FAALİYETİDİR”
Ünal, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye ekonomik saldırıya maruz kaldı mı? Kaldı. Darbeye maruz kaldı mı? Kaldı. Suriye’nin kuzeyinde toprak bütünlüğü tehlikeye girdi mi? girdi. Peki, bizim Doğu Akdeniz’de haklarımız tehdit altında mıydı? Altındaydı. Türkiye birileri tarafından hala darbe imalarıyla karşı karşıya mı? Bütün bu faaliyetlerinin merkezinde demokrasiye müdahaleye zemin hazırlamak, içerde huzursuzluk oluşturmak ve dolayısıyla Atatürk’ün ifade ettiği dış cephe ve iç cephe ayrımı var. Atatürk’ün kurduğu parti, bugün iç cepheyi parçalamaya dönük toplumu bölmeye, toplumu sarayın polisi, sarayın savcısı, halkın savcısı gibi ifadelerle adeta kendilerince iç cepheyi çökertmeye çalışıyorlar. 5’nci kol faaliyeti tam olarak iç cepheyi çökertme faaliyetidir.

60 DARBESİYLE BERABERDE YENİDEN BİR VESAYET İNŞA EDİLDİ”

1960’a kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti 1950’de 10 yıllık bir demokratikleşme süreci yaşandı. 60 darbesiyle beraberde yeniden bir vesayet inşa edildi. Vesayet dediğimiz şey; devletle ilgili kararları verme hakkını bir takım elitin elinde bulundurmasıdır. Bunlar kendilerini devletin sahibi olarak görürler ve devletle ilgili kararları kendilerinin vereceğini iddia ederler.

“1960 İLE 2020 YILI ARASINDA 36 HÜKÜMET DEĞİŞMİŞ
1960 ile 2020 yılı arasında 36 hükümet değişmiş. Ortalama görev süreleri 1,5 yıl. Parlamenter sistem bu demek? Peki, siz güçlendirilmiş parlamenter sistemine geçeceğiz diyorsunuz. 2007’de yüzde 70 oy oranıyla bu milletin cumhurbaşkanımı ben seçeceğim deme iradesini ne yapacaksınız. Yok, sayacaksınız değil mi?  Niye çünkü bu milletin sizi iktidar etmeyeceğini biliyorsunuz.

“MUHALEFETİN ERDOĞAN’I DÜŞÜRMEKTEN BAŞKA BİR PROJESİ YOK”
Bu ülkenin muhalefet sorununun olup olmadığını tespit edebilmek için önce muhalefetin ne olduğunu tanımlamak lazım. Muhalefet genel itibariyle peşi sıra gelen demektir. Yani muhalefet iktidara talip olan alternatif olabilme yeteneği olabilen, ülkeye dair projeleri, çözümleri olan bir yapıya biz muhalefet diyoruz. Bugün muhalefet dediğimiz yapının Erdoğan’ı düşürmekten başka bir projesi var mı? Yok.

“HER ŞEYİ YENİDEN BİÇİMLENDİRİYORUZ”
Türkiye’nin önü açık. Türkiye’nin potansiyeli, gelişim yetenekleri, Covid sonrası diğer ülkelerden nasıl pozitif ayrıştığını göreceğiz. Büyüme tahminlerinde Türkiye’nin oranı çok güzel. AK Parti 18 yıldan beri reformcu kimliğini sürdürüyor. Reform değişim yönetimidir. Biz değişen dünyanın yeni ihtiyaçlarına uygun her alanda özellikle koronavirüs sonrası dünyanın nasıl şekilleneceğini de çok iyi görüyoruz. Buna göre hem devlet mekanizmasını hem ekonomik yapılanmayı hem sosyal devlet anlayışını hem hukuk ve yargı alanındaki temel ihtiyaçları yeniden yapılandırıyoruz. Çünkü biz her seferinde değişimle beraber reform yapıyoruz. Her şeyi yeniden biçimlendiriyoruz.

“CUMHUR İTTİFAKI BİR SEÇİM İTTİFAKI DEĞİLDİR”
Cumhur İttifakı bir seçim ittifakı değildir. Cumhur ittifakı 15 Temmuz gecesi bu milletin oluşturduğu bir millet mutabakatıdır. Bir masa başı ittifakı değildir. Pazarlıkla kurulmamıştır. Bu yüzden Cumhur İttifakı’nı biz ayrı bir yerde değerlendiriyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz