Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak, din görevlilerinden oluşan bir ekiple, Müftülük çatısı altında hizmet veren dinî danışma birimi olan aile ve dini rehberlik büroları çalışmalarıyla takdir topluyor.

Kahramanmaraş Onikişubat Müftülüğüne bağlı aile ve dini rehberlik bürosu görevlileri Kutlu doğum haftası münasebetiyle yapılan programlarda faaliyetleriyle göz dolduruyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş il Müftülüğü ve ilçe müftülüklerince ortaklaşa düzenlenen Kutlu doğum programında Mehmet Akif Ersoy Kültür merkezi salonu girişinde yerini alan aile ve danışma ekibi katılımcılara kitap dağıtımında bulunuyor. Diyanet İşleri başkanlığının dağıtılmasını istediği tanıtım broşürlerini kutlu doğumda il programında bin adet dağıtımı gerçekleştirildi. Hafta dolayısıyla bu rakamın beş bini bulması bekleniyor.

‘AİLE TOPLUMUN YAPI TAŞIDIR’

Aile ve dini rehberlik bürosu görevlilerinden Şenay Gök, çalışmalar hakkında Ailenin, toplumun huzurunu ve güvenini tesis eden en değerli kurum olduğunu belirtiyor. Şenay Gök, “Ailenin muhabbet ve merhametten beslenen sağlam temeller üzerinde yükselmesi, dengeli ve sağlıklı bir ilişki ağına sahip olması, sadece bireyin değil, bir neslin güvencesi anlamına gelmektedir. Değişimin bunaltan bir hızla yaşandığı günümüzde, toplumun yapı taşı olan ailenin ciddi sorunlarla başa çıkmak zorunda kaldığı bir gerçektir. Sadece ebeveynler değil, çocuklar, gençler hatta dede ve nineler hayatın akışı içerisinde aile sorunlarıyla baş başa kalarak yıpranmaktadır. Bu noktadan hareketle kurulan Aile İrşat ve Rehberlik Büroları, millî ve manevî değerlerimize bağlı bir aile yapısının kurulması ve korunması, aile birlikteliğinin desteklenmesi, sorunların çözümüne katkı sağlanması ve toplumsal bir duyarlılık geliştirilmesi amacıyla hizmet sunmaktadır.” Aile ve dini rehberlik bürosu görevlisi Şenay Gök, görevlerinin büromuza bizzat gelerek başvuruda bulunan ya da telefon ve e-mail yoluyla ulaşan bütün vatandaşlarımıza kuşatıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla dini danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunmak olduğunu, ayrıca aile ile ilgili konularda farklı kurum ve kuruluşlarla da işbirliği içerisinde konferans, panel, seminer, kampanya, eğitim ve proje gibi faaliyetler düzenleyerek hizmeti kendilerine amaçladıklarının altını çiziyor. Onikişubat Aile Ve Dini Rehberlik Bürosunda Vaize Elif Tiyek, Şenay Gök, Derya Akgül, Türkan Karatürk’ten oluşan ekip başarıyla görevlerini sürdürüyor.

Haber Merkezi

 

Editör: Mahmut Beyaz