Haber: Emre AKKIŞ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından sınır güvenliğimizi tehdit eden PKK/PYD/YPG/YPJ ve DEAŞ unsurlarına karşı başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ aradan geçen 2 aylık sürede başarılı bir şekilde tamamlandı. Havadan, karadan tamamen yerli ve milli silahlarla teröristlerin kafalarına bomba yağdıran kahraman Mehmetçik, kısa bir süre içerisinde Afrin ilçe merkezine girerek, bölgeyi terörist unsurlardan tamamen arındırdı.

Afrin’e başlatılan operasyonda Mehmetçik Afrin’e doğru ilerlerken 80 milyonluk Türkiye’de askerinin arkasındaydı. Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar, operasyona destek olmak ve askerlere moral vermek için sınırın sıfır noktasına akın etti. Bu kapsamda operasyonun başarıyla tamamlanmasının ardından Mehmetçik’e bu kez de tebrik ziyaretleri gerçekleştiriliyor.

Bu bağlamda AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Ali Çam, Onikişubat İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cemil Tuğrul Özdöşemeci, Dulkadiroğlu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ebu Talip Ceren ile teşkilat mensupları, Hatay’ın Hassa İlçesi’ne giderek, askerlere moral ziyareti yaptılar. Ziyarette AK Parti Gençlik Kolları tarafından askerlere iç çamaşırı, ıslak mendil, çorap, bayrak ve cevşen hediye edildi. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, AK gençler, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel’in de bir süre misafiri oldu.

Sınırda AK Parti teşkilatı adına basın açıklaması yapan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Çam, cephede mücadele veren Mehmetçiklere moral vermek amacıyla ilçede bulunduklarını kaydetti. Vatan müdafaasının sadece cephede olmadığının altını çizen Çam, herkesin yaptığı işlerde en iyisini ortaya koymak zorunda olduğunu söyledi.

ASIL UYUYANIN KENDİLER OLDUĞUNU, TOKADIMIZI YEDİKTEN SONRA FARK EDEBİLDİLER”

“Bu toprakları vatan yapmak için milyonlarca askerimiz şehit olarak toprağa düştü” diyen Çam, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Unutulmamalıdır ki Haçlı Seferleri de Türk’lerin Anadolu’ya gelişi ile başladı. Bu seferin amacı Türk’leri Anadolu’dan atmaktı. Ama başaramadılar. Bin yıllık planın final sahnesinin çekilmesine, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Aziz Türk Milleti izin vermedi. Yıllarca enselerinde hissettikleri Osmanlı tokadını yüzlerine vuracağımızı hiç düşünmüyorlardı, onlar sanıyordu ki hâlâ karşılarında, verdikleri narkozun etkisinden kurtulamamış güçsüz zayıf bir Türkiye var. Fakat yanıldılar, asıl uyuyanın kendiler olduğunu, tokadımızı yedikten sonra fark edebildiler.”

ASKERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”
Kahramanmaraş gençleri olarak her zaman askerlerin yanında olduklarını ifade eden Çam, “Bizler ki bir ayağı ezelde diğer ayağı ebedde olan ümmet şuuruyla birbirine kenetlenmiş, İslâm’ın sancağını ve adaletini yeryüzüne hâkim kılmak için bir araya gelmiş gençler olarak kendimizi bu vazifeye memur kılmışız. Bu bağlam da gönül coğrafyamızın uzandığı her noktaya, elimizin de uzanmasını sağlamak amacıyla ve bu anlamda bizlere köprü olan Türk Silahlı Kuvvetlerimize destek olmak maksadıyla Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Teşkilatımız, Merkez ilçelerimiz Dulkadiroğlu ve Onikişubat Gençlik Kolları Teşkilatlarımız ile beraber ziyarette bulunarak, Muzaffer ordumuza, Peygamber ocağına, kahraman askerlerimize Kahramanmaraş gençleri olarak yanınızdayız dedik” şeklinde konuştu.

1071’DE NE İSEK 2018’DE DE OYUZ”
Çam, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Bedenler değişir fakat ruhlar aynı kalır. Bizler 1071’de ne isek 2018’de de oyuz. Çanakkale’de kimsek El Bab’da Afrin’de oyuz. Üzerimizde oynan oyunları bozma gücüne bu asil Türk Milleti sahiptir. Bizler ülkümüz gerçekleşene kadar bu asil yolda Allah’ın rızası istikametinde yürümeye devam edeceğiz. Liderimiz önderliğinde bizlere ve coğrafyamıza uzanan elleri tek tek kıracağız Allah’ın izniyle. Şanlı tarihimize bir yenisini daha ekleten ve bizleri sefere layık gören Rabbime binlerce şükürler olsun. Bu düşüncelerle Zeytin dalı harekâtında şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, gazi olan askerlerimize acil şifa diliyorum.”

Editör: Mahmut Beyaz