24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem milletvekilliği seçimleri öncesi partilerin aday listeleri açıklanmasının ardından aday tanıtım toplantıları devam ediyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş AK Parti milletvekili adayları ilk olarak geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen toplantıda tanıtılırken, bu kez ise Kahramanmaraş AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen tanıtım toplantısıyla adaylar kent halkına tanıtıldı. İlk olarak adayların öz geçmişleri okunurken, daha sonra adaylar birer selamlama konuşması yaptı.

  1. DÜNYA SAVAŞI’NIN HESABI GÖRÜLMEDİ

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan Ünal, 1. Dünya savaşının hesabının görülmediğini ve Müslümanların zulme uğradığını belirterek, “Biz, 1. Dünya Savaşı’yla beraber büyük bir imparatorluğu kaybettik. Bugünü anlamak için o günleri hatırlamak gerekiyor, o yüzden o kadar geriden başladım. Çünkü eğer unutursak istikametimizi kaybederiz, unutursak yönümüzü kaybederiz. O yüzden hafızamızı, kim olduğumuzu ve istikametimizi unutmamak için tekrar hatırlamak zorundayız. 1. Dünya Savaşı bitmedi kardeşlerim, 1. Dünya Savaşı’nın hesabı görülmedi. Avrupa 2. Dünya Savaşı’nı yaşadı, sonuçlarında Birleşmiş Milletler kuruldu, 2. Dünya Savaşı’nın galipleri beş ülke, hani Cumhurbaşkanımız dünya 5’ten büyüktür diyor ya, o işte BM’den 2. Dünya Savaşı’nın galibi 5 ülke dünya ile ilgili bütün kararları veriyor ve vermeye de devam ediyor. Ve o ülkelerin içerisinde bir buçuk milyar Müslüman’ı temsil eden tek bir ülke yok. O yüzden dünya 5’ten büyüktür. 2. Dünya Savaşı yapıldı, sonuçlarını gördük. Ama 1. Dünya Savaşı bitmedi, hesabı görülmedi. Bugün Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da, Libya’da, Tunus’da, Balkanlar’da hala bitmesine rağmen 2. Dünya Savaşı’nın sonuçlarını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN KADAR ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ

Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 saat çalıştığını örnek gösteren Ünal sözlerini şu şekilde tamamladı; “Biz öncelikli olarak sizlere layık olacağız, Recep Tayyip Erdoğan 18 saat çalışıyor, en az Recep Tayyip Erdoğan kadar çalışmak zorundayız. Biz teşkilat olarak Tayyip Erdoğan’ın tıpkı milletin kalbinde yer etmesi gibi, milletimizle bir gönül ilişkisi kurmak durumundayız. Geçen gün bir saha araştırmacısı dedi ki, size en çok ne zarar veriyor biliyorsunuz? Bütün illeri dolaştım, derinlemesine mülakatlar yaptım ve raporlar hazırladım ve bu raporda bir tane cümle ilgimi çekti dedim. Küçük insanların büyük kibri size çok büyük zarar veriyor.”

Haber: Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz