AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli dikkat çektiği yerli malı kullanımı ve tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da AK Parti Kadın Kolları tarafından ‘Yerli Malı Çarşısı’ adıyla kermes düzenlendi. AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur’un öncülüğünde düzenlenen kermeste hem partili hem de diğer bayan vatandaşlar, el emeği göz nuru eserlerini sergiledi. 15 Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen kermese Kahramanmaraş halkı yoğun ilgi gösterirken, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay stantları tek tek gezdi.

AK KADINLAR YERLİ ÜRETİR, MİLLİ TÜKETİR”

Kermes sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, “AK Partili kadınlar, yerli üretir, milli tüketir ve ekonomiye katkıda bulunur” dedi. Cesur sözlerine şu şekilde devam etti, “AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı olarak yerli malı haftası nedeniyle 'AK Partili kadınlar yerli üretir milli tüketir ve ekonomiye katkıda bulunur' sloganımızla burada üreten hanımlarımızı bir araya topladık. Özellikle mikro kredili hanımlarımız davet ettik ve birlikte bir program gerçekleştiriyoruz. Buradaki gayemiz yerli malına dikkat çekmek, milli tüketimi desteklemek ve hep birlikte kalkınmaya destek olmak. Son zamanlarda yerli üretim oldukça nem arz ediyor, ülke olarak güçlenmek istiyorsak toplu iğneden tutunda uçağa kadar yerli üretim yapmalıyız ki daha da güçlenip büyüyelim. Bizim şuan burada gerçekleştirmiş olduğumuz çok küçük bir iş deyim yerindeyse denizde bir zerre diyebiliriz amacımız farkındalık oluşturmak ve üreten hanımlarımıza destek olup onların üretimini arttırmak.”

YERLİLİK VE MİLLİLİK KAHRAMANMARAŞ’TA”

AK Parti kadrolarının milli ve yerli duruşun en büyük göstergesi olduğuna dikkat çeken AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, “Öncelikle Kadın Kolları Başkanlığımızı tebrik ediyorum. Yerli Malı Haftası’nda milli ve yerli duruşun ne olduğunu gösterip burada tüm Kahramanmaraş’ımızın kahraman kadınlarıyla gıdadan giyime her alanda kendi emeklerini, göz nuru eserlerini sergiliyorlar. Bu AK Parti iktidarının yıllardan bu yana yapmaya çalıştığını ve üstesinden geldiği bir projeydi ve bunu görüyoruz. Cumhurbaşkanımız her zaman milli ve yerlilikten bahseder, işte o yerlilik ve millilik bugün Kahramanmaraş’ımızda bu stantlarda var. Yuvayı dişi kuş yapar misali üretmek, tüketmek ve kalkınmanın önderi kadınlardır diyoruz ve bunun da örneğini bugün burada görüyoruz. Biz kadınlarımızı her zaman her alanda desteklediğimiz gibi yerli malı haftasında da onlarla birlikteyiz. Toplumun temel taşları kadınlarımızdır, hem kadın girişimcilerin artması hem de kadınların ön plana çıkması için hep birlikte hareket etmek çok önemlidir. Sadece ev işlerinde değil her alanda kadınlarımızın lider olması gerekiyor. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ve bu organizasyonlarla birlikte bundan sonraki süreçte daha aktif olarak sahada yer alacağız. Bu süreçte tüm hemşerilerimizin desteğini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK İŞLER KÜÇÜK BAŞLANGIÇLARLA BAŞLAR”

Stantları tek tek gezen AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör ise yerli malı üretim ve tüketimin önemine dikkat çekerek, “Yerli malı haftası dolayısıyla partimizin Kadın Kolları Başkanlığının organize ettiği bu güzel etkinliği tebrik ediyorum. Burada iki amaç var, birincisi sayın Başkanımızın ifade ettiği gibi yerli malı üretim ve tüketimi desteklemek için küçükte olsa bir farkındalık oluşturmak, sonuçta büyük işler küçük başlangıçlarla başlar. İkinci amaç ise mikro kredi sayesinde kadınları çalışma hayatının içerisine çekmek ve onlara iş imkanı sağlamak. Her iki amaca da çok iyi hizmet edildiğini düşünüyorum ve bu gibi faaliyetlerin de artmasını temenni ediyorum. Bu organizasyonu yapan teşkilatımıza, kadın kollarımızın her kademesindeki mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye son yıllarda AK Parti hükümetleriyle yerli üretime ve sanayiye ciddi bir önem veriyor. Savunma sanayimizden başlayan bu hamle büyün sektörlerde devam ediyor. Allah nasip etti birçok yer gezdim ve ülkemizin ürettiği malları görünce de gurur duyuyorum. Bunlar artarak devam edecek çünkü biz üreterek, satarak büyüyüp güçlü olabiliriz” şeklinde konuştu.

KADINLARIMIZ MAHARETLERİNİ SERGİLEDİLER”

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı, “Öncelikle böyle bir programı düzenlediği için İl Kadın Kolları teşkilatımızı kutluyorum. İlçe teşkilatlarımızla birlikte hakikaten yerli ve milli üretimin önemini bir kez daha gündeme getirmek, Kahramanmaraş’taki hemşerilerimizle bu konuşu paylaşmak adına önemli bir organizasyon düzenlemiş İl Kadın Kollarımız. Kadınlarımız hem yiyecek hem giyecek hem de normal günlerde kullanacak eşyalardaki maharetlerini bu stantlarda sergiliyorlar. Vatandaşlarımız da çok yoğun bir ilgi gösteriyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Devletimizin, hükümetimizin önceliği olan yerli ve milli üretime karınca kadarınca bizim teşkilatlarımızda Kahramanmaraş’tan katkı sunuyorlar.”

Kahramanmaraşlı kadınların yaptığı birbirinden güzel eserler gün boyu kent halkıyla buluştu.

(Haber: Tuğçe Kayar-Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz