Tarım ve insan konulu fotoğraf sergisi Kahramanmaraş’ta fotoğraf severlerle buluşuyor.7'ncisi gerçekleştirilecek olan ulusal fotoğraf yarışmasında sergilenmeye değer görülen fotoğraflar Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkez'inde sergilenecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile Denizbank işbirliğinde yedincisi düzenlenen "Tarım ve İnsan" konulu ulusal fotoğraf yarışmasında sergilenmeye değer görülen fotoğraflar öğrencilerin, tarıma hizmet veren ve alan kurum ve kuruluşların sivil toplum örgütlerinin ve halkımızın tarımsal değerlere ilişkin sosyal ve bireysel duyarlılığını geliştirmek amacı ile 5 gün süre ile sergilenecek. Konu hakkında açıklama yapan İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, “Bereketli topraklarımızın çalışkan insanlarının fotoğraf karelerinden oluşan ‘Tarım ve İnsan ‘ konulu fotoğraf sergisinin yedincisini Kahramanmaraş’ta sergilemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin dört bir yanından tarımla ilgili fotoğrafların bulunduğu sergi, tarımın ne kadar önemli olduğunu ve ne gibi aşamalardan geçtiğini bizlere anlatmakta. İlimizde sanatseverler tarafından ilgi ve beğeni ile karşılanan Tarım ve İnsan konulu fotoğraf sergimize tüm haklımız davetlidir” dedi.

'HEDEF TARIMIN VE TOPRAĞIN ÖNEMİNDE DUYARLILIK YARATMAK'

Emiralioğlu, “7. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması'nın amacı; Tarımın ve toprağın önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi, tarımsal gelişmeler ile tarım, doğa, çevre ve insan ilişkilerini, estetik ve öznel bakış açılarıyla belgesel olarak arşivlerde yerini almasını sağlamaktır. 7. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasına bu yıl 401 katılımcı 1.827 eserle katıldı, değerlendirmeye alınan 739 eserden 17 eser ödül, 156 eser ise sergileme ve albüm çalışması için seçildi. Sergimiz, 09 Mart 2016 Çarşamba günü 10.30 da açılacak olup 13 MART 2106 tarihine kadar açık kalacak” diye konuştu.

 

Haber Merkezi

 

Editör: Mahmut Beyaz