İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Dulkadiroğlu İlçesinde bulunan Turan İlkokulu ve 5 Nisan

Ortaokulu ana sınıflarını ziyaret etti. İnci'ye ziyarette, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt, İl Emniyet Müdür yardımcıları, şube müdürleri, toplum destekli polislik şubesi ve yunus polisleri ile okul yönetimi katıldı. Okul bahçesine konvoy halinde giriş yapan yunus ekiplerini gören çocuklar heyecan ve alkışla onları karşıladı. Yunus ekiplerinin gösterisi esnasında sevinç çığlıkları atan çocuklar, motosiklete bindirildi. Öğrenci velilerinin de katıldığı ziyarette Emniyet Müdürü İnci'ye bir öğrenci çiçek verirken, minikler folklor gösterisi yaptı. Ziyaretlerde öğrenciler neşeli anlar yaşayıp, fotoğraf çektirdi. Daha sonra çocukları sınıflarında ziyaret eden Emniyet Müdürü İnci, onlara kışlık mont, bot ve çeşitli oyuncaklar hediye etti. Çocuklarla tek tek sohbet eden İnci'ye  hediyeler için minikler teşekkür etti.90 öğrenciye hediye dağıtılırken, 38'inin Suriye uyruklu olması da dikkat çekti.

TÜM OKULLARI GEZİYORUZ

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Doğan İnci yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü olarak Toplum Destekli Polislik çalışmaları çerçevesinde Türk ve Suriyeli çocuklarımızın beraber okudukları sınıfları ziyarete geldik.  Hem öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü, haftasını kutlamak amacıyla, hem de çocuklarla Türk polisinin kendilerine ne kadar yakın olduğunu göstermek istedik. Kahramanmaraş'ta çocuklarımızın güvenli gelecekleri için kendilerinin dikkat etmesi gereken konuları vurgulamak amacıyla hafta boyunca tüm okulları geziyoruz. Bu hafta ise Turan İlkokuluna geldik. Çocuklarımıza Trafikle ilgili kuralları ve dışarıda karşılaşabilecekleri sıkıntıları, polis abileri ve ablaları toplum destekli polislik çerçevesinde bunlara anlatımlarını yaptı. Ayrıca çocuklarımıza, yine polislerimizin kendi imkânlarıyla, polis arkadaşlarımızın karınca kararınca topladıkları paralarla, çocuklara aldıkları küçük hediyelerin takdimini gerçekleştirdik.   Çocuklarımızda polis sevgisini, vatan ve bayrak sevgisini aşılamak amacıyla buradayız.”

BİZİM İÇİN DEĞERLİ BİR PROGRAMDI

Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt ise yaptığı açıklamada, ''Emniyet Müdürlüğümüz tarafından çocuklarımız için hem bilgi hem de hediyelerin içerisinde yer aldığı güzel bir program oldu. Çocuklarımızın hem trafik kurallarını öğrenmesi, hayata uygulaması ve büyüklere örnek olması açısından bizim için değerli bir programdı” dedi.

Editör: Mahmut Beyaz