Akdeniz Gazeteciler Federasyonuna bağlı Antalya, Hatay,Mersin, Kıbrıs, Osmaniye, Burdur, Isparta gibi il ve ilçelerin cemiyet başkanlarının katılacağı yönetim kurulu toplantısı Kahramanmaraş’ta başladı. Bu kapsamda kentin üst düzey yöneticilerine ziyaret gerçekleştiren federasyonun bir sonraki durağı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç oldu. Başkan Erkoç’u makamında ziyaret eden Akdeniz Gazeteciler Federasyonu heyeti, Başkan Erkoç ile kentteki basının ve medyanın gelişimini konuştu. Hoş sohbetler eşliğinde gerçekleşen ziyarette AGF Başkanı Mevlüt Yeni, Başkan Erkoç’a görevinde başarılar dilerken, Başkan Erkoç ise bu nazik ziyaretinden ötürü AGF heyetine teşekkürlerini iletti.

BASIN MİLLETİN SESİDİR”
Ziyaret sonrası kısa bir açıklama yapan Başkan Erkoç, şunları söyledi: “Yönetim Kurulu toplantısından dolayı Kahramanmaraş’ı seçtiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyoruz. Tabi basın milletin sesidir. Basınımız tarihten bu yana önemli görevler üstelenmiştir. Demokrasinin en önemli araçlarından bir tanesi basındır. Kahramanmaraş’ımızda da gerçekten basın mensuplarımız ve cemiyetimizin üyeleri çok önemli görevler üstlenmekteler. Milletin talep ve ihtiyaçlarını buyurmada, hem de bizim yaptıklarımızı halka anlatma da, bizim kamuoyuna vereceğimiz mesajları bilgilendirmeleri yerel basın aracıyla yapmaktayız. Bundan dolayı da biz basınımıza çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Kahramanmaraş Akdeniz şehridir. Şehrimiz Türkiye’de bazen Akdeniz değil de Güneydoğu olarak bilinmekte ama bu tür Akdeniz programlarının Kahramanmaraş’ta yapılması da Kahramanmaraş’ın Akdeniz’de olduğunu gösterir. Bizde buna çok önem veriyoruz. Bizde belediyecilik alanında ve turizm alanında çok önemli noktalara geldik. Artık Kahramanmaraş yerli turist tarafından tercih edilen bir yer haline geldi.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPIYOR”
AGF Başkanı Mevlüt Yeni ise şunları kaydetti: “Federasyonumuzun yönetim kurulu toplantılarını gerçekleştiriyoruz. Bu yönetim kurulu toplantıları vasıtasıyla şehrimizin yöneticileriyle, seçilmişleriyle tanışıyoruz, ziyaret ediyoruz, sektörümüzün sorunları varsa onu dile getiriyoruz. Dolayısıyla bugünde Kahramanmaraş ilimizde bulunuyoruz. Bu kapsamda da projelerinizde önemli olduğunu gördük ve hakikaten de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi güzel çalışmalar yapıyor. Şehir kalkındırmak adına önemli işler yapıyor. Ben görevinizde başarılar dilerim.”

Haber: Emre Akkış


 

Editör: Mahmut Beyaz