Vizyon projelerini bir bir hayata geçirerek insan odaklı çalışan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, çarşının hinterlandını değiştirecek yeni bir projeye imza attı. Normal kapasitesi 1000, vale hizmeti ile 1500 araca çıkan Arasa Otoparka açıldığından itibaren 9 bin araç giriş çıkış yaptı. Toplam 3 bin 800 metrekare alana sahip A,B,C katlarından oluşan otoparkta 50 araçlık kadınlara ait park alanı da bulunuyor.

Çarşının en uzak yerine yaklaşık 250 metre mesafede bulanan otopark, çarşının tüm park yükünü ise almış durumda. Vatandaş yapılan hizmetten memnun olduğun dile getirirken, çarşının kalabalığı ise önümüzdeki günlerde tamamen bitecek.

CİDDİ BİR AÇIK KAPANDI

“Hem burası hem de Büyükşehir Belediyesinin önüne yeni yaptığımız otopark ile beraber, inşallah burası çok önemli bir ihtiyacı karşılamış olacak” diyen Erkoç: “ Trafiğimizde rahatlayacak. Vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz; lütfen araçlılarımızı otoparka bırakalım. Burasını kendileri için yaptık. Burası şimdi test aşamasında vatandaşlarımız araçlarını ücretsiz bırakacak. Önümüzdeki haftalarda da buranın fiyatlandırması açıklanacak. Çok cüzi olacak. Vatandaşımız gönül rahatlığı ile park edecek” şeklinde konuştu

HER YERE YAKIN

Otoparkın her alana yakın olduğuna değinen Başkan Erkoç şöyle konuştu: “Çarşıya, kapalı çarşılara, Trabzon Bulvarına yürüyüş mesafesinde, Azerbaycan Bulvarının hemen kenarında. Bulvar ile arası 70-80 metre. Trabzon bulvarına 150 metre, kapalı çarşılara 200 metre uzaklıkta. Şehrin tam kalbinde bir otopark yaptık. Hanımefendi, Beyefendi ve genç kardeşlerimizi otoparkımıza davet ediyoruz. Kıbrıs meydanını hemen güneyinde, Azerbaycan Bulvarının hemen batı tarafında. Burası tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Giriş çıkışları çok rahat. İşletmeciliğini de belediye olarak biz yapacağız. Fiyatlarımız da çok uygun olacak. Hayırlı olsun Kahramanmaraş’a, verdiğimiz sözlerden bir tanesinin daha yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki haftalarda da büyük bir törenle, resmi açılışını yapacağız. Şu andan itibaren de vatandaşımızın hizmetinde”

Haber: Mustafa Kılınç


 

Editör: Mahmut Beyaz