Özellikle son dönemde yaptığı çalışmalar, faaliyetler ve gösterdikleri özveri ile dikkat çeken, bu anlamda da birbiri ardına farklı ve ilgi çekici projeleri hayata geçiren AK Parti Onikişubat İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, yine çok özel ve önemli bir etkinlik gerçekleştirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından sınır güvenliğimizi tehdit eden terör unsurlarına karşı Afrin’de başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nda vatanı, namusu, şerefi ve al yıldızlı al bayrağı için teröristlerle çarpışarak kahramanca şehit düşen askerler için harekete geçen AK Parti Onikişubat İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı ile Onikişubat İlçe ÜNİAK Teşkilatı, operasyonda şehit olan her bir asker için resim sergisi açtı. Operasyon ile ilgili farklı fotoğraf karelerinin de yer aldığı resim sergisinin açılışı Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampüsü içerisinde yapıldı. Açılışa gençlik kolları üyelerinin yanı sıra Onikişubat İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tayfun Atakut’ta katıldı. Milli ve manevi duyguların yükseldiği etkinlikte Onikişubat İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cemil Tuğrul Özdöşemeci, Binbaşı Tayfun Atakut’a Türk Bayrağı hediye etti. Fotoğraf karelerini yakından inceleyen Binbaşı Atakut, böyle bir farkındalığa imza attıkları için emeği geçenlere teşekkür etti. Programın son bölümünde ise İlahiyat Fakültesi hocaları tarafından şehitlere özel Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak, dua edildi.

ELİMİZDEN GELEN MADDİ MANEVİ HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”
Açılış sonrası konuşan Onikişubat Gençlik Kolları Başkanı Cemil Tuğrul Özdöşemeci, “Hem yönetim hem de üniversite teşkilatlanması olarak tüm askerlerimizin maddi ve manevi olarak yanlarındayız. Bizim bu sergideki amacımız bu savaşın boşa verilmediğini kanlarımızın boş yere değil hak davası için döküldüğünü hatırlatmak ve bir kez daha farkındalık ortaya çıkartmaktı. Ben her zaman teşkilatıma bunu söylüyorum bizler bu davada yol yürürken büyük fedakârlıklar yapıyoruz, bizim tüm yönetim kurulu olarak yaptığımız o büyük fedakârlıkların tamamını toplasak bir gazimizin akan bir damla kanının yanında solda sıfır kalır, hele ki vatan için can veren şehitlerimizin ve onların ailelerinin yaptığı fedakârlığı çektiği cefayı söz konusu bile etmiyorum. Bizlerin onlara fazlaca borcu var burada bu faaliyeti rahatça icra edebiliyorsak bu onların yaptığı fedakârlık sayesindedir. Bizlerde bu borçları ödemek için elimizden gelen maddi manevi her şeyi yapacağız. Bu hakları bir nebzede olsa ödemek için kendimizi geliştireceğiz okuyacağız, bu millete faydalı olmak ve hizmet etmek için elimizden gelen her şeyi yapıp vatana hayırlı evlatlar olacağız” dedi.

MİLLİ ŞUURUN CANLI TUTULMASINI HEDEFLEDİK”
ÜNİAK Onikişubat Birim Başkanı Mehmet Arslan Çaka ise şunları kaydetti: “Üniversitede amacımız tüm fakültelerde kardeşliği, azmi, gayretli çalışmayı ve Recep Tayyip Erdoğan'ın ideal gençlik hedeflerini gençliğe aşılamak. Afrin sergisini açarak Şehitlerimize vefa borcumuzu ödemeye çalışmaya gayret gösterdik ve aynı zaman da üniversite gençliğimizde Aziz Şehitlerimizin ruhlarını yaât ettik. Bizim bu yaptığımız etkinlikle gerek öğrencilerimize azim, gerek cephede terörist unsurlarla çarpışan Mehmetçiğimize moral olmaya çalıştık. Yaptığımız etkinliğe öğrencisinden Doçentine, Doçentinden Profesörüne büyük destek gördük. Bu tür etkinlikler faaliyetlerin çoğalmasını ve milli şuurun canlı tutulmasını hedefledik.”

Afrin operasyonunun ilk gününden bugüne kadar şehit olan asker ve sivillerin resim ve kısa özgeçmişlerinin sunulduğu resim sergisi 23 Mart Cuma günü saat 17.00’ye kadar devam edecek.

Haber: Emre Akkış


 


 

Editör: Mahmut Beyaz