Türkoğlu İlçesi’nde vatandaşın bin bir emek ve özveriyle 7 yıl önce diktiği, o günden bugüne kadarda besleyip büyüttüğü zeytin ağaçları bir gece de adeta yok oldu. İlçede kimliği belirsiz kişi yâda kişilerce 20 dönümlük alanda dikili olan 700 adet zeytin ağacı köklerinden kırılarak, doğayla bağlantısı kesildi. Gerçekleşen bu durum karşısında şoka uğrayan vatandaşlar ise şimdi yetkililerden bu katliamı yapanların yakalanması için yardım bekliyor.

Yapılan katliamdan mağdur olan vatandaşlardan Fatih Baykuş, konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Bunu yapanların biran önce yakalanıp, adalet karşısında hesap vermesini istediğini söyleyen Baykuş, olaya duyarsız kalınmamasını ve sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekti. Ağaç katliamı ile ilgili jandarmaya gerekli tüm başvuruları yaptıklarını kaydeden Baykuş “ Bu olayın üzerine gidilip bu olayın üzerinin örtülmemesini askerimizden, komutanlarımızdan, valimizden ve büyüklerimizden yeşil doğayı seven tüm insanlardan bunu, insanlık adına talep ediyorum” dedi.

“BU OLAYA SAHİP ÇIKILMASINI İSTİYORUZ”
Katliam çerçevesinde düzenlenen sınır boyunca bulunan çitlerin beton onarma olan demir kazıklardan meydana gelen çitlerle birlikte devrildiğini anlatan Baykuş, “Cuma gününü cumartesiye bağlayan gecede akşam saat 12 ile 8 arasında şüphelerimiz doğrultusunda gerçekleştirilen 20 dönümlük arazimizde bulunan 700 kök zeytinimiz helak edilmiştir. Katliam çerçevesinde düzenlenen sınır boyunca bulunan çitlerimiz beton onarma olan demir kazıklardan meydana gelen çitlerimizle birlikte burası devrilmiştir. Bunu yapanların biran önce adalet karşısına çıkıp bunların yargılanmasını istiyoruz. Bu olaya sahip çıkılmasını istiyoruz. Burada bulunan 700 kök fidan 7 yıl boyunca bizler bunları burada işledik. 7 yaşında bulunan fidanlarımız tek tek kökünden kesilerek bir kişi,5 kişiyle değil. Bunun buradan ses kayıtlarına ulaşarak telefon dinlenmelerine ulaşarak buna biran önce yetkililerimiz bu işi sonuçlandırmalarını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“VATANIMIZA OLACAK BU EMEĞİN GELİRİ ENGELLENMİŞTİR”
“Vatanımıza olacak bu emeğin bu gelir engellenmiştir” diyen Baykuş, 20 dönümlük arazinin tamamının söküldüğünü ifade etti. Baykuş, “Jandarmaya başvurumuzu yaptık. Jandarma geldi ve tutanaklarını tuttu. Bu olayın üzerine gidilip bu olayın üzerinin örtülmemesini askerimizden, komutanlarımızdan, valimizden ve büyüklerimizden yeşil doğayı seven tüm insanlardan bunu, insanlık adına talep ediyorum.700 kök fidanımız kırılmıştır. 7 yaşında 11 kök ceviz ağacı 11 kök badem ağacımız katledilmiştir.20 dönümlük arazinin tamamı sökülmüştür. İçerisinde hiçbir şey kalmamış vaziyettedir” şeklinde konuştu.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz