Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Kasım 2019’da yapılacak olan genel seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihine alındığını duyurmasının ardından Kahramanmaraş’ta tüm teşkilatıyla birlikte sahaya inen ve büyük bir özveri ile gece gündüz demeden ilçe ilçe mahalle mahalle dolaşarak partisine destek isteyen AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, tarihi 24 Haziran seçimlerinin ardından Manşet Gazetesi’nden Emre Akkış’a özel açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik çok güzel bir sevginin olduğunu söyleyen Debgici, kendilerinin de onun yolunda yürümeye gayret gösterdiklerini vurguladı. Seçimdeki başarının ardından Kahramanmaraşlılara teşekkür eden Debgici, bundan sonraki süreçte Türkiye’nin yoluna daha güçlü bir şekilde devam edeceğini ifade etti.

TÜRKİYE HÜKÜMETİYLE BİRLİKTE YOLUNA DEVAM EDECEK”
Debgici, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Süreç çok önemliydi. Türkiye 16 Nisan referandumundan sonra yeni bir sisteme geçiyor. Maddeleri hep birlikte inceledik. Seçilme yaşının 18’e inmesi, milletvekili sayısının 600’e çıkması ve bununla birlikte bir takım düzenlemeler daha önce faaliyete geçmişti. Ama Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi normalde 3 Kasım 2019’da tam olarak yürürlüğe geçecekti. Fakat Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kararıyla seçimler 24 Haziran tarihine alındı. 25 Haziran itibariyle de Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ndeki ilk cumhurbaşkanını seçti. Allah hayırlı, mübarek eylesin. Rabbim cumhurbaşkanımızın ayağına taş değdirmesin. Çünkü memleketine hizmet yolunda kendini adamış bir kişi. Cumhurbaşkanımız 24 saatin 18-20 saatini çalışan bir kişi ve çalışma saatini hala da arttıran bir kişilik. Vatandaş için devlet için ümmet için mazlumlar için koşturan birisi. Bizlerde onun yolunda yürümeye gayret ediyoruz. Allah yardımcısı olsun. Bununla birlikte tabii cumhurbaşkanlığı seçimi ayrı milletvekilleri ayrı bir şekilde seçildi. Meclisteki aritmetik çoğunluk belli. Şunu biliyoruz ki seçimler olup, bittikten sonra insanlar kim hükümet olacak? Diye düşünürdü. Ama önceki gün seçim sonuçlarının ardından ülkeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan idare edecek. Açıklanmış olan sistemle de bakanlarını ve yardımcılarını açıklayacak. Bu anlamda Türkiye hükümetiyle birlikte yoluna devam edecek.”

MİLLETİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Sözlerinde sıklıkla vatandaşlara teşekkür eden Debgici, “Seçim sonuçları ülkemiz adına inşallah hayırlara vesile olur. Seçim sonuçları milletimizin iradesinin sandığa yansımasının neticesidir. Tabii herkes daha fazla sandalye sayısı elde etmek adına koşuşturdu. Partiler vaatlerini sıraladı. Adaylar vaatlerini sıraladı. Dolayısıyla halkımızın değerlendirmesi bu şekilde gerçekleşti. Milletimize teşekkür ediyoruz. 15 Temmuzla birlikte Türkiye’ye hem yurt içinde hem yurt dışında bir saldırı söz konusu. Ülkemizi ekonomik kıskaç altına almaya çalışan batılı ülkeler ve belli faiz lobileri var. Onlara karşıda mücadele ediyorsunuz. Bu seçimin neticesi Türkiye’nin ve mazlumların kazandığının bir neticesidir” diye konuştu.

AK PARTİ TEŞKİLATI OLMAK DEMEK VATANDAŞLA İÇ İÇE OLMAK DEMEKTİR”
“AK Parti teşkilatı olmak demek vatandaşla iç içe olmak demektir” diyen Debgici, 2 ay boyunca herkesin gece gündüz demeden kendi seçim bölgesinde çalıştığını belirtti. Debgici, “Kahramanmaraş cumhurbaşkanımızı bir başka seviyor. Ondan dolayı bizim işimiz biraz rahat. İnsanların kapısını çaldığınız zaman iş yerine gittiğiniz zaman veya bir STK ziyareti yaptığınız zaman yâda herhangi bir vatandaş sizi ziyarete geldiği zaman bizleri görünce yüzler gülüyor. Bu çok önemli. Kahramanmaraş’a çalışmanın en kolay yönü bu. Bizimle birlikte kadın ve gençlik kolları teşkilatlarımız var. Onlarda kadın ve gençliğe yönelik programlamalar yapıyorlar. İl Ana Kademe teşkilatımızla birlikte 11 ilçemiz de ilçe başkanlıkları ve teşkilatlarımız var. Yine aynı şekilde her ilçenin mahalle sayısınca mahalle başkanı ve mahalle yönetim kurulu üyeleri var. Aynı şekilde bizim her sandığımızın bir sandık başkanı ve sandık yönetim kurulu üyeleri var. Yani biz o sandıkta oy kullanan kişilere sandık kurulu üyeleri vasıtasıyla ulaşıyoruz. Yine bunun yanında yerel unsurlarımız olarak belediye başkanlarımız, büyükşehir meclis üyelerimiz var. Bunlar partide bir görevi olan teşkilat mensuplarımız. Bu anlamda 2 ay boyunca herkes gece gündüz demeden kendi seçim bölgesinde çalıştı” şeklinde konuştu.

BİZ SADECE SEÇİM DÖNEMİ ÇALIŞMIYORUZ”
AK Parti teşkilatlarının sadece seçim döneminde değil, yılın her günü sahada olduğunu ve çalıştığını vurgulayan Debgici, şöyle konuştu: “Seçim süreci boyunca ulaşamadığımız yer var mıdır? Muhakkak vardır. Ama biz cep telefonlarımızla, sosyal medya hesaplarımızla yerel basınımızla onlara da ulaşmaya çalışıyoruz. Ulaşamadıklarımız varsa onlarda bizlere haklarını helal etsinler. Partimize mutlaka gelsinler ve burada çayımızı içsinler. Bu dönemin bir farkı oldu. Bu dönem zaman çok kısaydı. Bu nedenle propagandalar daha çok sosyal medya ağırlıklı oldu. Çünkü biz genelde 60 günlük bir seçim propagandası yapıyorduk. Bu dönem biz 24 Mayıs’ta aday tanıtımı yaptık. 5 Haziran’da da AK Parti Genel Merkezimiz resmi propaganda sürecini başlattı. Çok kısa bir zamandı. Ancak AK Parti teşkilatçılığının önemi burada. Bizim teşkilatlarımız sadece seçim dönemi çalışmıyor. Diğer zamanlarda da Cuma namazlarına gidiliyor, özel günlerde etkinler yapılıyor. Mahalle toplantılar yapılıyor. Kısacası tüm teşkilat üyelerimiz sürekli sahada. Artı belediyelerimiz zaten 7/24 çalışıyor. Şu an seçim bitti. Belediye seçimleri Mart ayında. Biz belediye seçimlerine çalışmak bir kenara seçimin ardından vatandaşımıza teşekkür için sahaya çıkıyoruz. Bunun yanında yaz dönemi faaliyetleri olacak.”

CUMHURBAŞKANIMIZA TÜM ÇEVRELERDEN BİR SEMPATİ VAR”
“Cumhurbaşkanımıza oy veren kişiler sadece Ak Partili kesimler değil, tüm çevrelerden bir sempati var” diyen Debgici, “Hem Cumhur ittifakı var bu işin içerisinde hem de Cumhur ittifakına karşı olan diğer rakip partilerden de cumhurbaşkanımıza bir sempati ve teveccüh var. Biz Cumhurbaşkanımızın ülkeyi kucakladığını biliyoruz. Milletvekilliğinde bizim hedefimizin sekiz tane Milletvekili çıkarabilmekti ve Cumhur ittifakının hem Kahramanmaraş’ta hem de ülkemiz de en üst düzeyde oy almasıydı. Bunu da Cumhur ittifakı olarak 350 civarında bir milletvekili sayısı ile başardık. Oy oranları zamanımızın şartlarına göre düşüp yükselmiş olabilir. Bizim daha önce ki seçimlerde de çok farklı oy oranlarımız vardı. Burada önemli olan şey halkımızın bize göstermiş olduğu teveccüh ve gecenin geç saatlerine kadar burada kutladığımız demokrasi bayramıdır. Tüm halkımıza, teşkilatlarımıza ve onların ailelerine teşekkür ediyorum çünkü bu sonucun alınmasında ki en büyük pay sahipleri bizleri evde bekleyen ailelerimiz ve yakınlarımızdı” ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİRLER İÇERİSİNDE YİNE İKİNCİ OLDU”
24 Haziran seçimlerinde Kahramanmaraş’ın büyükşehirler bazında 2’nci olduğunu kaydeden Debgici, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ın hep bir bakan özlemi vardı. Bu özlemleri de son dönemde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı, aynı zamanda Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü gibi önemli görevlerle giderdik. Bu anlamda yeni dönemde milletvekillerimizden birini üst düzey yerlerde görürsek emin olun ki şaşırmayız ve beklentimiz de var zaten bu konu da halkımız da bunu istiyor çünkü Kahramanmaraş bunu hak ediyor. Kahramanmaraş büyükşehirler içerisinde yine ikinci oldu. Halkımızın bu duruma oldukça yoğun bir teveccühü var. Bu konu da bir sıkıntımız yok yeter ki biz birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam edelim.”

BU TÜRKİYE DAVASI, BU MİLLET DAVASI VE ÜMMET DAVASIDIR”
Debgici, “Tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşlarımızın başkan ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Muhtarlarımıza da teşekkür ediyorum onların parti ile bir bağları olmamasına rağmen bizimle birlikte istişareli bir şekilde çalıştılar ve gayret gösterdiler. Siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum bizim her programımızı Vatandaşımıza ve kamuoyuna aktarıyorsunuz. Şehrimiz ve ülkemiz adına elini taşın altına koyan herkese teşekkür ediyorum. Bu bir davadır. Bu Türkiye davası, bu millet davası ve Ümmet davasıdır” dedi.

MİLLİ VE YERLİ OLALIM GERİSİ TEFERRUAT”
Debgici, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Bizim ülkemizde ‘Çarkçı’ lakabı ile bilenen kişiler var. Onlar da çarkçı dünden itibaren çark etmeye başladılar. Biz hep şunu söyledik “Türkiye bu seçimden güçlü çıkarsa dengeli bir şekilde yerine oturacak’’ dedik. Hep birlik ve beraberlik vurgusu yapıyoruz bunun sebebi şu; kendi içimizdeki sorunları biz hallederiz ama dış dünyaya karşı tek yumruk olmamız, birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Ülkemizi bir takım yanlış kişiler gibi Avrupa’ya şikâyet etmeye gerek yok. Milli ve yerli olalım gerisi teferruat. Onlar istedikleri kadar bastırsınlar liderimizin deyimi ile ‘’topyekûn gelsinler’’ hiç önemli değil. Bizim vatandaşımız sonuna kadar direnir ülkesini daha ileriye götürür. Onlar çark etmeye başladılar ve biz de önümüzdeki beş yıl içerisinde dosta güven düşmana korku veren bir siyaset ve hareket tarzıyla yolumuza devam edeceğiz.”

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz