Suzan ve Abdulhakim Bilgili HEM'de, 15 Kasım 2016'ta başlayan 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı 9 Haziran 2017’de sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün eğitim faaliyetleri çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi, yıl boyunca çeşitli kurslar düzenleyerek kişilerin meslek sahibi olmasını sağlıyor. 15 Kasım 2016 tarihinden bu yana bin 492 adet kurs açtıklarını söyleyen Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamza Büyüksakallı, bir yıl içerisinde 27 bin kişinin meslek sahibi olduğunu kaydetti.

27 BİN KURSİYER’

Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi 2016- 2017 eğitim öğretim yılsonu kapsamında faaliyetler sonucu 400 usta öğreticiye görev verdiklerini söyleyen Halk Eğitim Müdürü Hamza Büyüksakallı, “Kurslarımız Kasım 2016 yılında başladı. Yoğun bir şekilde dönemi tamamladık. Toplam kurum ve kurum dışı mahalleler olmak üzere bin 492 adet kurs açtık. Normal kurslarımız okullar kapandığı günden bu yana bitti. Kurum içerisinde yaz kurslarını açıyoruz. 2016-2017 yılı çerçevesinde toplam 27 bin kişiye eğitim vermişiz. Halk eğitim merkezi müdürlüğümüzde gerekse mahallerimizde açtığımız Onikişubat ilçesinde yoğun bir faaliyetin içerisindeydik. Bunu sonlandırdık. Yaklaşık hem mahallelerde hem de kurumumuzda olmak üzere yoğun bir sergilerimiz oldu. 27 bin insana hizmet etmek Halk Eğitim Merkezi Müdürü olaraktan beni mutlu ediyor. Aynı şekilde 13 bin de açık öğretim de halkımıza hizmet vermekteyiz. Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezinin 40 bin insana hizmetinin söz konusudur. Bu hizmetlerimiz devam edecek. Halkla iyi bir iş birliği içerisinde olacağız. Halkımızın talep ettiği kursları eğitimci bularak seve seve açmaktayız. Kurum müdürü olaraktan dolu dolu bir sezon yaşadığımızı düşünüyorum. Kurs yerleri ile ilgili ve kurs faaliyetleri sonucu çok güzel sergiler düzenledik. Aynı şekilde memnuniyet anketlerimizde biz olumlu bir şekilde olduğumuz görmekten dolayı mutlu oldum” şeklinde konuştu.


YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIRIZ’

Büyüksakallı, kurumlarında 38 öğretmen ve 5 idareci olarak halkın istediklerini ellerinden geldiğince yerine getirdiklerini söyledi. Büyüksakallı şunları kaydetti: “Vatandaşların istedikleri her kursu açmak içinde seve seve baş gösterdik. Halk eğitim merkezleri halka açık olması gerektiğinin düşüncesindeyim. Halkımızın bizden talep ettiği her kursu eğitimci bularaktan açtığımızı söylemek istiyorum. Bazı kurslarımızdan sonra kursiyerlerden işe girenler de oldu. Bu yönde de bizi mutlu etti. 2017-2018 eğitim öğretim yılına da her yönüyle de hazırız. Halkımızın bizden istediği A’dan Z’ye her konuda sonuna kadar çaba sarf ederiz. Vatandaşın aklına gelebilecek her türlü kursları da açmaya hazırız. Bu yıl planladıklarımızda tehlikeli kurslarımızda var. o kursları açmak için sanayicimiz ve fabrikatörümüz girişimde bulundu. Geçen yıl yoktu. Mesleki eğitimin kapatılmasıyla, bize devredildi. Bu kurslarımız tekstilde boyama, örgü, dokuma gibi. Kurumlar arası iş birliği çok önemlidir. Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor, Diyanet gibi kurumlarla iş birliklerimiz var. Alabildiğince yoğun bir şekilde kurslarımız bulunmaktadır.”

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz