Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen Güvercin ve Ötücü Kuşlar Derneği 6. Filo Güvercini Festivali Türkiye'nin 20 ilinden katılım ile gerçekleşti.

Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde ( KAFUM) düzenlenen festival de 12 çeşit, 300 güvercinin güzellikleri yarıştırıldı. Festivalin yanı sıra güvercin ilaçların tanıtımı ve satışı gerçekleştirildi. Festivale Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Güvercin ve Ötücü Kuşlar Derneği Başkanı Musa Yıldırım Beyazıt, Kahramanmaraş Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir katıldı.

'GÜVERCİN BESLEMEK KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUNABİLMEKTİR'

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Güvercin beslemenin bölgenin bir alışkanlığı olduğunu ve kendisinin de çocukluk yaşlarında güvercin beslediği ve bu günkü imkanların olmaması sebebiyle besleyemediklerini ifade etti. Erkoç "Güvercin besleyerek çocuklarımız gençlerimiz bununla zaman geçirerek, bir çok zararlı alışkanlıklar, uyuşturucu başta olmak üzere, bir çok kötü alışkanlıklardan korunabilmektedir. Hayvan sevgisi çocuklarımızın vicdan ve merhameti daha da gelişmekte daha sağlıklı nesillerin yetişmesinde önemli katkı sağlamaktadır. Ona şevkat merhamet göstermek, onunla çocuğun gibi ilgilenmek, beslenmesiyle, sağlığıyla, benim gördüğüm kadarıyla Kahramanmaraş'ımızda insanlar adeta evlatları gibi bu hayvanlarla ilgilenmekte ve onların sağlıklı bir yaşam sürmesi için her türlü imkanı seferber etmektedir" şeklinde konuştu.

'EN FAZLA KUŞ YETİŞTİRİCİSİ KAHRAMANMARAŞ'TA'

Kahramanmaraş'a güvercin sevgisi kazandırmak olduğunu söyleyen Güvercin ve Ötücü Kuşlar Derneği Başkanı Musa Yıldırım Beyazıt festivalde ve Türkiye'de en fazla kuş yetiştiricisinin Kahramanmaraş'ta olduğunu vurguladı. Yıldırım, Festivale Türkiye'nin her yerinden ilgi duyulduğunu özellikle Güneydoğu ve Akdeniz bölgesinden katılımın yoğun olduğunun altını çizdi. Yıldırım, 'Kültürel yönden Kahramanmaraş’a güvercin sevgisini kazandırmak için bu festivali düzenliyoruz. Türkiye’de en fazla kuş yetiştiricisi Kahramanmaraş’ta bulunuyor. 6 yıldan bu yana düzenli olarak bu festivalimizi gerçekleştiriyoruz. 12 çeşit kuş üzerinden yarışmamız var. Önümüzdeki yıl daha değişik kuş çeşitlerini festivalimizde sergilemeyi düşünüyoruz.'' dedi.


Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz