UNESCO Dünya Kültür Mirasları Geçici Listesinde bulunan Eshab-ı Kehf Külliyesi, Türkiye genelindeki 24 off-road kulübünden 350 sporcuyu ağırladı.

Elbistan Doğa Sporları ve Offroad Derneği (ELOFF) ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin işbirliği ile 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Şehit Astsubay Ömer Halis Demir anısına düzenlenecek off-road oyunları için Elbistan'a gelen yarışmacılar, Afşin'e gelerek UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Eshab-ı Kehf Külliyesini ziyaret etti.

Sporcuları Eshab-ı Kehf'te karşılayan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, yarışmacılara başarılar diledi.

Eshab-ı Kehf'in hem Hristiyan hem de Müslüman alemi için çok önemli olduğunu vurgulayan Güven, "Bulunduğumuz mekan 2015 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirasları Geçici Listesine girdi. Burada sizleri ağırlamak bizler için çok anlamlı. Sizleri burada ağırlamaktan onur duyuyorum. Yarışlarınızın gönlünüzce ve kazasız geçmesini ümit ediyorum." diye konuştu. 

ELOFF Başkanı Cemil Arığ ise Akdeniz birliğine ait her ay düzenlenen off-road yarışlarının son ayağının Elbistan'da düzenleneceğini söyledi.

Off-road yarışması için Türkiye'nin değişik yerlerinden 24 kulüpten sporcuların katıldığını belirten Arığ, yarışların, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Şehit Astsubay Ömer Halisdemir anısına düzenleneceğini kaydetti. 

Büyük bir organizasyon yaptıklarını dile getiren Arığ, "Ayrıca bölgemizin tanımı için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Akdeniz Bölgesinden ağırlıklı olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinden sporcumuz bu yarışlar için geldi. Yarışlarda yaklaşık 100 araç piste çıkacak fakat 350 civarındaki offroad aracı bu yarış için geldi. Bütün vatandaşlarımızı yarışlara davet ediyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından off-road sporcuları külliyeyi gezerek Afşin Belediyesi rehberinden "Yedi Uyurlar"ın yaşamı ve Eshab-ı Kehf hakkında bilgi aldı.

Sporcular Eshab-ı Kehf gezisinin ardından Afşin'de şehir turu atarak Afşin Belediyesinin Rabia Parkı'nda düzenlediği yöresel programına katıldı. AA


Editör: Mahmut Beyaz