5 gün önce Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nde bulunan evinden ayrılan ve geçen süreçte kendisinden haber alınamayan Seyit Balta (37)’yı arama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 5 gündür Balta ile ilgili hiçbir ize rastlayamayan Seyit için Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından özel ekip kuruldu. Balta’yı Jandarma ekipleri ve Kahramanmaraş’ın yanı sıra Adana’dan AFAD ekipleri, diğer güvenlik güçleri, arama kurtarma timleri ve yakınları her yerde arıyor.

KAYBOLMASININ ÜZERİNDEN 5 GÜN GEÇTİ!

Psikolojik sorunlar yaşadığı öğrenilen Balta, 5 gün önce çıktığı evine bir daha geri dönmedi. Balta’nın akşam eve dönmemesi üzerine, ailesi tarafından Elbistan Jandarma Komutanlığı’na kayıp başvurusu yapıldı. Ardından Jandarma ekipleri Seyit Balta’yı bulabilmek için çalışma başlattı. Aile bireyleri de sosyal medya üzerinden kayıp ilanı yayınlayarak vatandaşlardan yardım istedi. Balta için başlatılan kampanyaya Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’da destek verdi. Seyit Balta’nın ortadan kaybolmasının üzerinden beşinci gün de geride kalırken, kurulan özel ekip arama çalışmalarını hızla sürdürüyor.

ARANMADIK YER BIRAKMADIK”

Gazetemize Seyit Balta’nın arama çalışmaları hakkında bilgiler veren ağabeyi Kamil ve Hüseyin Balta, arama çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Bölgede aranmadık yerin bırakılmadığını dile getiren ağabey Kamil Balta, “Bugün kardeşimin kaybolmasının üzerinden beş güç geçti ve henüz bulamadık. Arama çalışmaları hızla devam ediyor. Burada aranmadık yer bırakmadık. Şuan Jandarma ekipleri de AFAD ekipleri de arama çalışmalarını sürdürüyor. Kardeşimin biraz psikolojik sorunları vardı ancak kendini taşıyamayacak durumda biri de değildi. Daha doğrusu son beş gündür evden ayrılmış, sonra da bir daha haber alamadık. Gitmesine yada kaybolmasına bizim aklımız ermiyor” şeklinde konuştu.

ÖZEL EKİP HER AYRINTIYI İNCELİYOR

Balta için Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı özel ekip kurdu. Özel ekip, Balta ile ilgili tüm ayrıntıları tek tek inceliyor ve en ufak ihbarı değerlendiriyor. Eldeki verileri en ince ayrıntısına kadar inceleyen özel ekip, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Alan tarama çalışmaları kapsamında Elbistan ve çevresinde taranmadık yer bırakılmadı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz