Kahramanmaraş’ta ikamet eden 27 şehit yakını ve 3 gaziye düzenlenen törenle ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi. Yurtiçinde veya dışında gösterdiği sorumluluk, görev anlayışı, feragat, fedakarlık, başarı ve yararlık dolu çalışmaları ile Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek malül olanlara ve şehit düşen kişilerin 12’nci maddede belirtilen mirasçılarına verilen ‘Devlet Övünç Madalyası’, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan tarafından Kahramanmaraş’taki şehit yakını ve gazilere tevcih edildi. Özel bir mekanda düzenlenen törende konuşan Vali Özkan, “Milletin ve memleketin birliği, bütünlüğü uğruna fedai can veren, gazi olan ailelerimize ülkemize yaptıkları hizmetler için şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ MEMLEKETİN BİRLİĞİNİN GÜVENCESİDİR”

Şehit yakını ve gazilere tevcih edilen ‘Devlet Övünç Madalyası’ ile Kahramanmaraş’ın şeref payını aldığına dikkat çeken Vali Özkan, şehit ve gazilerin Türkiye’nin birliğinin en büyük güvencesi olduğunu söyledi. Özkan, “Bugün şeref payımızı aldığımızı ifade etmek istiyorum. Milletin, memleketin birliği, bütünlüğü uğruna fedai can veren, gazi olan ailelerimizle beraberiz. Türk milleti şehit ailelerimize, gazilerimize yönelik teveccühlerini, şükranlarını dualarını, birlikteliğini hep göstermek istemiştir. Esasen şehit ailelerimize, gazilerimize yapılan her türlü hizmetin, onların yapmış olduğu fedakarlığın karşısında çok fazla bir kıymeti harbiyesinin olmadığının da şuurundadır Türk milleti. Ama şehit yakını olmak, şehidin evladı, eşi, annesi, babası olmak, gazilerin yakını olmak büyük bir gurur kaynağıdır. Bu öyle bir gururdur ki hem medeniyetimizin ana damarlarının ihyası hem inancımızın ve imanımızın kavileştirilmesinde öncü aktörler olmuştur. Bu şehadet şerbetini içen kardeşlerimiz, memleketin birliğinin güvencesi olmuştur. Milletimizin huzurunun güvencesi olmuştur. Bütün Türk tarihinde devletlerimizin ihyasında milletimizin selamete çıkmasında bu öncü manevi mimarlarımız her zaman milletimizin bütün inançlı insanlarının teveccühünün de odağında olmuştur. Bugün de şehit ailelerimizle beraber olmak, şehit ailelerimizle aynı havayı teneffüs etmek ortalama Anadolu insanının her Türk insanının, her inançlı insanın en fazla mutluluk duyduğu bir husustur. Dolayısıyla şehit yakını olmak manevi olarak büyük bir zenginlik, büyük bir mirasın taşıyıcısı olması anlamına geliyor. Ne mutlu bizlere ki şehit evlatlarıyız, şehit yakınlarıyız, bununla en yüksek derecede gururlanmak hepimizin hakkıdır” şeklinde konuştu.

DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI MİLLETİMİZİN TEVECCÜHÜNÜN GÖSTERGESİDİR”

‘Devlet Övünç Madalyası’nın Türk milletinin şehit aileleri ve gazilere olan teveccühünün bir göstergesi olduğunu belirten Vali Özkan, “Şehit ailelerimizle ilgili bütün milletimizin teveccühü bunun ifadesi olarak ta milletimizin seçmiş olduğu parlamentonun çıkardığı kanunlarla bu işin maneviyatını daha da ifade etmek için devlet övünç madalyasının tevcih edilmesi parlamentomuz ve ilgili bakanlıklar tarafından kanunlarla, Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanımızın tevcihi ile şehit yakınlarımıza, gazilerimize milletimizin bu hissiyatının ifadesini simgeleyen devlet övünç madalyasının tevcih programı vesilesiyle buradayız. Bu vesileyle öncelikle şehitlerimizin manevi huzurunda tanzim ediyoruz. Gazilerimize, sağlık ve sıhhat diliyoruz, kendilerine canı yürekten minnettar olduğumuzu millet olarak ifade etmek istiyoruz. Bütün Anadolu’da olduğu gibi şehrimizde özellikle emperyalizme karşı, müstekbirlere karşı memleketimizin birliğini ve bütünlüğüne yönelmiş her türlü akıma karşı Kahramanmaraş her zaman örnek şehir olmuştur. Bugün de aramızda küresel düzeyde memleketimizin birliğine, bütünlüğüne, Türk milletinin varlığına yönelmiş akımlara dur diyerek şehit olan kardeşlerimiz vardır. Memleketimizi bölme noktasında bölücü terör örgütüne karşı kazmış olduğu çukura kendilerini gömmek üzere Türk ordusunun, Türk polisinin ve güvenlik korucularının göstermiş olduğu olağanüstü kahramanlığı hep beraber alkışlıyor ve minnetlerimizi bildiriyoruz. Bu uğurda fedai can eden kardeşlerimiz var burada bugün, aynı şekilde içeride bizim mahallelerin sokaklarından casusluk şebekesi gibi sinmiş FETÖ terör örgütüne karşı mücadele edip fedai can eden kardeşlerimiz var, onların yakınları var aramızda bütün bunlara hep beraber Cumhurbaşkanımızın göndermiş olduğu mesajlar okundu, milletimiz adına şehit yakınlarımıza ve gazilerimize Türk milletinin teveccühünün ifadesi olan madalyayı tevcih edeceğiz inşallah. Hepsinden Allah razı olsun, Allah bizi onların şefaatlerine nail etsin, şeklinde duamız var” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan tarafından 27 şehit yakını ve 3 gaziye Devlet Övünç Madalyaları takdim edildi.

Törene, Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir ve protokol üyelerinin yanı sıra gaziler ile şehit yakınları katıldı.

(Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN-Mustafa KILINÇ)

Editör: Mahmut Beyaz