Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Hayati Vasfi Taşyürek Konferans Salonu'nda düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin 2 yıllık bir eğitimin sonunda diplomalarına kavuştuğunu söyledi. "Eğitimini aldığınız bölümlerde artık hayata atılacaksınız." diyen Budan, şunları dile getirdi: "Burada teorik olarak verdiğiniz bilgi birikiminizi inşallah hayatta pratiğe ve bu pratiğin sonucunda ekmeğinizi kazandıracağınız bir emek ürününe dönüştüreceksiniz. Bundan dolayı sizlerin ve sizler üzerinde hakları hiçbir zaman ödenemeyecek olan ailelerinize ve öğretmenlerinize de ben sizler adına teşekkür ediyorum."

SİZLER, MİLLETİMİZİN İSTİKBALİNİ GÖSTEREN BİRER AYNASINIZ”

KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak başarılı bir yıl geçirdiklerini ifade ederek şunları kaydetti: "Üniversitemiz her alanda büyüyerek ileriye gidiyor. Afşin Meslek Yüksekokulumuz da payına düşeni alıyor. Bir üniversitenin temel bileşenlerinden bir tanesi onun mezunlarıdır. Bilgi, belki de her şeyden önce sizlerin becerisi, başarısı, sağlam duruşu ve çalışma geleneği ile anılacak. Sizler, milletimizin istikbalini gösteren birer ayna gibisiniz. Sizler enerjilerinizi doğru yerlerde ve doğru zamanlarda, doğru işlerde, ülke kalkınmasında kullandığınız sürece, bu ülkeye hiçbir ülke yetişemez."

Tören'de Afşin Meslek Yüksekokulu birincisi Muhammet Topbaş ve bölümlerde dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Mezuniyet töreni, okul bahçesinde hazırlanan eğlence programı ve öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasının ardından son buldu.

Törene, bölüm başkanları, akademik üyeler, mezun olacak öğrenciler ile aileleri katıldı.

AA

Editör: Mahmut Beyaz