Çalışmalara katılan ve yerinde incelemelerde bulunan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Çalışmalar hakkında şunları söyledi: "Saat gece yarısı 01.15 ekiplerimiz ile birlikte çarşı merkezinde dedebaba türbesi arkasında bulunan Dedebaba Caddesinde yollarımız da asfaltlama çalışmalarımızı yapıyoruz. Bulunduğumuz nokta, Eski tekel caddesine kadar uzanan bir bölüm. Özellikle hanımlarımızın ve çocuklarımızın alışveriş yaptığı ve onlara hitap eden dükkânların bulunduğu yerler. Bizden öncede bu yolumuzda tek yön uygulaması vardı. Fakat parklanma nedeni ile ne esnafımız, nede eşlerimiz, bacılarımız, çocuklarımız, annelerimiz rahat hareket edemiyorlardı.

ÖNCELİĞİMİZ İNSAN’

Bizim temel önceliğimiz insandır. Bu alanda hanımlarımızın çocuklarımızın rahatça, özgürce, alışveriş yapıp dolaşabilecekleri bir yol düzenlemesi yaptık. Zaten tek yöndü fakat parklanmayı önlemek için de önlemler aldık. Bu sayede esnafımızda sevinecek, rahat edecek. Vatandaşlarımız trafik yoğunluğu olmadan, kargaşa olmadan, herhangi olumsuz bir şartla karşılaşmadan alışveriş imkânı yapacakları ortam oluşturmaya çalıştık. Özellikle hemşerilerimiz bu tür uygulamalara alışsın istiyoruz. Bizim temel önceliğimiz insan, bu tip alanlar yayalar için oluşturmak zorundayız, ilçemizde ilk uygulama, hatalarımız olabilir, eksikliklerimiz olabilir, bu tip sorunları da halkımızla istişare ederek birlikte çözeceğiz inşallah. Burada mal indirilebilmesi için cep alanı yaptık. Esnaflarımız bu cebi kullanacaklar. Bence güzel bir uygulama oldu. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Önümüz ramazan, mübarek on bir ayın sultanı çok yaklaştı. Burası insanlar ile dolup taşıyor, vatandaşlarımız bu alanda ramazanda da rahatlıkla alışverişlerini yapıp gezebilecekler. Şimdiden herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.

GECE, GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞMALARIMIZI YAPIYORUZ’
Özellikle bu saatte çalışmamızın sebebi gündüz oluşan yoğun trafikten kurtulalım. Esnaflarımız ve vatandaşlarımız rahatsız olmasınlar istedik ve sabah geldiklerinde tertemiz bulsunlar istedik o yüzden çalışmalarımızı gece yapmak istedik. Bu çalışmalarımızın yanı sıra Hilal Kent Dubleks evler civarında başladığımız asfaltlama ve kaldırım çalışmalarımızı da tamamladık. Sadece sarsıntılı geçiş alanlarımız kaldı. Belirtmek istiyorum, çalışmalarımızda yer seçmiyoruz. KASKİ Ekipleri tarafından alt yapı çalışmaları tamamlanan yerlerde faaliyetlerimize başlıyoruz. Özellikle hemşerilerimizden bizim cadde de sokak da çalışmalar ne zaman yapılacak soruları ile sıklıkla karşılaşıyoruz. Bizler mutlaka alt yapı çalışmalarının tamamlandığı yerlere 3 ile 5 gün içerisinde giriyoruz. Kalan yerlerde de daha önce alt yapı çalışması yapılmış ama tamamlanmamış mutlaka eksiği olan yer de vardır alt yapının, bize tamamlandığı bildirilmemiştir. Eksikleri tamamladıktan sonra yapılacaktır" ifadelerinde bulundu.

YILDA BİRKAÇ SOKAK YAPIP İŞİMİZ BİTTİ DEMİYORUZ’


 

Daha önceki Belediye uygulamalarında mahallelerde her yıl birkaç sokak yapıldığı uygulamalar yaşanmış, bu nedenle kendi sokağının yapılıp yapılmayacağı yâda ne zaman yapılacağını merak ediyorlar. Hemşerilerimiz 'den şunu rica ediyorum, merak etmesinler. Bizler yer ayrımı yapmıyoruz. Bizim amacımız tüm kırsal mahallelerimizde dâhil olmakla birlikte cadde, cadde, sokak, sokak çalışmalarımızı tamamlayıp hizmete sunmak. Yılda birkaç sokak yapıp çalışmalarımız bitti demiyoruz. Hem gece hem de gündüz hemşerilerimize hizmet etmek ardına her alanda çalışıyoruz. İmkânlarımız da el verdiği sürece çalışmalarımıza da sürekli devam edeceğiz" dedi.

BEYCEĞİZ MAHALLESİ UNUTULMADI’

Beyceğiz Mahallesinde tamamlanan yer olmadığını ve teslim edilen bir alan olmadığını belirten başkan güven Mahalle sakinlerine şöyle seslendi," Şunu bilsinler Beyceğiz mahallesinde yoğun talep var. Mahallemizde henüz tamamlanan yer yok. Henüz bizlere yer teslim edilmedi. Beyceğiz Mahallesinde alt yapı yenileme çalışmalarına geçen yıl girildi. Üst yapı yenileme çalışmalarını yaptığımız yerlerde ise 2015-2016 da yenileme çalışmalarına başlanılmıştı ve bizler üst yapı çalışmalarını tamamladık. Beyceğiz mahallesinde ise Kaski Ekiplerimiz tarafından alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Üst yapı yenileme çalışmaları bu yıl içerisinde tamamlanır. Sorun bizden yâda girmek istemediğimizden kaynaklanmıyor. Sorun alt yapı yenileme çalışmasının devam etmesinden kaynaklanıyor.

BİRİLERİ KONUŞUR, BİZ İŞİMİZE BAKARIZ’

Bazıları bu çalışmalardan rahatsız oluyor. Bir tarafta toz toprak içerisindeyiz diye yakınanlar varken, bir taraftan da yeni yapılan şebekeden çıkan arıza nedeniyle yeniden kazılmasından rahatsız olanlar var. Durmadan bir yerlere şikâyet ediyorlar bizleri. Ne yaparlarsa yapsınlar Afşin'imizde üst yapı çalışmaları tamamlanacak. İsteseler de tamamlanacak, istemeseler de tamamlanacak. İstenmeyen sebeplerden dolayı Bozulan yeri yenden yapacağız, kazılan yeri yeniden yapacağız. Mümkün olduğu kadar da halkımıza toz, duman yutturmayacağız. Gerekirse defalarca yapacağız.

HEP BİRLİKTE TERTEMİZ, YEMYEŞİL BİR ŞEHRE KAVUŞACAĞIZ’

Biz bu işi birilerine ihale etmedik. Hem kendimiz üretiyoruz, hem de kendi imalatlarımızı kullanıyoruz. Hiç Kimse merak etmesin. Birilerine rant sağlamıyoruz, sağlamayacağız da. İsteseler de, istemeseler de Afşin'de üst yapı çalışmaları tamamlanacak ve tertemiz, yemyeşil bir şehre hep birlikte kavuşacağız. Ben hemşerilerimden sade ce dua etmelerini bekliyorum" şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz