İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin sakinliğini ve sessizliğini bozan, insanları rahatsız eden abartı egzozlara karşı çalışmalarını sürdürüyor. Kent trafiğinin rahatlaması için özverili personeller eşliğinde gecesini gündüzüne katan ekipler, önceki gün yine mesaideydi. Özellikle bahar aylarının gelmesiyle beraber denetimlere hız veren trafik ekipleri, 3 farklı noktada denetim gerçekleştirdi.

3 FARKLI NOKTADA DENETİM YAPILDI
Akşam saat 21.00-22.30 saatleri arasında abartı egzoz ve motosikletlere yönelik başta Turgut Özal Bulvarı, Tekerek yolu olmak üzere 3 farklı noktada uygulama gerçekleştiren polis ekipleri, abartı egzoz kullananlara geçit vermedi. Motosikletler ve araçlar tek tek durdurularak, kontrol edildi. Oldukça sıkı denetimin olduğu uygulamada kurala uymayanlara ceza-i işlem uygulandı.

SİVİL EKİPLER DİKKAT ÇEKTİ
Kent trafiğinin rahatlaması, halkın ulaşımını daha kolay sağlaması ve trafiğin sağlıklı, akıcı bir hal alabilmesi için mesai farkı gözetmeksizin gece, gündüz çalışan Kahramanmaraş Trafik, Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle son zamanlarda vatandaşlar için adeta bir çile haline dönüşen abartı egzozlar için düğmeye bastı. Bu kapsamda resmi ekiplerle mücadelesini sürdürerek, gerekli tüm uygulamaları yapan Trafik Şube Müdürlüğü, bunun yanında abartı egzozla daha sıkı mücadele edebilmek için sivil ekipleri de devreye girdirdi. Abartı egzoz ihbarlarının sık geldiği güzergâhlarda dolaşan sivil trafik ekipleri, abartı egzoz taktıran sürücüleri tespit edip, mücadelede daha etkin bir rol üstleniyor. Bu kapsamda,

96 ARAÇ KONTROL EDİLDİ
Yapılan uygulama kapsamında toplam 96 araç denetlenirken 11 araç sürücüsüne çeşitli miktarlarda ceza yazıldı, 2 sürücünün aracı ise abartı egzoz kullanımından dolayı trafikten men edildi.

Haber: Emre AKKIŞ


 

Editör: Mahmut Beyaz