Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da AK Parti Genel Merkezi’nin öncülüğünde bir dizi etkinlik düzenlendi.  AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nın yan tarafında bulunan otoparkta oluşturulan çadırda ‘AK kadınlar Yerli Üretir, Milli Tüketir; Ekonomiye destek verir’ sloganıyla düzenlenen kermes yoğun ilgi gördü. AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Onikişubat İlça Başkanı Mücahit Kara, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, vatandaşlar ve Kadın Kolları başta olmak üzere parti teşkilatından çok sayıda ismin katıldığı kermeste AK Partili kadınların yaptığı birbirinden güzel yemekler ve el sanatlarından oluşan eserler kısa sürede tüketildi.

“AK KADINLAR YERLİ ÜRETİME VE MİLLİ EKONOMİYE DESTEK VERİR”

‘AK kadınlar Yerli Üretir, Milli Tüketir; Ekonomiye destek verir’ sloganıyla düzenlenen kermes hakkında bilgiler veren AK Parti İl Kadın Kolları Başkanvekili Hatice Şekkeli, “12-18 Aralık Yerli Malı Haftası çerçevesinde 81 ilimizde AK Parti Genel Merkezi’nin organizasyonuyla yerli üretime dikkat çekiyoruz. AK kadınlar yerli üretime ve milli ekonomiye destek verir. Bu etkinlikle halkımızla bir arada olmaktan çok mutluyuz. Katılımların yüksek olması da bizi çok sevindirdi, halkımızla beraber olmak gerçekten çok sevindirici” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİ ARTIRIYOR”

AK Parti Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil ise birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, “Gerçekten de çok güzel bir program oluyor, aslında Genel Merkezimizin bütün yurt genelinde, 81 ilimizde düzenlenen bir organizasyonu bu. Bizler bugün yerli üretir, milli tüketir Ak kadınlar diyerek yola çıktık. Yaptığımız yiyecekleri birbirimizle hem kaynaşarak hem de ikram ederek birlik ve beraberliği artırıyoruz. Başkanlarımız da sağ olsunlar bizlere destek oldular. Hem birlikte olmak hem de bu güzel günü gerçekleştirmek bizim için çok önemliydi. Güzel bir program oldu, katılan herkese çok teşekkür ediyoruz, herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı. 

“KAHRAMANMARAŞ BÜTÜN VARLIĞIYLA YERLİ VE MİLLİ BİR MEMLEKETTİR”

Kahramanmaraş’ın bütün değerleriyle yerli ve milli olduğunu dile getiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Bugün Yerli Malı Haftası dolayısıyla, yerli ve milli olan Kahramanmaraşlı kardeşlerimizle bereketli bir Cuma gününde sofralarımızı paylaşma imkanı bulduk. Bu programın hazırlanmasında AK Parti Genel Merkezimizin yönlendirmesi var, onların bilgisi dahilinde düzenlendi. Bu bağlamda AK Parti İl Kadın Kollarımız, AK Parti Onikişubat İlçe Kadın Kollarımız ve Dulkadiroğlu Kadın Kollarımız olmak üzere cuma namazının ardından güzel bir sofra kurdular. Bu sofrayı hem bizlerle hem de ihtiyaç sahibi kardeşlerimizle paylaşma imkanı bulduk. Kahramanmaraş zaten bütün varlığıyla, bütün insanlarıyla yerli ve milli bir memlekettir. İstiklalin de başkentidir Kahramanmaraş. Biz Kahramanmaraşlılar olarak böyle bir güzelliği insanlarımızla paylaştık. Bu güzelliğin oluşmasında emeği geçen bütün teşkilatlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun, iyiki varlar. Bu kabil güzellikle AK Parti camiası içerisinde geleneksellikten öte her zaman devam edecektir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“YERLİ ÜRETİME VE YERLİ MALINA ÖNEM VERMELİYİZ”

Kermese katılan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay da yerli üretimin önemine dikkat çeken konuşmasında şu ifadeleri kullandı, “Çocukluğumuzda Yerli Malı Haftası olarak etkinlikler düzenlendir, bunu da çeşitli çalışmalarla okulumuzda, çarşıda pazarda uygulardık. Şimdi yine yerli üretime ve yerli malına dikkat çekmek adı altında kadın kolları teşkilatlarımız bir kermes organize etti. Neticesinde de biz de bu kermese intikal ederek buradaki hanımefendilerin emeklerine bir nebze destek olmak ve teşvik etmek adına katıldık. Yerli üretimi ve yerli malını biz de teşvik ediyoruz. Tüketirken de tüm vatandaşlarımızı, hemşerilerimizi mümkün olduğu kadar yerli ürünleri tüketmeye itina göstermeleri temennisinde bulunuyoruz. İnşallah maksadımız hasıl olmuştur, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Kermes kapsamında hazırlanan ürünler kısa sürede tükendi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz