‘Bilinçli Aile, Sağlıklı Nesiller Projesi’ adıyla Yaşar Gölcü İlkokulu tarafından başlatılan ve her ay farklı bir konuda düzenlenen eğitim seminerleri devam ediyor. Bu kez “Olumlu Davranış Kazandırma” konusuyla düzenlenen eğitim semineri Dulkadiroğlu Psikolojik Danışmanı Nesibenur Nacar tarafından verildi. Katılımın yoğun olduğu seminerde veliler, Nacar’a merak ettiği soruları yöneltti.

ÇOCUKLARIMIZIN HER ANLAMDA İYİ BİREY OLMALARINI İSTİYORUZ”

Velilere bilgiler veren Psikolojik Danışman Nesibenur Nacar, “Çocuklarımızın her anlamda, her alanda başarılı ve iyi bir birey olmalarını istiyoruz. Ancak onların olumsuz davranışları karşısında bazen elimiz ayağımıza dolaşıyor ve ne yapacağımızı bilemiyoruz. Ben bu konuyu anlatırken öncelikle sizlerin bu kafa karışıklığınızı gidermeyi amaçladım. Bu nedenle katılımınız bizim için gerçekten çok kıymetli. Anne-babalık ömür boyu süren zor bir görev. Her ne olursa olsun çocuklarınızın anne-babası olmaya devam edeceksiniz. Çocukluk çağı hayatın en önemli kısmını oluşturur. Kişiliğin büyük kısmı çocukluk çağında oluşur. Yetişkinlikte bu alan şekillenmeye devam eder. Çocuk iyi veya kötü ne yaşamışsa geleceğe aktarır. Bu nedenle çocuğumuzda güzel izler bırakmamız lazım. Kendi ayakları üzerinde durabilen, özgüvenli ,sağduyulu, merhametli bireyler yetiştirmek bizim elimizde” şeklinde konuştu.

BENİM UMUDUMU ARTIRIYOR”

Okul Müdürü Bekir Güneşlice ise eğitim seminerinde yaptığı konuşmada, “Okulumuzda başlatmış olduğumuz “Bilinçli Aile, Sağlıklı Nesiller Projesi”’nin sizler tarafından ilgiyle takip edildiğini, her seminer sonrası bir dahaki seminerimiz ne zaman olacak diye sormanız benim umudumu artırıyor. Sizlerin desteği olmadan bizler bu işi yürütemezdik. Katılım sağlayan tüm velilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

Editör: Mahmut Beyaz