Kahramanmaraş’a yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılması noktasında yoğun çaba sarf eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, başarılı girişimleriyle kente yeni bir sağlık tesisi kazandırdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yapılan görüşmeler neticesinde yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin inşa edilmesi noktasında önemli mesafe kat edildi. Konuyla ilgili AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İletişim Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada 450 milyon TL’ye mal olacak 75 bin metrekare kapalı alanlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin 2022 yılında hizmete girmesinin planlandığı belirtildi.

Yapılan açıklama şu şekilde; “AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri olarak, 29/05/2019 tarihinde Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile yaptığımız görüşmede şehrimiz adına 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılmasını talep ettik ve 18/06/2019 tarihinde İletişim Ofisimiz’den bu talebimizi kamuoyuna ilan  etmiştik. Milletvekillerimiz ile yaptığımız çalışmalar sonucunda, Sağlık Bakanlığımızın çalışmaları sonucunda 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin ihalesinin 10/03/2020 tarihinde gerçekleştirileceği ilan edilmişti ve 07/02/2020 tarihinde bunu değerli hemşerilerimiz ile paylaşmıştık.

Yapılan ihale sonucunda; 15 Ameliyathane, 50 Yenidoğan Yoğun Bakım, 20 Çocuk Yoğun Bakım, 20 Erişkin Yoğun Bakım, 160 Hasta Odası, 20 Doğum Odası, 40 Diyaliz Ünitesi, 46 Müşahade yatağı bulunan, 98 Poliklinik, 6750 metrekare acil servis ile sağlık hizmeti verecek, 358 Sismik Deprem izolatörü, helikopter pisti ve son teknoloji ile donatılacak olan 75 bin metrekare kapalı alanlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemiz, tefrişat ve donanım dahil  450 Milyon liraya mal olacak ve 2022 yılında hizmete girmesi planlanmaktadır. Bu Sağlık tesisinin şehrimize kazandırılması için çaba sarf eden Genel Başkan Yardımcımız Sn Mahir Ünal, İçişleri Komisyon Başkanımız Sn. Celalettin Güvenç, Milletvekillerimiz Sn. İmran Kılıç, Sn. Mehmet Cihat Sezal, Sn. Habibe Öçal, Sn. Ahmet Özdemir ve talebimizin karşılanması konusunda göstermiş oldukları ilgiden dolayı Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin KOCA’ya teşekkür ederiz. Kahraman hemşerilerimize ve aziz milletimize arz olunur.”

(Haber Merkezi)

Editör: Mahmut Beyaz