Eğitime yönelik birbirinden önemli projeye imza atan Dulkadiroğlu Kaymakamlığı, son projesiyle geniş bir yankı uyandırdı. Dulkadiroğlu’nda okuma oranlarını artırmak amacıyla harekete geçen Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Ailemle Okuyorum’ isimli projeyi hayata geçirdi. Okatan öncülüğünde başlatılan ‘Ailemle Okuyorum’ projesi kapsamında, hem öğrenciler hem de velileri topyekün seferber olarak kitap okudu. Proje, ilçe genelindeki bütün okullarda aynı saatte gerçekleştirilirken, öğrenciler ve velileri yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğin yapıldığı adreslerden birisi de Atatürk İlkokulu oldu. Atatürk İlkokulu’nda eğitim gören öğrenciler ve velileri, belirlenen saatte sınıflarda yan yana oturarak kitap okudu.  Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan tarafından öğrenci ve velilere okumanın önemini anlatan birer mektup da verildi. Etkinlik, Atatürk İlkokulu 4/C Sınıfında ve diğer sınıflarda aynı saatte 1 ders boyunca sürdü.

“ÇİFT KANATLI İNSAN AİLEYLE YETİŞİR”

Mektup, Kadir Okatan’ın “Oku! Karşılığını mutlaka alırsın” ifadeleriyle başlarken, yer yeni kitabın yeni umutlara yelken açmak olduğuna vurgu yapıldı. Okatan mektubunda, “Her yeni kitap yeni heyecanlara, yeni umutlara yelken açmaktır. Çocuklarımızı en önemli yatırım aracı olarak görüp onları kritik analitik düşünebilen, sağduyu sahibi, kendini geliştiren, sorgulayan, eleştiren, kitap okuma alışkanlığı kazanan, 2023 Eğitim Vizyonundaki ifadesiyle Çift Kanatlı insan yetiştirmek, aileyle birlikte okumakla olur” dedi.

“EĞİTİM-ÖĞRETİM SİSTEMİNİN HEDEFİ...”

Mektubunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine de veren Okatan, “2023 Eğitim Vizyonunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, “Eğitim-öğretim sisteminin hedefi, akl-ı selim, kalb-i selim, zevk-i selim sahibi bireyler yetiştirmek olmalıdır” demektedir. Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk ise,  “2023 Eğitim Vizyonunun temel amacı, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı nitelikli, ahlaklı çocuklar yetiştirmektir. Öğrenci, ebeveyn, öğretmen ve okul vizyon belgemizin dört temel kavramıdır. Öğrencilerimiz bu ekosistem içerisinde ortak paydayı temsil etmektedir. Ailelerimizin, çocuklarımız ortak paydasında buluşabilmesi adına desteklenmesi, 2023  Eğitim Vizyonunun temel beklentileri arasındadır. Unutmayalım ki dallar kökten çıkar. Ailelerin zaman, özne, nesne ve mekan ilişkilerinde gereken derinlik ve tasarruf bilincine sahip olmaları çocuklarının doğal biçimde yeşermelerine ve yetişmelerine imkan tanıyacaktır” diyor” ifadelerini kullandı.

“ANNE VE BABANIN ROLÜ ETKİLİDİR”

Anne ve babanın çocukların okuma alışkanlığı kazanmasında önemli bir rolünün olduğunu kaydeden Okatan, “İçinde bulunduğumuz çağda kitap okuma alışkanlığını kazandırma konusunda en önemli yöntem  ailece birlikte okumaktan geçiyor. Anne babalar olarak çocuklarımız ve geleceğimiz için en büyük duyarlılığı bizler göstermeliyiz. Okuma alışkanlığının gelişmesinde, anne ve babanın rolü etkilidir. Çünkü anne ve babanın veya diğer yetişkin aile bireylerinin okumaya verdikleri önem nispetinde,  çocuklar onları örnek alırlar ve okurlar. Dulkadiroğlu Kaymakamlığı himayesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesi ile okuma alışkanlığının yaşam tarzı haline getirilmesi ve yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla siz değerli velilerimizi “Ailemle Okuyorum”  faaliyetlerine katılmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“AİLE BİREYLERİ OKUMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMELİ”

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Atatürk İlkokulu Müdürü Coşkun Demirören, kitap okumanın, ailelerle birlikte yapıldığında daha verimli olduğunu ve öğrenciler ve diğer aile bireylerinin okumayı alışkanlık haline getirdiklerini söyledi.

Demirören, “Kitap, bilgi birikiminin vaz geçilmez bir parçası olup, insan gelişimine en çok katkı sağlayan araçtır. Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığını aileleriyle birlikte kazandırmak için Kaymakamlığımız tarağından uygulamaya konulan "Ailemle Okuyorum" projesi ilgi görüyor. Proje kapsamında her sınıf her ay belirlenen günde aileleriyle birlikte kitap okuyacaklar.”  dedi.

Veliler ise yaptıkları konuşmada, “Çok güzel bir uygulama. Başta Kaymakamımızı, İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü, okul müdürümüzü ve öğretmenlerimizi kutluyoruz. Çocukların sayesinde bizde kitap okuyoruz” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz