Türk Konfeksiyon sektörüne 5 milyon dolarlık bir girdi sağlayan Kahramanmaraş’ta, 15 Mart-24 Mart tarihleri arasında 2’nci Alışveriş Festivali düzenlenecek. İlki geçtiğimiz yıl yine Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası tarafından düzenlenen ve büyük ilgi gören ‘Alışveriş Festivali’, 15 Mart’ta kapılarını açacak. Tüketicilerin hesaplı ve kaliteli alışveriş yapabilmeleri amacıyla düzenlenen fuarda, tüketiciler fuardaki her şeye en az yüzde 50 indirimle sahip olacak. Aynı zamanda 20 yıl önceki fuar kültürünü de canlandıracak olan fuarda, ziyaretçiler hesaplı ve kaliteli alışveriş yapma şansına sahip olacak. Kent esnafına katkı sağlamak amacıyla KAFUM’da 10 gün süreyle açık kalacak olan etkinlikte, hazır giyim, tuhafiye, ev tekstil ürünleri ve hediyelik sim sırma ile giyim ürünleri sergilenecek. Fuar’da bu yıl ayrıca Türkiye’nin önemli sanatçılarından biri olan Yusuf Güney’de sahne alacak.

“GEÇTİĞİMİZ YIL EKSİKLİKLERİMİZİ GÖRDÜK”

Konu hakkında gazetemize bilgiler veren Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt, “2014 yılında ilk oda başkanı seçildiğimiz günden bu yana sürekli hem Kahramanmaraş için hem de esnafımız için bir şeyler yapmaya çalıştık. Sürekli projeler üretmeye çalışıyoruz ve bu projelerin sayısını da artırmayı hedefliyoruz. Bu Alışveriş Festivali’de hep projelerimiz arasında vardı. Alışveriş festivaliyle esnaflarımızın ve halkımızın kazanacağı, 20 yıl önceki fuar kültürünü Kahramanmaraş’ımıza tekrar getirilmesi açısından büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu sene ise Kahramanmaraş Alışveriş Festivali’nin 2’sini düzenliyoruz. İnşallah 15 Mart'ta kapılarını açacak. 15 Mart Cuma günü açılışını yapacağız. Alışveriş festivalimiz 24 Mart'a kadar sürecek. Bu bağlamda geçen yıl ilkini yapmış olduğumuz festivalde eksilerimizi artılarımızı gördük. Buna daha iyi hazırlandık. Çok profesyonel bir şekilde organize etmeye çalışıyoruz öylede yapacağız inşallah” ifadelerini kullandı. 

“TOPTAN FİYATINA SATIŞLAR OLACAK, YUSUF GÜNEY KONSERİMİZ DE VAR”

Vatandaşların mağaza fiyatına değil de üreticiden direkt olarak ürünlere ulaşabileceğini kaydeden Akkurt, “Ahi Evran kültürünü benimsemiş, yerel esnaflarımız, marka olan esnaflarımız buraya katılacak, Kahramanmaraş 1. Alışveriş Festivali’nde yer alacak. Mağaza fiyatına değil, festivale özel üreticiden direk halka yani imalattan halka, perakende değil toptan fiyatını satışlar olacak. Esnaflarımız tabi ki biliyorsunuz ki ekonomik sıkıntılardan dolayı biraz sıkıntıda. Tabi halkımızda da parasal sıkıntı olduğu için bunda hem esnafımız kazanacak hem halkımız kazanacak. Alışveriş festivali adı üstünde giyimden kozmetik ürünlerine, ev tekstili ürünlerine kadar yani yok yok olacak. Bu festivalimiz biraz daha farklı olacak. 17 Mart Pazar günü saat 18.00'de Yusuf Güney konserimiz olacak. Yerel sanatçılarımızdan günlük çeşitli canlı müzik yapacağız. Bütün Kahramanmaraş halkını Alışveriş Festivali’ne bekliyoruz inşallah” dedi.

Geçen yıla göre daha iddialı olduklarını kaydeden Akkurt, “Vatandaş istediği ürünü bu festivalimizde çok uygun fiyata alabilecek. Bu sene çok farklı olacak. O kadar iddialıyız. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda halkımız memnun olacaktır. Zaten biz bunu onun için yaptık. Geçen yıl katılan yaklaşık 100'e yakın esnafımız katılmıştı. Esnaflarımız memnun kaldığı için tekrardan yapmaya karar verdik. Demek ki esnaflarımız memnun kalmasaydı bunu istemezdi. Onun için esnaflarımıza sahip çıkmamız lazım. Bu bağlamda bütün Kahramanmaraş'ı oraya bekliyoruz. Hem Kahramanmaraş halkına hem de esnaflara büyük bir destek olacak. Bu bir sezon geçiş dönemi. Özellikle giyimde geçiş dönemidir. Çok uygun fiyatlarda istedikleri ürünleri alabilecekler bu sefer. Bu yıl biraz daha denetleyici olacağız. Yani orayı bir marka yapacağız. Eleştirecek hiçbir şey bırakmıyoruz. Geçen yılki yapılan eksiklikleri bu sefer önleyeceğiz. Geçen yıl yaptığımızda ilk defa yapmamıza rağmen büyük başarıydı. Ama bu seferde çok güzel bir hazırlığımız yapıldı, yapmaya da devam ediyoruz. Çok güzel bir fuar olacak inşallah”  şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz