Gönüllü askerlik başvurusu için yurdun dört bir yanında haberler gelmeye devam ediyor. Afrin operasyonuna dahil olmak isteyen vatandaşların, ülke genelinde askerlik şubelerine giderek gönüllü askerlik için dilekçe doldurduğu son günlerde, Kahramanmaraş’ta da yüzlerce kişi “ben de vatan için göreve hazırım” diyor. Vatan için hiçbir zaman gözünü kırpmadan kendini siper edem kahraman Türk halkı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü ‘Zeytin Dalı Harekatı’na hem katılmak hem de tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajları vermek amacıyla gönüllü askerlik başvurusunda bulunuyor. Kahramanmaraş ve ilçelerinde de askerlik şubelerine gelerek dilekçe dolduranların sayısı her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz gün ise Dulkadiroğlu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde görevli 300 temizlik görevlisi, Kahramanmaraş Askerlik Şubesi’ne gelerek gönüllü askerlik için dilekçe doldurdu.

TERÖRLE MÜCADELE TÜM İNSANLIĞIN GÖREVİDİR”

Grup adına açıklama yapan Adem Balıkçı, tüm terör unsurlarının yok edilene kadar operasyonların sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Türk ordusunun her zaman yanında olduklarını göstermek için toplandıklarını dile getiren Balıkçı, “Bizler Dulkadiroğlu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde görevli temizlik personelleriyiz. Ordumuzun Afrin’de terör örgütlerine karşı yaptığı mücadeleye destek olmak amacıyla gönüllü askerlik başvurusunda bulunuyoruz. Toplamda 300 personel çalışıyoruz ve hepimizde bugün burada gönüllü askerlik başvurusu yapıyoruz. Hepimiz vatani görevini yapmış kişileriz ancak yeniden askere alınmak için başvuruda bulunduk. Terörle mücadele tüm insanlığın görevidir. Eğer terörle mücadele edilmezse bir gün herkesi yakacaktır. Türkiye yıllardır terör örgütleriyle mücadele ediyor artık bıçak kemiğe dayandı. Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütleri tamamen etkisiz hale getirilecek” şeklinde konuştu.

İHTİYAÇ DUYULMASI HALİNDE GÖREVE HAZIRIZ”

Gönüllü askerlik başvurusunda bulunan Mehmet Ali Delioğlan ise ihtiyaç duyulması halinde göreve hazır olduğunu belirterek, “Bugün buraya Afrin’deki Mehmetçiklerimize destek vermek amacıyla geldik, Mehmetçiğimizin her zaman yanındayız. Gönüllü askerlik başvurumuzu da yaparak onların yanında olduğumuzu, her an göreve hazır olduğumuzu göstermek amacıyla başvurumuzu yaptık” ifadelerini kullandı.

BU VATAN HEPİMİZİN”

Zeytin Dalı Harekatı'nı gönülden desteklediğini ifade eden Mehmet Göz’de, “Türk ordusu dünyanın en güçlü ordusu, inanıyorum ki kısa sürede bu harekat başarıya ulaşacak” dedi. Göz, “Dulkadiroğlu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde çalışıyorum. Bizler gönüllü asker olmak için bugün Askerlik Şubesi’ne gelerek dilekçelerimizi teslim ettik. İsteğimiz dilekçelerimizin kabul olması ve askerlerimizin yanına gitmemizdir çünkü bu vatan hepimizin, ülkemiz için elimizden geleni yapmak zorundayız” açıklamalarında bulundu.

(Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz