Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısının ardından düzenlenen toplantı sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Kasım 2019 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin erkene alındığını ve 24 Haziran’da yapılacağını açıklamıştı. Erken seçim kararının ardından, partilerde Cumhurbaşkanı ve milletvekilliği adaylığı için çalışmalar start vermiş ve kıyasıya bir yarış başlamıştı. 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine geri sayım hızla devam ederken, partilerin bütün kademelerindeki seçim çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor. Yaşanan seçim yoğunluğunun en çok yaşandığı kademelerden birisi de Gençlik Kolları olurken, Kahramanmaraş AK Parti Gençlik Kolları çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kahramanmaraş AK Parti Gençlik Kolları’nın seçim çalışmalarını, Gençlik Kolları Başkanı Ali Çam gazetemize anlattı. Seçim sürecinde izleyecekleri çalışma şekillerini anlatan Çam, AK Parti öncülüğünde seçilme yaşının 18’e düşürülmesinin gençler açısından çok önemli olduğu ve gençlerin hayatlarına yeni hedefler çizdiğini söyledi.

HER AN, HER DAKİKA, HER SANİYE SAHADAYIZ”

“Kahramanmaraş AK Parti Gençlik Kolları olarak her an, her dakika, her saniye sahadayız” diyen Çam, “Öncelikle tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin ve İslam aleminin Ramazan’ı şeriflerini tebrik ediyorum. Rabbim Ramazan ayının feyzini yaşamayı ve daha nice Ramazan’lara çıkmayı cümlemize nasip etsin İnşallah. Biz Kahramanmaraş AK Parti Gençlik Kolları olarak her an, her dakika, her saniye sahadayız. Bütün mahalle teşkilatlarımızla, üniversitemizdeki Aklı Selim ile il ve ilçe teşkilatlarımızın tamamıyla sahadan hiçbir zaman ayrılmadık. Bu sadece seçime özgü bir durum değil, seçimden önce de biz faaliyet ve çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Daha önce birkaç defa belirtmiştim, AK Parti’nin genel olarak özelliği bu zaten. AK Parti’nin diri, hareketli ve sahaya hakim olmasının en büyük avantajı da, hiçbir zaman sahadan çekilmemesi ve faaliyetlerini sürekli artırması. Özellikle Gençlik Kolları’mızda bu durum daha fazla” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN GELMİŞ, GEÇMİŞ EN ÖNEMLİ SEÇİMİ”

24 Haziran seçimlerinin önemine de değinen Çam, seçimlerin öne alınmasının ortak aklın aldığı bir karar olduğunu söyledi. Türkiye’nin yaşadığı sürecin partiler üstü bir süreç olduğuna dikkat çeken Çam, “24 Haziran seçimlerinin erkene alınması ortak aklın aldığı bir karar. Bundan önceki süreçlere de bakarsanız, muhalefet partileri sürekli sahaya inelim, erken seçim yapalım diyorlardı, defalarca bunu dile getirdiler. Biz AK Parti olarak Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, ilk olarak buna ülke olarak ihtiyaç yok diyorlardı. Ama muhalefetin aşırı derecede bir isteği vardı. En nihayetinde bu kaçınılmaz bir şekilde önümüze geldi. 24 Haziran biçim için, ülkemiz için en önemli seçimlerden bir tanesi. Belki de Türkiye’nin gelmiş geçmiş ve gelecekteki en önemli seçimi. Bu noktada her zaman şunu söylüyoruz, ülke olarak son birkaç yıldır yaşadığımız bu süreç, tamamen partiler üstü bir süreç. Bu beka meselesi, hangi siyasi görüşe hakim olursa olsun, hangi siyasi görüşü savunursa savunsun bu vatanın, milletin, devletin ve ümmetin beka meseledir. Biz bu seçimlere böyle bakıyoruz ve 24 Haziran tarihi açıklandıktan sonraki diğer ülkelerin göstermiş olduğu reflekse dikkatli bir şekilde bakmak lazım. Bu kararın doğruluğu veya yanlışlığının bu şekilde tartışılması lazım. Çünkü gösterdikleri refleks ve bir hesap vardı. Tüm bu hesaplar alt üst oldu” dedi.

GENÇLER ARTIK KENDİLERİNE YENİ HEDEFLER ÇİZİYOR”

AK Parti öncülüğünde seçilme yaşının 18’e düşürülmesinin gençler açısından çok önemli olduğu ve gençlerin hayatlarına yeni hedefler çizmesini sağladığını dile getiren Çam, “Özellikle milletvekili seçilebilme yaşanın 18’e düşürülmesi nedeniyle gençlerin gözlerinde bir ışık görüyoruz. Aday adaylığı sürecinde çok genç aday adaylarımız vardı, ben hep bunu söyledim. Milletvekilli seçilme yaşının 18’e indirilmesi beni daha çok heyecanlandırdı. 18-19 yada, 24 yaşındaki üniversite öğrencilerinin, yeni mezunların buraya gelip heyecanlı bir şeklide aday olması, kendi dertlerini bırakıp vatana ve millete olan tabiri caizse hizmet aşklarını anlatması beni çok mutlu etmişti. Bundan sonraki süreçte Gençlik Kolları’nın, Gençlik Teşkilatlarının yapısı biraz daha farklı hale gelecek. Biraz daha buralarda bulunmak ve hareket etmek isteyenlerin sayısı da artacaktır. Öyle ümit ediyoruz ki sayımızın daha da yukarılara çıkacağı noktasında umutluyuz. Sahadaki gençlerin hedefleri arasında bir sonraki aşamada bir vekillik, bir belediye başkanlığına adaylık başvurusunu daha erken koyabilir. Artık gençlerin hedefleri arasında Cumhurbaşkanlığı, bakan ve bakan yardımcılığı yapmak var. Bu çok önemli bir durum, ülkemiz için çok önemli bir kazanım. Fatih Sultan Mehmet rivayete göre 13-14 yaşında, sonra da 21 yaşında İstanbul’u fethetti. İstanbul’un fethinin bir geri planı, bir hazırlığı vardı, bir eğitimi vardı. Bu noktada seçilme yaşının düşürülmesi İnşallah bundan sonraki süreçte, memleketi için, dini için, vatanı için hizmet etmek isteyen gençlerin hayal dünyasında uzakta gördüğü bir hayali daha da yakınlaştırdığını ve hazırlık yaparlarsa bu hayale daha hızlı bir şekilde ulaşılabileceğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

GENÇLERİN AK PARTİ’YE YÖNELİŞİ ARTTI”

Gençlerin AK Parti’ye olan ilgisinin son yıllarda büyük bir artış gösterdiğine değinen Çam, “AK Parti’nin özellikle gençlere yönelik yaptığı çalışmalara baktığımız zaman tüm ilin belediyelerine de, vekillerine de, ilçe başkanlarına da, gençlik kollarına da her yere yansıyor. Ve bunu destekleyecek çalışmalarla son yapılan anketlerde AK Parti’nin gençler üzerinde ki oy oranı yükselmeye başladı. Ciddi bir artış var, gençlerin AK Parti’ye ciddi bir yönelişi var. Bu da AK Parti’nin gençlere karşı yaptığı faaliyetler ve çalışmalardan kaynaklanıyor. Ama özellikle seçilme yaşını 18’e indirmek bile bence bunun için çok önemli bir etkendir, tek başına da yeterlidir. Diğerlerini saymamıza bile gerek yok” açıklamalarında bulundu.

GENÇLERLE HEMHAL OLACAĞIZ”

24 Haziran seçim sürecinde izleyecekleri çalışma şekillerini anlatan Çam, “24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında birkaç farklı çalışma şekilleri üzerinde durduk, en nihayetinde bölgesel olarak iftar programları yapıyoruz. Çünkü Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşlarımızda da, bizde de iftara kadar farklı bir durum, iftardan sonda da farklı bir durum var. Ardından teravih kısmı var. Bölgesel olarak vekil adaylarımızla birlikte iftar programları yapacağız, haricinde ise üniversitemizde iftar programları düzenleyeceğiz. İlerleyen zamanlarda lise teşkilatlarımızla farklı çalışmalar yapacağız. Ayrıyeten tüm teşkilatlarımızla bunun içerisine, sadece AK Parti’ye gönül vermiş kardeşlerimiz değil daha çok biraz antipati duyan arkadaşlara ulaşıp bu arkadaşlarımızla hemhal olacağız. Gerekirse bireysel, gerekirse toplu bir şekilde insanlara ulaşacağız. Belki başkanlarımızı götüreceğiz, belki vekillerimizi, belki de adaylarımızı götüreceğiz. Bu şekilde güzel bir çalışma yürüteceğiz İnşallah” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz