Onikişubat Belediyesi tarafından Atatürk Parkı Nikâh Sarayında düzenlenen toplu nikâh töreninde çiftler şahitlerin ve yakınlarının huzurunda dünyaevine girdi. Kuran tilavetinin okunmasıyla başlayan programda konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, nikâhları kıyılan çiftlere evlilik cüzdanlarını ve hediye takdim ederek mutluluklar diledi. Mahçiçek, burada yaptığı açıklamada, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle yeni evlenecek çiftleri bir araya getirmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyleyerek şunları kaydetti: “Bizim inancımıza göre evlenen insan dininin yarısını tamamlamış insandır diyor Hz. Peygamber. Bu evlilikte iki kardeşimiz dininin yarısını tamamlamışsa ondan sonra her şey daha güzel olacak demektir. Aslında evlilik karşılıklı olarak bir sabır, güzellik işidir. Akşam eve geldiğinde hanımefendimiz onu güzel karşılar ise eğer üzüntülüyse onun üzüntüsünü giderirse bunun tam zıttı ise hanımefendinin morali iyi değilse beyefendimiz ona güzel davranıp o gün ki sıkıntısını giderirse o mutlu hayat hep devam eder. Karşılıklı sabır içinde, güzellik içerisinde tabi ki ailelerin bütünlüğü içerisinde inşallah yaşayacağız. Bu ülkenin en önemli müesseslerden bir tanesi bizim aile müessesimiz.”

KADINLARIN EN KIYMETLİ OLDUĞU ÜLKE TÜRKİYE’DİR”

Aile faktörünün ülkeyi ayakta tutmasının en önemli etken olduğunu ifade eden Mahçiçek, Dünya’da kadınların en kıymetli ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti. Mahçiçek, “Gelişmiş, insan hakları dedikleri ülkelerde emin olun ki bir aile reformu kalmamış. Ama bizim gayemizin sağlam olması Allah’a şükür bu ülkeyi ayakta tutan en önemli faktörlerden bir tanesidir. Ben en az 30, 40 tane ülke gördüm. Dünya’da ki bütün ülkelerin içerisinde kadınların en kıymetli olduğu ülke Türkiye’dir. Amerika’da bir hanımefendinin 35, 40 derece de asfaltta çalıştığını gördüm. Bizim ülkemizde hanımlarımızı öyle zor işlerde çalıştırıldığı görülmüş mü hiç? Kesinlikle. Her şeye bir izin koymuş devletimiz doğumunda, çocuğun sütünde her şeyini düşünmüş. Ve kadının ailenin en kıymetli olduğu yer Türkiye’dir. Bu güçlü aileyle bu ülke ayakta. Bizim en kıymetli hazinemiz edebimizdir. Edebimizi kaybetmeyeceğiz inşallah. Bütün kardeşlerimize 14 Şubat Sevgililer Gününde yeni evlenen çiftlerimize mutluluklar diliyorum. Bir yastıkta uzun ömürlerine inşallah mutlulukların devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

MUTLULUĞUMUZU DEVAM ETTİRMEK İSTEDİK”

Nikahları kıyılan gelin ve damat duygu ve düşüncelerini şu şekilde aktardı: "Hem evlilik yıl dönümümüz olacak, hem de sevgililer günü olacak. Bu açıdan iki kutlamayı birlikte yapmış olacağız. Çok mutluyuz, Allah’ım inşallah evlenmeyen kardeşlerimizde de evlenmeyi nasip eder.” Belaruslu Natalia Furman ile evlenen Ali Karyapar ise 14 Şubat Sevgililer gününde evlenmekten dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Kendisinin aynı zamanda bir engelli olduğunu ama aşklarının engel tanımadığını belirten Karyapar "Ben yabancı birisiyle evlendim, engelliyim, engelsiz bir aşk yaşadık. Bu güne karar vererek mutluluğumuzu devam ettirmek istedik. İnşallah herkes güzel kararlar verip yoluna evlilikle devam edip mutlu olurlar" dedi.

HABER: MELİHA ŞEYDA AKÇAKALE

Editör: Mahmut Beyaz