Yaz kış demeden vatandaşa hizmet ederek evlerine sıcak kestane götürmesini sağlayan Yenilmez, yaşına rağmen ekmek parasını alın teriyle kazanmaya çalışıyor. Ekmek parası kazanmanın kolay olmadığını söyleyen Yenilmez, “Çektiğin sıkıntıları ailenle bir araya geldiğinde unutuyorsun” dedi.


“YAPTIĞIM İŞ EKMEK PARAM”
Kimseye muhtaç olmadan karın doyurmanın en büyük zenginlik olduğunu söyleyen Yenilmez,“Kestane satarak geçimimi sağlıyorum” dedi. Yenilmez, “ Daha önceleri serbest işlerde çalışarak ekmek paramı kazandım ve ailemi kimseye muhtaç etmedim. İnşaatlarda çalışarak ekmek paramı kazandım. Şimdilerde ise kestane satıyorum, çok şükür kazancım aileme yetiyor. Kimseye muhtaç olmamak için devam edeceğim. Alın teri şu zamanda çok önemli. Hiç kimse yaptığı işten utanmasın. Yaptıkları işin helal haram noktasına baksınlar. Asıl utanılması gereken evine haram lokma götürüyorsa ve bundan rahatsız olmuyorsa bundan utansın. Yaptığım iş benim ekmek param ve çocuklarımın rızkı. Bundan daha güzel mutluluk ne olabilir ki” şeklinde konuştu.

ÇEKTİĞİN SIKINTILARI AİLENLE BİR ARAYA GELDİĞİNDE UNUTUYORSUN”
Havaların soğumasıyla beraber kestane satışlarında artış yaşandığını söyleyen Yenilmez, “Zaten kestane kış günlerinin vazgeçilmezleri arasında. Kahramanmaraş halkının ilgisi ise kestaneye çok fazla. Elimizden geldiğince burada hizmet vermeye çalışıyorum. Yaşımdan dolayı bazen sağlık sorunlarım el vermiyor ama ekmek parası için yerimi boş bırakmıyorum. Bir ekmek parası kazanabilmek için çekilen sıkıntılar akşam eve gidene kadardır. Bütün çektiğin sıkıntıları ailenle bir araya geldiğinde unutuyorsun. Hayat çok kısa. Bu hayatta ailenden başka kimsen yok ve onlarla birlikte mutlu olmaya, vakit geçirmeye çalışın. Benim hayalim çok zengin olmak ya da çok lüks bir hayat yaşamak değil. Çok parası olan mutluğunu bulamıyor ya da yaşayamıyor. Her şeyden önemli olan huzur’dur. Şimdilerde insanların en büyük isteği huzurlu olmak. Huzur ihtiyaçtır. Onu bulanlar ne mutlu ne şanslı insanlar. Huzur her kapıdan girmez. O huzuru senin yakalaman gerekiyor. Huzur için ne gerekiyorsa yapmak gerek. Çalışmalı, gayret etmeli sonucu her ne olursa olsun” ifadesini kullandı.

HUZUR VERİYOR BANA”
Yenilmez, “Yaşımın ilerlemesinden dolayı bazen soğuk havalara dayanmak zor olsa da burada olup ekmek parası kazanmak huzur veriyor bana. Yaşımdan dolayı ağır işler yapamıyorum. En uygun iş bu. Çok şükür yaptığım iş beni kimseye muhtaç etmiyor. Sağlığım el verdiği sürece kestane satmaya devam edeceğim. Bu yaşta çalışır mı git evinde otur dinlen diyenler oluyor. Kim istemez ki evimde oturup dinlenmeyi. Sabah’ın soğuğun buraya gelip da hastalanmayı. Ekmek parası kolay değil. Ekmek parası kolay kazanılmıyor. Yaptığım işten hiç pişman değilim. İnsan yaptığı işten ve ekmek parası kazanmaktan hiç pişman olur mu” şeklinde ifade etti.


“KİMSEYE MUHTAÇ OLMADAN GAYRET ETMEK GEREK”

Buraya gelerek kazancımı sağlıyorum diyen Yenilmez, “ Yanımdaki arkadaşlarımla sohbet ederek huzur buluyorum. Ekmeğimi kazanırken bir yandan da zamanın nasıl geçtiğini bilmiyorum. Yeni dostluklarla birlikte zaman çabuk geçiyor. Bu yaştan sonra kimseden para isteyemezsin. Kimsenin yanına gidip minnet edemezsin. Bu yaştan sonra istesen de yapamazsın zaten. Zor bir durum. Bu yaşıma kadar kimseye el açmadım, açmamda. Gücüm olduğu sürede var gücümle çalışacağım ve ailemi kimseye muhtaç etmeyeceğim. Yaşamak için çalışmak gerekiyor. Bende elimden geldiğince kimseye muhtaç olmadan çalışmaya gayret ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Fazilet Çomruk

Editör: Mahmut Beyaz