54. Kütüphane Haftası kapsamında Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Birçok etkinliğe imza atan Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, bu kez ise Kent Meydanı’nda halka açık sessiz kitap okuma programı düzenledi. Gerçekleştirilen etkinliğe Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı’nın yanı sıra, Gezici Kütüphane yetkilileri ile çok sayıda öğrenciler katıldı.

KİTAP OKUMA FARKINDALIĞINI ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ”

Kütüphaneler Haftası kapsamındaki ‘Sessiz Kitap Okuma’ etkinliğinin, kitap okumaya yönelik farkındalığı artırmak için yapıldığını belirten Seydihan Küçükdağlı, “2018 yılının Kütüphaneler Haftası 26 Mart Pazartesi günü başladı ve hafta boyu devam edecek. Bu etkinliklerden maksat, topluma Kütüphaneler Haftası münasebetiyle hem fiziksel mekan olarak hem de farklı faaliyetlerle birbirinden güzel etkinlikler gerçekleştirmemizin sebebi okumanın, kitabın, kütüphanenin insan ve toplum için olmazsa olmaz olduğunu bir kez daha gündeme taşımak, farkındalık meydana getirmekti. Yaklaşık 10 yıldır Kütüphane Haftası’nın Çarşamba günleri 12:30 ile 13 arası sessiz kitap okuma saati olarak tüm Türkiye genelinde gerçekleştirilen bir faaliyet. Biz de tabi ki geçmiş yıllarda üniversitede olsun, kütüphane bahçelerinde olsun, kültür merkezlerinde olsun özellikle kalabalık alanlarda gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz. Kent Meydanı’mız en fazla insan sirkülasyonunun olduğu alanlarda bir tanesi burada, öğrencilerimiz kitaplarını okuyarak farkındalık yapıyorlar. Hem öğrencilerimizin hem de halkımızın katılımlarıyla bu faaliyeti gerçekleştirmiş olduk. Sadece bizler temsili sessiz kitap okuma saatinin dışında ne kadar bu süre içerisinde geçiş güzergahında iş yerleri olsun, esnaflarımız olsun, vatandaşlarımız olsun, taşıtların içindeki halkımız olsun bunlarla bir arada olmak, dikkat çekmekti maksadımız. Bu tür faaliyetlerimiz devam edecek. Gazi ve şehit yakınları kitaplar dağıtımı gerçekleştirdik, yatağa bağımlı hastalarımızı ziyaret edip kitaplar hediye ettik, köy köy kitaba ulaşamayanlara kitaplar takdim ettik. Bu yıl da hafta içerisinde Türkoğlu’nda bulunan açık cezaevindeki vatandaşlarımıza topladığımız kitapları hediye edeceğiz. Bunları yapmak gerekiyor, çünkü biz bütünüz. İnsan sosyal bir varlıktır, toplumdaki 7’den 70’e herkese ulaşmamız lazım” dedi.

İNSANLAR 24 SAATİN 1 SAATİ YÜRÜYÜŞ, 1 SAATİ KİTAP OKUMALI”

İnsanların günün 24 saatinin 1 saatinde yürüyüş 1 saatinde de kitap okuması gerektiğini dile getiren Küçükdağlı, “Bir kişi kesinlikle kendisi için her gün bir saat zaman ayırıp yürüyüş yapsa, bir saatte kitap okusa kesinlikle o vatandaşın çok daha huzurlu, çok daha mutlu, hem kendisine hem de ailesine faydalı bir kişi olacağını düşünüyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızın talimatıyla tüm Türkiye’deki İl Halk Kütüphaneleri Pazar günü hariç her gün sabah 9’dan akşam 22’ye kadar halkın hizmetine açık olacak. Bunlardan bir tanesi de Kahramanmaraş Karacaoğlan İl Halk Kütüphanesi. Kütüphaneler insanların evi gibidir, kutsal mekanlardır. İnşallah onun da faydasını görüyoruz, gençlerimiz geliyor sınavlarına hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ BİZE ÇOK YAKIŞTI”

Kahramanmaraş Merkez Çocuk Kütüphanesi’nin Türkiye genelinde yapılan yarışmada birinci olduğunu dile getiren Küçükdağlı, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Kahramanmaraş Merkez Çocuk Kütüphanesi, Türkiye geneli katıldığı 1. Kütüp-Anne Çocuk Kütüphaneciliği Ödülleri Yarışması’nda, 5 ana daldan 3’ünde finalist olurken, ‘En çeşitli ve en nitelikli kültürel etkinlik sunan kütüphane’ dalında birinci oldu. Bu birincilik şehrimize çok yakıştı, çünkü Kahramanmaraş edebiyat kentidir, şairleriyle, yazarlarıyla, ozanlarıyla şiirin başkentidir. Ödül alması da gayet doğal çok mutlu olduk” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz