Yeni yıl kutlamalarının simgesi olan ve her yıl evleri süslemek için bazı bilinçsiz vatandaşlar tarafından kaçak yollarla kesilerek adeta katledilen çam ağacı kesimini önlemek adına harekete geçen Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü, ekip ve devriye sayısını 2 katına çıkardı. Yılbaşında olası bir ağaç kesim vakasına karşı gerekli diğer tüm önlemleri bir bir alan Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları ağaç kesmeme konusunda duyarlı olmaya davet etti.

Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, “Yılbaşı yaklaşması münasebetiyle son 2-3 günden bu yana herhangi bir ağaç kesme vakasına karşın koruma tedbirlerimizi 2 katına çıkardık. Orman Muhafaza Memurlarımız tıpkı diğer güvenlik güçlerimiz gibi ağaçlık alanlarda devriye nöbeti tutacaklar. Bizde Orman Bölge Müdürlüğü olarak bu konuya çok ciddi bir şekilde dikkat ediyoruz” dedi.

10 BİN FİDAN DAĞITILDI
Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, “Çam kesme fidan dik” kampanyası kapsamında vatandaşların ihtiyacını karşılamak için Ulu Camii önünde 10 bin fidan dağıtımı gerçekleştirdi.

VATANDAŞLARIMIZIN HASSAS DAVRANMALARINI İSTİYORUM”
Kaçak ağaç kesimi konusunda vatandaşların hassas davranması gerektiğini söyleyen Altındaş, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Yılbaşlarında bazı vatandaşlarımız bilinçli veya bilinçsiz olarak ormana giderek, orada bulunan ağaçları kesiyorlar. Biz bu yıl ‘Çam kesme fidan dik’ adında yeni bir kampanya başlattık. Bu kapsamda bugün burada vatandaşlarımıza fidan dağıttık. Vatandaşlarımız bizim dağıttığımız fidanları evlerine götürebilir ve ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Dolayısıyla da ormanlarımıza yâda park bahçelerimize gelip ağaç kesmezler. Bu sayede de ormanlarımıza zarar vermezler. Biz bu düşünceyle vatandaşlarımızın ihtiyacını gidermek için böyle bir uygulamaya imza attık. Vatandaşlarımızın bu konuda oldukça hassas davranmalarını istiyorum.”

ÖMÜR BOYU SİLİNMİYOR!”
Kanuna göre orman suçundan ceza alan bir kişinin ömrü boyunca sicilinin temizlenemeyeceğinin bilgisini veren Altındaş, “Yılbaşında ağaç kesenleri yakaladığımız takdirde haklarında tutanak tutuyoruz ve savcılığa sevk ediyoruz. Bunun cezasını mahkemeler veriyor. Ama burada önemli bir duruma dikkat çekmek istiyorum. Orman suçlarından alınan cezalar kişinin sicilinden hiçbir zaman silinmiyor. Yani genel af dahi olsa eğer orman suçundan bir cezanız varsa o genel af kapsamına girmiyor ve ölene kadar bu kişinin sicilinde kalıyor. Bu açıdan bizim cezalarımız çok dikkat edilmesi gereken cezalar” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz