Dumlupınarspor kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği rakibi Afşin Belediyespor ile 4-4 berabere kalarak ligin ilk maçında bir puan aldı.

2016-2017 Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler ligi karşılaşması geçtiğimiz hafta sonu başladı. Geçtiğimiz sezon Büyükler Liginde BAL’a çıkmayı Play-Off maçlarında kaybeden Kahramanmaraş’ın köklü kulüplerinden Dumlupınarspor’da hedef bu sezonda şampiyonluk olarak belirlendi. Yeni yönetimi ile birlikte daha da güçlenen yeşil-beyazlı ekip sezonun ilk maçında hafta sonu Batıpark Futbol Sahasında Afşin Belediyespor’u konuk etti. Dumlupınarspor’un yağmur-çamur demeden her maç en büyük destekçisi olan taraftarlar bu maçta da takımlarını yalnız bırakmayarak tribündeki yerlerini aldılar. Dumlupınarspor’un 2 penaltı atışından yararlanamadığı ve iki futbolcunun kırmızı kartla oyun dışı kalması maça damga vururken karşılaşmanın ilk yarısını Dumlupınarspor 2-1 önde tamamlarken 90 dakika sonunda ise karşılaşma 4-4’lük beraberlikle tamamlandı.

DUMLUPINAR İLK DAKİKALAR PENALTI KAÇIRDI

Batıpark Futbol sahasında oynanan karşılaşma konuk ekip Afşin Belediyespor’un vuruşu ile başladı. Saha ve seyirci desteğini arkasına alan Dumlupınarspor, daha maçın üçüncü dakikasında penaltı kazandı. Dumlupınarspor’da penaltı atışını kullanan Mustafa, bu fırsatı gole çeviremedi. Penaltı pozisyonundan sonra morali iyice düşen Dumlupınarspor, maçın 12. Dakikasında kalesinde golü görerek 0-1 mağlup duruma düştü. Mağlup duruma düşmesine karşın yeşil-beyazlı ekip rakip kalede baskı kurmaya başladı. Geliştirdiği sağlı sollu ataklarla rakibini kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çektiren Dumlupınarspor, maçın 35. Dakikasında Çetin ile golü bularak maçta 1-1’lik eşitliği yakaladı. Bulduğu golden sonra ataklarına hız kesmeden devam eden yeşil-beyazlı ekip 40. Dakikada da yine Çetin ile bir kez daha gol bularak maçta 2-1 öne geçerek ilk yarıyı bu skorla tamamladı.

SKOR İKİNCİ YARIDA BELİRLENDİ

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Afşin Belediyespor oldu. Dakikalar 55’i gösterdiğinde Afşin Belediyespor maçta 2-2’lik beraberliği yakaladı. Bu golden beş dakika sonra Dumlupınarspor penaltı atışı kazandı. Atışı gole çeviren yeşil-beyazlı ekip karşılaşmada 3-2 öne geçti. Maçta önde olmanın avantajını ilerleyen dakikalarda iyi kullanan Dumlupınarspor, yine 80. Dakikada penaltı atışı kazandı. Bu atışı Murat gole çeviremedi ve takımını bir golden etti. Herkes karşılaşmanın Dumlupınarspor’un 3-2’lik üstünlüğü ile biteceğini tahmin ederken Afşin Belediyespor, 85. Dakikada 3-3’lük beraberliği yakaladı. Taraftarının desteği ile gol bulmak için rakip kalede tehlikeli pozisyonlar geliştiren Dumlupınarspor 87. Dakikada bir kez daha Mehmet Kaba ile 4-3 öne geçti. Afşin Belediyespor bu gole fazla gecikmedi ve maçın 90. Dakikasında skoru belirleyen golü Dumlupınarspor ağlarına attı. Maç 4-4’lük beraberlikle tamamlandı.

Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz