AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi toplantısının ilki Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekillerini gençlerle bir araya getirmek ve İl Gençlik Kolları’nın yaptığı faaliyetlerin kapsamlı bir şekilde anlatılmasının hedeflendiği program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan üyelerinin belirlenmesinin ardından program, protokol konuşmalarıyla devam etti.

“AK PARTİ KADAR GENÇLERE GÜVENEN PARTİ YOK”

Kürsüye ilk olarak İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Çam geldi. AK Parti’nin gençliğe verdiği önemi anlatan Çam, “Göreve geldiğimiz günden bu yana durmadan kardeşlerimizle hemhal olmaya çalışıp daha çok kardeşimize ulaşma çabası ve gayesi içerisinde bulunduğumuzu belirtmek isterim. Bugün karşımda görmüş olduğum tablo bizi ziyadesiyle heyecanlandırıyor ve şevkimizi artırıyor. AK Parti halkın partisi, elleri öpülesi ninelerin, dedelerin partisi ama en çokta biz gençlerin partisidir. AK Parti iktidara geldiğinde seçilme yaşı 30 iken Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın biz gençlere güvenmesiyle seçilme yaşını 18’e indireceğim dedi ve bizlere güvenerek seçilme yaşını 18’e indirdi. Türkiye’de gençlere AK Parti kadar güvenen ve itimat eden başka bir parti yoktur. Her nasıl ki AK Parti biz gençlere güvenerek büyük hedefler, büyük ufuklar açıyorsa bizlerde her seferinde hedeflerimizi daha yükseğe koyarak AK Parti’yi geleceğe taşıyacak olan da biz gençleriz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği üzere bizler bu ülkenin şahlanışı ve yükselişiyiz” dedi.

“AK PARTİ TÜRKİYE’DE SİYASETE KİMLİK KAZANDIRDI”

AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ise AK Parti’nin Türkiye’de siyasete kimlik kazandırdığına dikkat çekerek, “AK Parti’nin kuruluşundan bugüne liderinin izinde yol yürüyen 2001 yılından bugüne kadar emek sarf eden teşkilatçılık bilinciyle koşuşturan sonrasında hem kadın kollarımızda hem gençlik kollarımızda meclis üyeliklerinde, belediye başkanlıklarında, milletvekilliğinde görev alan tüm genç kardeşlerimizi de kutluyor, onlara en kalbi şükranlarımızı sunuyorum. AK Parti Türkiye’ye hem siyasette bir kimlik kazandırdı hem hizmet nasıl yapılır onu gösterdi. Ayrıca  AK Parti hem adalet ve kalkınma nedir, hem de Türkiye nasıl şahlanır, nasıl dünyada lider ülke olur onu gösterdi, onu da Liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde gösterdi. Ben genç kardeşlerime şunu söylüyorum; dava bilinciyle gidersek, ülke ve ümmet bilinciyle gidersek, davamız, bilincimiz, şuurumuz bu olursa örnek alacağımız şahsiyetlerde samimi gayretli başı dik alnı ak insanlar olursa o zaman bundan 10 yıl sonra sizlerde bu kürsüde konuşma yaptığınızda geriye dönüp baktığınız zaman çok büyük yollar kat ettiğimizi göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“BU ÜLKEYİ İLERİYE GENÇLER TAŞIYACAKTIR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2053 ve 2071 hedeflerini gençlerin gerçekleştireceğine inandığını belirten AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal ise, “2004 yılında İl Gençlik Kolları’nda il başkan yardımcısı olarak göreve başlamış bir ağabeyiniz olarak karşınızda olmaktan büyük bir şeref ve mutluluk duyuyorum. O günün şartları gerçekten çok zordu. Ama bugün hamdolsun Aklı Selim Teşkilatıyla, ÜNİAK Teşkilatıyla, il ve ilçe teşkilatlarıyla karşımızda yüzler, binler var. O yüzden bugüne hamt ediyoruz. Ben gelecekten ümitliyim, sizlerden ümitliyim, davanıza sahip çıkacağınızdan eminim, geleceğe sahip çıkacağınızdan eminim, unutmayın ki Recep Tayyip Erdoğan bu ülkede 2053 ve 2071’e hedef koyan bugüne kadar gelmiş tek liderdir. Bu hedeflere sahip çıkacak olan, bu hedeflerin arkasından gidecek olan, bu ülkeyi ileriye taşıyacak olan gençler sizlersiniz. Eğer ki davanız olursa, eğer arkasından gideceğiniz bir inancınız olursa emin olun yapamayacağınız, başaramayacağınız hiçbir şey yoktur. Cumhurbaşkanımızın 2053 ve 2071’e koyduğu hedeflere sayenizde kavuşacağız. Ağabeyiniz olarak birbirinize sahip çıkmanızı, ilişkilerinize dikkat etmenizi, hiçbir makam ve mevki için birbirini incitmemenizi istiyorum. Çünkü birbirinizle olan ilişkiniz, her makamdan, her mevkiden, her sıfattan daha üstündür” şeklinde konuştu.

“GENÇLİĞİMİZ, GELECEĞİMİZ VE HAZİNEMİZDİR”

Gençliğin hazine olduğuna dikkat çeken AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç da, şu ifadeleri kullandı, “Hayatın evreleri vardır, bu evrelerde de gençlik çok önemli. Genç kelimesinin anlamı hazine demektir. Gençliğimiz, geleceğimiz, hazinemizdir. Hamdım, piştim, oldum sözü çok önemlidir, ne olacaksak gençliğimizde olacağız. Pişeceğiz, olacağız, olgunlaşacağız, değerlerimizi kuşanacağız ki örnek olalım. Örnek olabilirsek bizi örnek alırlar. Gençler, geçmişimizi bileceğiz, geleceğimize hedefimizi yüksek koyacağız. Ayağımızı sağlam basacağız yani geçmişimizi bileceğiz, değerlerimizi kuşanacağız ve gözümüz ilerde olacak, gözümüz liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’da olacak. Bugün çok güzel noktalara geldik, Rabbim bizlere çok daha güzel günler göstersin, birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin.”

“İÇİNİZDEKİ GÜCÜN FARKINA VARIN VE GELECEĞİNİZİ AYDINLATIN”

AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlikten beklentisini anlatan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, “Recep Tayyip Erdoğan siyaseti size de bize de bir şey kazandırdı. Özellikle size mecliste temsil edilme ve devletin en üst zirvesinde söz sahibi olma imkânı kazandırdı. Belki geçmişte bu mücadeleyi veren kardeşlerimiz sizin kadar bu imkâna sahip değildi. Sizin kadar güçleri de yoktu. Ama bazen insanın elindeki güç, elindeki imkân onun motivasyonunu zayıflatabilir. Sizin zorluğunuz, sizin güçlüğünüzde bu aslında. Geçmiş zamanda motivasyon daha fazlaydı. Çünkü bir şeyi elde etme isteği içinizdeki bu istek zorlukla, güçlükle karşılaştığı zaman daha büyük bir motivasyona dönüşür. Ama bu imkâna kavuştuğunuzda bazen bu sizi gevşetebilir ve rahatlatabilir. Bu olduğu zamanda sahaya hükmetmek, davanızı ileriye taşımak sizin için biraz daha zor olabilir. Onun için sizin şimdi bu elinizdeki imkânı tartmak, gücünüzün ne olduğunu, geçmişte ne yaşandığını ve size neyin bahşedildiğini iyi analiz etmeniz lazım. Dünyanın başka yerlerinde sizin bu imkânınıza sahip olmayan birçok genç var. Ama biz sınırsız bir imkâna sahibiz. Çok mutlu, çok huzurlu bir yaşamımız var. O zaman sizden bir beklenti var. Bütün dünyada umut bekleyen Müslümanlarında sizden bir beklentisi var. Çünkü sizin içinizde her şeyi yapabilecek bir güç var. Buna inanıyoruz. İçinizde sahip olduğunuz gücün farkına varın ve onu bu ülkenin geleceğini aydınlatmakta kullanın. Siz bunu yaptığınız zaman biz sizin yanında olacağız” dedi.

“SORUMLULUĞUMUZUN FARKINA VARMAK ÖNCELİKLİ İŞİMİZDİR”

Ahmet Özdemir’in konuşmasının ardından kürsüye gelen TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ise gençlere sorumluluk ve dava bilinci hakkında uyarılarda bulunurken, “Toplantımız çok önemli bir seçim arifesine denk geldi, bu anlamda da ayrı bir önemi var. İnşallah önümüzdeki seçimlerin ülkemize, partimize ve şehrimize hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum. Bizler klasik bir gençlik hareketi yada klasik bir parti mensubu değiliz. Bizler bir medeniyetin, bir inancın, bir kültürün, yeniden doğuş hareketinin mümessilleriyiz. Zor bir coğrafyada, zor bir zamanda böyle bir hareketi omuzlamış bulunuyoruz. Sorumluluğumuzun farkına varmak öncelikli işimizdir. Ve maalesef zaman zaman yaşadığımız zor şartlar, üstlendiğimiz ağır sorumluluğu gölgede bırakacak manipülasyonlarla karşı karşıyayız. Biz karşı karşıya olduğumuz gibi halkımız da aynı şekilde bu harekata maruz kalmaktadır. AK Parti her kademede, her şart altında safları sıklaştırmak zorundadır. AK Parti geçmişi asla unutmamak zorundadır” ifadelerini kullandı.

“31 MART’TA YENİ BİR DESTAN YAZMAMIZ LAZIM”

31 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti’nin destan yazacağını dile getiren Güvenç, “Hamdolsun biz gururla, inançla seçime gideceğiz. Bu ülkenin kaderini değiştiren hareketin mensubu olarak seçime gideceğiz, asıl olan budur. Bu ülkenin gariban insanlarının yüzünü güldüren, onları ayağa kaldıran, devleti onlara saygı duyar hale getiren mazlumların mensubu olarak biz seçime gideceğiz. 31 Mart’ta Kahramanmaraş ve bütün ilçeleriyle yeni bir destan yazmamız lazım. Hepimiz hangi bölgedeysek nasıl bir oy daha artırırızın peşine düşmemiz lazım. Bu Ankara’daki temsilcileriniz olan bizlere güç verecektir, itibar verecektir. Sizler için bir şey talep ettiğimizde daha güçlü kabul görmesine sebep olacaktır. Şurada 3 ay kaldı, yine bize durmak yok, evde yatmak yok. Davamız bu milletin ayağa kalkma davasıdır. İnşallah 31 Mart akşamı Türkiye, AK Parti’nin zaferiyle akşama girerse dört sene üç ay seçim olmayacak. Bu hükümetin seçim kaygısı olmadan çalışması, üretmesi demektir” şeklinde konuştu.

Toplantıda, AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi Ahmet Atilla’da selamlama konuşması yaptı.

Programın ardından Aklı Selim Birimi tarafından düzenlenen satranç turnuvasında dereceye girenlerin ödülleri verildi. 

(Haber: Tuğçe Kayar-Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz