AK Parti Genel Merkezi tarafından gençleri duyarlı hale getirerek, daha güzel bir çevre oluşturmak adına 81 ilin gençlik kollarına çöp temizleme talimatı verildi. Verilen talimat sonrasında harekete geçen ak gençler, yaşadıkları şehirlerdeki çöpleri temizlemek için seferberlik başlattı. Bulundukları yerlerdeki cadde, sokak, park ve bahçe gibi kamuya açık alanlarda çöp temizleyen ak gençler, yaptıkları örnek davranışla oldukça güzel bir çalışmaya vesile oldular. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da ak gençler, teşkilat, belediyeler ve aralarında bulunan konuklarla caddelerde, parklarda, mesire alanlarında, ormanlarda çöp temizleme çalışması yaptı. Çalışmaya Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’te katıldı.

YARININ DOĞASINI BUGÜNDEN KORUMAYA BAŞLAMALIYIZ”
Yapılan etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Onikişubat Gençlik Kolları Başkanı Cemil Tuğrul Özdöşemeci, “Sadece AK Parti teşkilatlarınca temizlik yaparak sokaklar, caddeler, mesire alanları gibi alanlarımız temizlenmez, bunu biliyoruz fakat bizler insanların gözleri önünde oraları temizlerken, yere çöp atanların pişmanlıkla dolu bakışlarını görüyoruz” dedi. Özdöşemeci, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Çevreye çöp atanlar eminim ki attıkları çöplerin çevreye ne kadar zarar verdiğini bilmiyorlar hatta çevreyi kirletmek amacıyla o çöpleri attıklarını da düşünmüyorum. İşte tam bu noktada bizim yaptığımız etkinlikler ile çevremizdeki insanları bilinçlendirmek asıl hedefimiz. Bilmemiz gerekir ki asıl temizlik kirletmemektir ve bizler bu hareketimiz ile bir nebze de olsa çevre bilinciyle birlikte doğaya olan saygımızı arttırmayı gaye edindik. Çünkü̈ bu bir yaşam konusudur. Bizler gelecek nesillerimize daha temiz bir doğa bırakmak istiyorsak yarının doğasını bugünden korumaya başlamalıyız. Kendimiz kadar diğer yaratılanlara da saygı duymamız gerekir.”

HER KONUDA FARKINDALIK ORTAYA KOYMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
AK Parti Gençlik Teşkilatları olarak vatanını, milletini seven ve bu bağlamda ülkesi için insanlık için çalışan çaba gösteren bir topluluk olduklarını vurgulayan Özdöşemeci “Vatan sevgisi sadece savaşmak siyaset yapmak değildir. Bizim için yaşadığın şehri ve çevresini temiz tutmak temiz kullanmakta vatan sevgisinin önemli bir parçasıdır. Bizler her ne kadar siyasi bir oluşum siyasi bir parti kuruluşu olsak ta bunun sadece siyasi faaliyetler sürdürmek olmadığının farkındayız. O yüzden bizler siyasetin yanında sosyal toplumsal vb. her konuda farkındalık ortaya koymaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SON 15 YILDA 4 MİLYAR 39 MİLYON FİDAN DİKİLDİ”
AK Parti’nin son 15 yılda 4 Milyar 39 Milyon fidan diktiğini belirten Özdöşemeci, “Göreve geldiği günden bu yana da 116,5 Milyon olan fidan üretimini 322,3 Milyon’a, 1 yılda dikilen ortalama fidan sayısını 79,7 Milyon’dan 251,9 Milyon’a çıkarmıştır. 1946-2002 arasında ortalama 1 yılda 79,1 bin hektar ağaçlandırma yapılırken 2003-2017 yıllar arasında 350 bin hektar ağaçlandırma yapılarak AK Partinin Türkiye için yaptığı dev yeşillendirme çalışmalarını bu verilerle açıklanmıştır. Doğaya sahip çıkan bir partinin gençlik kolları olarak bizler de doğa için olan tüm etkinliklerde tüm teşkilatımızla beraber sonuna kadar katılım sağlayacağız. Bu vesile ile öncelikle aramızda bulunan Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek beye, İl Gençlik Kolları Başkan yardımcılarımıza ve birlikte yol yürümekten onur duyduğum kıymetli teşkilat mensuplarımıza teşekkür ederim, rabbim emeklerinden razı olsun. Ve son olarak tüm insanlığa daha temiz güzel bir çevrede mutlu ve sağlıklı bir yaşam dilerim” diye konuştu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz