Geçtiğimiz aylarda tam zamanlı hizmet vermeye başlayan ve Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi içerisinde yer alan kütüphane birçok Kahramanmaraşlının beğenisini topluyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, katıldığı bir program dönüşü esnasında Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Kurtuluş Alıç ile  Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek, öğrenciler ile bir araya geldi.

Öğrencilerle sohbet eden Başkan Güngör, “Çalışma alanlarındaki gençlerimizle, hemşerilerimizle bir araya geldik. Hem gençlerimizle sohbet ettik hem de kültür merkezi ve şehrimiz için talep ve önerilerini aldık” dedi ve öğrencilere başarılar diledi.

Ardından Kültür Kültür Merkezi’nin içerisinde bulunan Kafeterya’da vatandaşlarla buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, gelen talep ve önerileri tek tek not aldı. Burada vatandaşları dinleyen Güngör, “Vatandaşlarımızla sıklıkla bir araya geliyoruz. Katıldığımız bir program dönüşü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezimize uğradık. Burada çalışma alanlarındaki gençlerimizle ve hemşerilerimizle bir araya geldik. Gençlerimizle geçirdiğimiz zamanlar bizi motive ediyor, onların düşünceleri ve bakış açıları yolumuzu aydınlatıyor. Burada hem gençlerimizle sohbet ettik hem de kültür merkezi ve şehrimiz için gelen talepleri, önerileri tek tek dinleyerek notlarımızı aldık” ifadelerini kullandı.


Başkan Güngör’ün Kültür Merkezi ziyareti ardından, kütüphane içerisinde ders çalışan öğrenciler düşüncelerini belirtti.

"BÖYLE ORTAMLAR ÇOK FAYDALI"

Öğrencilerde Oğuzhan Alkap, “Geçtiğimiz yıllar da şehrimizin en büyük eksikliklerinden bir tanesi tam zamanlı hizmet veren bir kütüphane olmamasıydı. Ama şimdi baktığımızda Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde böyle bir kütüphane var. Bu merkez içerisinde yer alan kütüphane birçok öğrenciye faydalı oluyor. Daha iyi bireyler yetişmesi adına gençlerin vakit geçirebileceği böyle ortamların çok faydalı olacağını düşünüyorum. Çoğu zaman ders çalışmak için kullanıyoruz ama ders çalışma dışında birçok sosyal faaliyeti de yapabileceğimiz ortam var. Bu ortamlara bu şekilde ulaşabiliyor olmamız bizleri birçok kötü durumdan uzak tutuyor. İster istemez genç kitlenin aklını caydıracak dışarıda çok etken var.

"SİZİ DERS ÇALIŞMAYA TEŞVİK EDİYOR"

Bir kütüphaneye girdiğiniz de ise siz ders çalışmayacak olsanız dahi çevrenizde ki insanların çalışıyor olması sizi ders çalışmaya teşvik ediyor. Umarım bu şekilde tam zamanlı hizmet veren kütüphanelerin sayısı giderek artar. Şehrimizin birçok konumunda kütüphane var. Sıkıntı ise bu kütüphanelerin açık olma saatleridir. ben bilerek tek tam zamanlı kütüphane burası bu durum birçok zorluğu peşi sıra getiriyor. Tek burası olduğu için öğrencilerin başka seçeneği yok, eğer akşam saatlerinde ders çalışmak istiyorsanız her nerede olursanız olun buraya gelmek zorundasınız. Böylece büyük bir ulaşım sorunu meydana çıkmış oluyor. Şehrimizin aslında çok büyük bir eksikliği bence seyrek saatlerde de olsa gece toplu taşımanın olmaması. Umuyorum ki hem bu merkezlerin sayısı artacak hem de buralara ulaşım kolaylaşacak” şeklinde konuştu.

“HER YAŞTA İNSAN BURAYA GELİYOR”

Kütüphane olanaklarından düzenli bir şekilde faydalandığını söyleyen ortaokul öğrencisi Ceylin Hatipoğlu ise şu ifadeleri kullandı. “Türk Telekom Ortaokulu, 8. Sınıf öğrencisiyim. Neredeyse her gün bu kütüphaneye geliyorum. Buranın çok verimli ve güzel bir yer olduğunu düşünüyorum. Her yaşta insan buraya gelip ders çalışıyor. Buraya gelen her insana da birçok yararı oluyor. Tek başıma çalışmaktansa, arkadaşlarımla çalışmak daha bir keyifli oluyor. Çalışma ortamı da ders çalışmak için çok müsait. İnsanların hep birlikte ders çalışması çoğu konuda faydalı oluyor. Bazen birbirimize yardım dahi ediyoruz. Bunların hepsini göz önünde bulundurduğumuz da burası çok güzel bir yer.”

HABER: ALİHAN KÜRŞAT

Editör: Mahmut Beyaz