Ülke genelindeki her bir ilde teşkilatları ile birlikte sosyal sorumluluk çalışmalarına devam eden ve bu konuda topluma faydalı işler sağlama noktasında hareket eden AK Parti teşkilatları yine önemli bir sosyal sorumluluk projesinin altına imza attı. Bu kapsamda AK Parti 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası münasebeti ile Türkiye genelinde Türk kızılayına kan bağışı kampanyası düzenledi. 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen kampanyanın Kahramanmaraş ayağına AK Parti teşkilat mensupları tarafından katılım yoğun oldu.Özel İdare İş Merkezi civarındaki kan bağışı noktasında gerçekleştirilen kampanyaya  İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, İl Başkan Yardımcısı Ahmet Alıcı, Onikişubat İlçe Başkan Yardımcı Ali Köfte ve Onikişubat İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cemil Tuğrul Özdöşemeci ile yönetimleri katıldı.

Kan Bağış Kampanyasında konuşan  İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, “AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı olarak sadece siyasetin içerisinde değil toplumu ilgilendiren her konuda çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Bugün de Kızılay çadırının önünde kan vermek üzere buradayız. Ana Kademe, İlçe Teşkilatı ve Gençlik Kollarımız şuan burada bulunuyor. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca Kızılay ekibine de emeklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Hepimizin hayatında mutlaka bir kere de olsa kan vermek ile ilgili anısı olmuştur. Bu ciddi ve hassas bir konudur. Kan bağışı yapalım ki, Allah korusun yarın öbür gün herhangi bir durum da bize ya da yakınlarımıza lazım olduğunda kolayca bulabilelim. Peygamber efendimiz (sav) hadis-i Şerif’lerinden birinde “bir insan kurtaran cihan kurtarmış gibi olur” denmiştir. Bizler de bu eyleme hem dikkat çekmek, hem özendirmek amacı ile burada bulunuyoruz” dedi.

“İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN”

Konuşmalarda, kan bağışının önemine vurgu yapan İl Başkan Yardımcısı Ahmet Alcı, “29 Ekim-4 Kasım arası Kızılay haftası oluyor. Bu haftada kan bağışı kampanyasına katılımda bulunmak üzere bir araya geldik. Bu konuda İl Kadın Kolları Başkanımız Ayşe Cesur hanımefendinin büyük emekleri vardır kendisine çok teşekkür ediyoruz. AK Parti Teşkilatları olarak hep bir arada bulunuyoruz. Burada bugünki toplanmamızın amacı kan bağışının önemini vurgulamak ve bir nebze de olsa faydasını anlatabilmektir. Kan vermek tıbbi açıdan çok önemlidir ama tüm bunların yanında bir de manevi yönü vardır. Verdiğiniz kanın bir gün birine faydalı olup, hiç haberiniz dahi olmadan hayat kurtardığınızı duyarsanız bunun vereceği manevi hazzı tahayyül etmek mümkün değildir. Bizler, “insanı yaşat ki devlet yaşasın” geleneğinden gelen bir toplumuz. Böyle bir toplumun üyesi olabilmek büyük bir gururdur bizim için. İnsanı yaşatmak çok önemli bir şey, bu nedenle bizim verdiğimiz kanlar eğer bir insanın yaşamasına sebep olacaksa ne mutlu bize.

Başta, emek veren Kızılay çalışanları olmak üzere katılım sağlayan tüm teşkilat kadromuza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“KANIN KAYNAĞI SADECE İNSANDIR”

Kan bağış noktasında görevli Doktor Hakan Öztemir ise konuşmalarında “Biz bu güzel etkinlik için öncelikle Kahramanmaraş AK Parti teşkilatına çok teşekkür ediyoruz. Etkinlik sayesinde kan bağış oranı yükselmiş oldu. Kanın kaynağı sadece insandır, böyle olduğu için de bunu sadece yardımlaşarak tedarik edebiliriz. Ben tekrar herkese teşekkür ediyor, halkımıza da buradan mutlaka kan bağışı yapmaları gerektiğini söylemek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

HABER:TUĞÇE KAYAR

Editör: Mahmut Beyaz