Milliyetçi Hareket Partisi’nden 27. dönem Kahramanmaraş milletvekili aday adayı olmak için Kahramanmaraşspor Başkanlığı görevinden istifa eden işadamı Fatih Mehmet Ceyhan, ilk olarak MHP Genel Merkezi’nde aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etmesinin ardından seçim çalışmalarına başlayan Fatih Mehmet Ceyhan, gezilerine ara vermeksizin devam ediyor. Gezdiği yerlerde özellikle sporu seven Kahramanmaraş halkının büyük ilgisiyle karşılaşan Ceyhan, etkileyici konuşmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Gerek iş adamlığı, gerek Kahramanmaraşspor başkanlığı ve gerekse de partinin sevilen simalarından biri olan Ceyhan’a, vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. Seçim çalışmaları kapsamında ilçe gezilerine ara vermeden devam eden Ceyhan’ın bu kez ki durağı ise Onikişubat İlçesi’ne bağlı Cüceli Mahallesi oldu. Halkın içinden gelen biri olmasının yanı sıra yoğunluğuna rağmen vatandaşların davetlerine icabet ederek evlerine konuk olan Ceyhan, Anneler Günü olması nedeniyle konuk olduğu hanelerdeki bayanlara yazma hediye etti.

YEDİ DÜVELE KARŞI MÜCADELE EDİYORUZ”

Ziyaret esnasında vatandaşlardan o talep eden ve vaatlerini anlatan Ceyhan, 24 Haziran seçimlerinin önemine değinerek, “15 Temmuz’dan sonra biliyorsunuz yeni kapı ruhu oluştu tüm siyasi partiler içerisinde. Bu yürek ve bu inançta bizde var. Bu noktada bir kere daha Allah dirliğimizi ve birliğimizi bozmasın diyorum. Biz de söz konusu vatan olduğunda eğer mevzu vatansa gerisi teferruattır diyoruz. Eğer elimizde vatan yoksa, toprak yoksa neyin siyasetini yapacağız, neyin ticaretini yapacağız, neyin muhakemesini yapacağız. Vatan olmalı, vatansız hiçbir şey olmaz. Ben demeden biz diyebilmeyi, önce vatan demeyi bilen insanlarız çok şükür. Bu kültür, bu ahlak, bu inanç bizde olduğu sürece de yedi düvele karşı atalarımız nasıl savaşmış, bu toprağı, bu bayrağı bize nasıl ter temiz emanet etmişse İnşallah Cenab-ı Allah’ta bize nasip edecek, bizde bizden sonraki neslimize tertemiz bir şekilde teslim edeceğiz. 24 Haziran seçimlerinin erkene alınmasına karar verildi, yoksa 2019 yılında olacaktı. Çünkü Türkiye gerçekten önemli bir süreçten geçiyor, harbiden yedi düvele karşı mücadele ediyoruz, bu savaş büyük bir savaş. Geçmişte savaşlar daha çok cephede olurmuş ama şimdi ekonomik savaşlar oluyor. Artık iletişim çağındayız, her şeye ulaşmak, olayları doğru kavrayabilmek, analiz etmek hepimizin elinde. Vatan ve millet noktasında bir Cumhur İttifakı kuruldu, ben bu ittifaka halk ittifakı da diyorum. Biz de bu ittifakta şahsım adına, ailemizden aldığımız terbiye, bu topraklarda büyümüş bir kardeşiniz olarak eğitimini, iş hayatını kendince tamamlamış birisi olarak, bu milli duruşta bizde yer almak istedik. Rabbim nasip ederse 21 Mayıs’ta milletvekilleri listeleri belli olacak. Eğer o listede olup Ankara’ya gitmeyi Cenab-ı Allah bize nasip ederse içinizden çıkan birisi olarak sizlerin derdini anlatmaya çalışacağız” dedi.

VEKİL MAAŞI ALMAYACAĞIM, EVİMİ ANKARA’YA TAŞIMAYACAĞIM”

Milletvekilli olduğu takdirde vekillik maaşı almayacağını ve hak ettiği maaşı il ve ilçe teşkilatlarına paylaştıracağını bir kez daha yineleyen Ceyhan, “Ben gittiğim her yerde şunu söylüyorum, memur çocuğu olarak hayata başlayan, zorluklarla yaşayan kardeşiniz olarak diyorum ki, Allah’ın bana rızıkla ve maddiyatla milletvekilliğinden bana verilecek olan maaşa ihtiyacım yok, ben bu vekil maaşını almayacağım arkadaşlar. Bunun sözünü veriyorum, teşkilatlarımıza ihtiyacı olanları dağıtacağız. En büyük sorunuz, hangi partiden olursa olsun biz vatandaş olarak hep şu şikayette bulunduk. Partiler önemli değil, MHP’si, AK Parti’si, CHP’si hiç fark etmez buraya gelen adaylar seçilene kadar sizlerle birlikte, halinizi hatırınızı soruyor, seçildiği gün mührü aldığında evini barkını, eşini çoluğunu çocuğu topluyor Ankara yollarına dökülüyor. Danışmanını bile Kahramanmaraş’tan seçmiyor ki, ona ulaşılması zor olsun, telefon numarasına değişiyor ve bu arkadaşa derdimizi anlatamıyoruz. Dört, beş sene boyunca bizleri tanımıyor. Bu şikayet tüm Türkiye’de yaşanan bir şikayet, eğer Rabbim bu görevi nasip ederse ben evimi taşımayacağım, Kahramanmaraş’ta yaşamaya devam edeceğim, Ankara’ya yalnızca milletvekilinin görevleri ne ise olmam gereken toplantılarda bulunacağım. Gerekirse buraya bir ofis açacağız, vatandaşlarımızın dertleriyle, gözlerinin içine bakarak, öyle Ankara’ya gel, meclis kapılarında bekle, randevu al demeden çalışacağız” ifadelerini kullandı.

ALLAH ANNELERİMİZİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN”

Anneler Günü olması nedeniyle ziyaret ettiği evlerde bulunan kadınların Anneler Günü’nü kutlayan ve çeşitli hediyeler veren Ceyhan, “Bugün de Anneler Günü, cennet annelerin ayağının altındadır, çocukları yetiştiren annelerdir. Gerçekten her zaman kahrımızı çeken, annemiz olarak, eşimiz olarak, kız kardeşimiz olarak bizlerin kahrını çeken annelere teşekkür ediyoruz. Allah onları hiçbir zaman başımızdan eksik etmesin” şeklinde konuştu.Ceyhan,Cüceli Mahallesi ziyareti sonrası kent merkezine gelerek "Anneler Günü" nedeniyle bayanlara karanfil dağıttı.

(Haber: Hakan Aydın)

Editör: Mahmut Beyaz