Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin her yıl düzenlediği Antalya Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni yine muhteşem görüntülere sahne oldu.
Yarışma neticesinde jüri tarafından ödüle layık görülen gazetecilere ödülleri takdim edilirken Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ve yönetim kurulu bir kez daha farkındalık yaratacak bir çalışmanın altına imza attı.
Bu yılın Mottosunu ‘Yerel Basın Herkese Lazım’ olarak belirlendi. AGC daha önce de kask ve emniyet kemeri takılması konusunda çalışma yapmış, bu proje ülke geneline yayılmıştı.

Törene yoğun ilgi
AGC 2018 Antalya Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması ödül törenine, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, İl Jandarma Komutanı Tuğgenaral Tekin Aktemur, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, İyi Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, MHP İl Başkanı Hilmi Durgun, İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Temizer, CHP İl Başkan Yardımcısı Dilek Teksürer, , Bölge Adliye Başkanı Orhan Özdemir, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Başkanı Rıza Özel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Süleyman Özer, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Halil Bülbül, Antalya’daki kurumların İl Müdürleri, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’na üye Cemiyet ve Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları hazır bulundu.

Dünyaca ünlü Kanadalı fotoğraf sanatçısı da katıldı
Yerel basının kamuoyu oluşturmadaki etkisine dikkat çekmek isteyen AGC bu çalışmaların devamı olarak kısa bir video ile farkındalık çalışması başlattı.
Başkan Mevlüt Yeni ve Antalya’da görev yapan çok sayıda gazetecinin bir araya geldiği video
#yerelbasınherkeselazım etiketiyle paylaşıldı.
Düzenlenen ödül törenine siyaset, iş dünyası, kamu kurum ve kuruluşların yanında sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri gazeteciler ve yurt dışından davet edilen cemiyet üyeleri katıldı.

Kırgızistan’dan konukların da katıldığı gecede dünyanın en ünlü fotoğraf sanatçılarından Kanadalı Randolph Scott Wanderstarren de hazır bulundu.
Başkan Yeni, Türkiye'de yaptığı çalışmalar ile Antalya fotoğrafları başta olmak üzere birçok önemli karenin Kanada'da sergilenmesini sağlamasından dolayı kendisine teşekkür etti.

Fotoğraflar Kanada Toronto Havaalanı’nda sergileniyor
AGC Başkanı Mevlüt Yeni, “Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Wanderstarren tarafından Nemrut dağında çekilen fotoğraflar Kanada’da hazırlanan ve dünyanın bütün ülkelerine dağıtılan bir dergide sergilendi.
Bu fotoğraflar ayrıca Kanada’nın en büyük havalimanı olan Toronto Pearson havalimanın duvarlarını süslemekte. Kanada'dan Kanada'nın Toronto kentinden tanınmış ünlü bir fotoğrafçı arkadaşımızı Türkiye'de misafir ettik.
İstanbul'dan başladık. Ürgüp Göreme Nevşehir bölgesi Ankara Anıtkabir ile Ankara'da daha sonra Hatay'da çalışmalar yürüttük. Barış ve kardeşlik şehri olarak bildiğimiz Hatay'da bu çekilen fotoğraflar Antalya Gazeteciler Cemiyeti adına yaptığımız fedakar çalışmaların sonucunda Antalyamızı ve ülkemizi havaalanında tanıtılmasına katkı verdik.
Ayrıca Kanada'da Türk Hava Yolları'nın Kanada kuruluşunun 10. yılı ile ilgili bir prestij kitabı hazırlandı. Türk Hava Yolları tarafından kitabını sadece Antalya ile sınırlamak istemedik.
Yurdumuzun dört köşesine en azından ana zenginliklerimizi tespit ederek onları fotoğraflamak istedik. Bu vesileyle Gaziantep Nemrut Dağı ve Urfa Göbeklitepe'nin - doğal güzellikleri fotoğraflandı.
Türkiye 15 günde fotoğraflandı. Denizli'yi de fotoğrafladık. Biz gönüllü olarak Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin maddi imkanlarını kullanarak ünlü fotoğrafçıyı davet ettik. Bu şekilde vatanımıza borcumuzu ödemeye gayret gösterdik.
Bu çalışmada bize emeğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yerel basın herkese lazım
AGC Başkanı Mevlüt Yeni, ödül gecesinde kendilerini yalnız bırakmayarak, katılım gösteren herkese teşekkürlerini sundu.
AGC’nin sadece proje üreten meslek örgütü olmadığının altını çizen Yeni, “AGC, klasik dernekçiliğin biraz ötesine geçerek, çalışmalarını hem kamu adına, hem de sivil toplum adına, taşın üzerine taş koyan herkesin yanında yer alıyor.
Cemiyetimiz asli görevi olan üyelerine ve kamuya yönelik destekler vermektedir. AGC’nin birçok projesinde birlikte olduk” dedi.
Her yıl ödül törenlerinde farklı bir tema işlediklerini vurgulayan Başkan Yeni, “Geçtiğimiz yıl, toka çalışmasını başlattık. Bu sene de kendi söküğümüzü dikmeye çalışacağız.
Çünkü Anadolu basınının, yerel medyanın çok ciddi sıkıntıları var. Çalışanların çok ciddi sıkıntıları var. Çalışanların haklarıyla ilgili sıkıntıları var. Gazetelerimiz can çekişiyor. Tiraj problemi var, gelir problemi var. Çalışan da sıkıntı yaşıyor.
Biz de cemiyet olarak bir yere kadar yayınlarımıza ve yayın kuruluşlarımıza destek olabiliyoruz. Yayın kuruluşlarımızı güçlendirecek olan siz kıymetli misafirlerimizsiniz. Elbette destek olanlara teşekkür ediyoruz.
Bu yıl birkaç saniyelik yerel basını temsil eden dergisinden, internetinden, gazetesine kadar film hazırladık. Bu filmi sosyal medyadan yayınlamaya başladık. Sosyal medyası olan herkesten destek bekliyoruz” dedi.
Yeni, ödül alan ve almayan tüm meslektaşlarını kutlayarak, konuşmasını sonlandırdı.

Mesleğin büyükleri adına ödüller dağıtıldı
Öte yandan Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşunda ve Antalya'da mesleğin büyük isimleri adına ödüller takdim edildi.
Her bir ödülü vefa örneği olarak bu isimlerin adına dağıtan Antalya Gazeteciler Cemiyeti her meslek büyüğünü tek tek hatırladı.
Onlardan biri olan ve eşi adına sahneye çıkarak ödül takdim eden AYÇOV Yönetim Kurulu Başkanı Canan Tungar'ın adının verildiği ödül takdiminde duygu yüklü anlar yaşadı.
Tungar, “Gazetecilik mesleği fedakârlığın ve mesleği çok seviyor olmanın bir ürünüdür. Bu mesleği sevmeyen gazeteciliği yapamaz. Eşim de yıllarca mesleğini severek yaptı. Onu ve bizleri hatırlayan Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ne çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
"Başkan olduysam Antalyalılar ve gazeteci dostlarımın destekleriyle oldum”
25 yıllık siyasi hayatında, basın mensuplarıyla mesai arkadaşı olduğunu söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gazetecilerle birlikte Antalya için çalıştıklarını belirtti.
Böcek, “Hep birlikte Antalya için çalışmalar yapıyoruz. Bunu da gazeteci dostlarımızın sayesinde yapıyoruz. Ben bugün Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olduysam, Antalyalılar ve gazeteci dostlarımın destekleriyle oldum” diye konuştu.

Vali Karaloğlu: “Yerel medyaya sahip çıkalım"
Vali Münir Karaloğlu, gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu ifade ederek, "“Gecesi gündüzü yok, bayramı tatili yok. Bayramda da bayram gazetesi çıkarılarak halka hizmet ediliyor. Büyük bir fedakarlık, büyük bir emek var.
Biz de senede bir gün bu dostlarımızın bu başarısını ayakta alkışlayalım, onları kutlayalım diyerek toplanıyoruz. Gazeteciler kamu hizmeti sunmaktadır.
Antalya'nın 2019’da çok başarılı bir yılı geride bıraktığını hatırlatmak isterim. Turizmden tarıma, teknolojiden eğitime, sağlığa kadar her konuda başarılı bir yılı geride bırakıyoruz.
Elbette ki bu başarının altında bu kentte yaşayanların çok ciddi emeği ve gayreti var. Gazeteci dostlarımızın da bu başarıda çok büyük emeğinin ve katkısının olduğunu lütfen unutmayın” diye konuştu.
Yerel basının önemine değinen Karaloğlu, yerel medyaya verilecek desteklerin de kıymetli ve değerli olduğunu kaydetti.
Karaloğlu, “Zaman zaman Antalya’da yerel basından serzenişler duyuyorum. Bana da şikayetlerini iletiyorlar. Gazetelerini çıkarmakta artık zorlandıklarından şikayet ediyorlar. Sesimizi duyan herkesle birlikte yerel medyamıza destek olalım. Biz belki farkında değiliz, hepimiz kendi işimizde, gücümüzdeyiz. Ama arkada büyük bir desteğin ve gücün olduğunu unutmayalım” dedi.
Vali Münir Karaloğlu, Antalya’da önemli çalışmalar yaptıklarına dikkat çekerek, AGC’nin çalışmalarına her zaman destek verdiğini de sözlerine ekledi.
Vali Karaloğlu'na Kırgızistan’dan gelen gazeteciler tarafından kendisine özel yapılmış tasarım ile resmedilmiş resim takdim edildi.
Vali Karaloğlu da Kırgızistanlı gazetecileri Antalya'da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek 'hoşgeldiniz' diye seslendi.
Ödül töreni geleneksel toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

(Haber Merkezi)

Editör: Mahmut Beyaz