Türkiye Şeker İşçileri (Şeker İş) Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, Türkiye genelinde şeker fabrikalarında çalışan yaklaşık 3 bin 500 muvakkat (mevsimlik) işçinin kadro beklediğini belirtti.

Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya muvakkat işçilerin kadro talebini belirten faks çekerek iletmeye çalıştı. Şeker İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, sendika binasında yaptığı toplantıda muvakkat işçilerin kadro talebinin yerine getirilmesini istedi. Şahin, "Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, yapmış olduğu açıklama ile taşeron olarak çalışan işçiler ve sendikaları çok sevindirecek bir haber verdi. Yapılan açıklamada şeker fabrikalarında yıllarca çalışmış ve emekliliği hak edememiş muvakkat işçilerin durumları söz konusu dahi edilmedi. Muvakkat işçilerin durumunun ne olacağı ile ilgili net bilginin olmaması işçi arkadaşlarımızı endişelendirdi. Meclise getirilecek olan tasarı içerisinde muvakkat işçilerinde kadroya alınmasının kanun olarak yer almasını, şeker sanayi işçileri olarak umut ediyoruz. Tasarı dışında tutulmamız halinde ise çok üzüleceğiz" dedi. Şeker fabrikalarındaki muvakkat işçilerin çalışma süresini kısıtlayan 5620 sayılı yasanın kaldırılmasını talep eden Şahin, Toplu iş sözleşmesi yapılırken 5620 sayılı yasanın kaldırılmasıyla ilgili ek protokol yapıldığını söyledi.
'MUVAKKAT İŞÇİLER, MÜJDELİ HABERİ BEKLİYOR'
Bütün bu çalışmaları sendikamız yaptı. Yapılan çalışmalar imza altına da aldı. Muvakkat işçilerinde kadroya geçirileceğiyle ilgili beklentimiz çok büyük. Fakat biz o açıklamayı başbakanımızın ağzından duymadık. Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya muvakkat işçilerin sıkıntılarını belirten bir faks çektik. Göndermiş olduğumuz faksımızı dikkate almalarını bekliyoruz. Binlerce muvakkat işçide müjdeli haberi bekliyor. Türkiye geleninde şeker fabrikalarında eleman eksikliği var. Eleman eksikliğinden dolayı fabrikalar çalışamaz hale geldi. Kadro isteğimizin haklı olduğunu ve bu talebimizin gerçekleşmesini bekliyoruz. Muvakkat işçilerin kadroya alınması için başlattığımız girişimlerimiz, sonuç elde edilinceye kadar devam edecektir. Hükümet yetkililerinin bu talebimizi olumlu karşılayacağını umut ediyoruz" dedi. Şahin son olarak, Türkiye genelinde şeker fabrikalarında çalışan yaklaşık 3 bin 500 muvakkat (geçici) işçinin de kadro beklediğini söyledi.

Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz