Kahramanmaraş'ta 24 yıl önce "İhtiyaç sahibinin kara gün dostu" sloganıyla kurulan Saçaklızade Vakfı, Ramazan ayında günlük 6 bin kişiye sıcak yemek ulaştırıyor.

Eğitimden sosyal projelere, öğrenci burslarından gıda ve giyim yardımlarına kadar birçok projenin altında imzası olan Saçaklızade Vakfı, Onbir ayın sultanı ramazanda da ihtiyaç sahiplerinin imdadına yetişiyor. İsmet Karaokur Başkanlığında kurulan Saçaklızade Vakfı, yardımseverlerden temin ettikleri yardımları da ihtiyaç sahipleriyle buluşturuyor. Vakıf gönüllülerinin detaylı araştırmasının ardından tespit edilen ihtiyaç sahibi aileler, kendilerine verilen kartlarla Saçaklızade Gıda Marketten diğer ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.

 

‘16 YILDIR BU GELENEĞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ’
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöğen, Millet olarak merhametli, şefkatli bir millet olduğumuzu ve bunun da tarihten gelen bir gelenek olduğunu söyledi. Vakıf olarak 24 yıl önce 400 kişi için yemek çıkarttıklarını belirten Demirdöğen, Kahramanmaraşlı sanayici, tüccar ve halkın destekleriyle de bu sayının her yıl arttığını ve bu yıl Ramazan Ayında 4 farklı noktada yaklaşık 6 bin kişiye sıcak yemek verdiklerin belirtti.Vakıf olarak aş evi hizmetlerinin olduğunu söyleyen Demirdöğen, sadece gıda değil, eğitim noktasında da çok güzel müesseselerinin olduğunu kaydetti. Demirdöğen, “Saçaklızade Vakfı olarak aş evi hizmetimiz var. Fakir ailelere yemek dağıtımında bulunuyoruz ve bunu da 16 yıldır sürdürüyoruz. Geçmiş yıllarda Suriyeli misafirlerimiz yokken Kahramanmaraş’ta ki fakir aileleri tespit ediyorduk ve yemek yardımında bulunuyorduk. Yardıma muhtaç olan ailelere tek tek tespit ederek onların bulunduğu mahallelerin yakın çevrelerine yardım şubelerimizi açtık. Bu şubelerimizden biri Meteoroloji Müdürlüğü’nün yanında, biri Dulkadiroğlu’nda, biri Yörükselim Mahallesi’nde son şubemiz ise Namık Kemal Mahallesi’ndedir. Saçaklızade Vakfı şu an 4 farklı noktada yaklaşık 6 bin kişinin yemek ihtiyacını karşılıyor. Baştan savma yemekler yapmıyoruz. Mesela bugün menümüzde etli bezelye, pirinç pilavı ve irmik helvası vardı.  Ayrıca vakfımız sadece yemekle kalmayıp, çok güzel eğitim müesseseleri yaptı. Bunlar, Özel Beyza İlköğretim, ortaokulu, kreşi lisesi, fen lisesi, Simya Eğitim Kurumları. Tüm bu eğitim kurumları Saçaklızade Vakfı’nın hizmetleridir” şeklinde konuştu.

 

‘400 ÇEŞİT GIDA MALZEMESİ VAR’
Saçaklızade Gıda Markette yaklaşık 400 çeşide yakın gıda malzemesinin olduğunu ifade eden Demirdöğen, sözlerine son olarak şunları ekledi: “Saçaklızade Gıda Market adıyla gıda marketimiz var. Gıda bankasına başvuru yapan kişilerden birer adet form ve dilekçe alıyoruz. Ekibimiz bu kişilerin evlerine giderek denetleme yapıyor. Kişilerin gelir ve giderleri araştırılıyor. Eğer bu kişi gerçekten ihtiyaç sahibi ise, bu kişilere limitini bizim belirlediğimiz bir kart veriyoruz ve o karttan ihtiyacı kadar üründen yararlanabiliyor. Markette ki raflarımızda 400 çeşide yakın gıda malzemesi var. Giyim ürünlerimiz var. İnsanın ihtiyacı olan her şey gıda marketimizde mevcut durumda, hatta çocukların okul zamanlarında öğrenci kıyafetlerini dahi veriyoruz. Biz millet olarak merhametli, şefkatli bir milletiz buda bizim tarihten gelen bir geleneğimizdir. Yardımsever olmak bizim genlerimizde vardır. Bu yardımlarda emeği olan Kahramanmaraşlı sanayicilerimize, tüccarlarımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum.”

 

Haber: Emre Akkış

 

 

 

Editör: Mahmut Beyaz